Jobjagt i Holbæk: Din komplette guide til at finde drømmejobbet

Drømmer du om et nyt spændende job, men er usikker på, hvor du skal starte din søgning? Fortvivl ej! Denne guide er skræddersyet til dig, der leder efter job i Holbæk. Uanset om du er nyuddannet eller erfaren, inden for et specifikt fagområde eller åben for nye muligheder, vil vi hjælpe dig med at navigere i jobmarkedet i Holbæk og finde det perfekte match til dine ambitioner.
14. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Jobjagt i Holbæk: Din komplette guide til at finde drømmejobbet

Drømmer du om et nyt spændende job, men er usikker på, hvor du skal starte din søgning? Fortvivl ej! Denne guide er skræddersyet til dig, der leder efter job i Holbæk. Uanset om du er nyuddannet eller erfaren, inden for et specifikt fagområde eller åben for nye muligheder, vil vi hjælpe dig med at navigere i jobmarkedet i Holbæk og finde det perfekte match til dine ambitioner.

Så spænd sikkerhedsbæltet, og gør dig klar til at få konkrete tips, tricks og værktøjer til at kickstarte din jobsøgning i Holbæk!

De største erhvervsområder i Holbæk 

Holbæk er en by med en mangfoldig erhvervsstruktur, der tilbyder spændende beskæftigelsesmuligheder inden for en bred vifte af sektorer. Uanset dine færdigheder, interesser eller erfaringsniveau er der en god chance for at finde et tilfredsstillende job i Holbæk.

De største beskæftigelsessektorer i Holbæk:

Detail, restauration og hotel: Denne sektor er en af de største i Holbæk med et væld af arbejdspladser i butikker, restauranter, caféer og hoteller. Holbæks hyggelige bymidte og den smukke natur tiltrækker turister fra både ind- og udland, hvilket skaber et konstant behov for arbejdskraft i servicebranchen.

Find ledige jobs i Detail, restauration og hotel i Holbæk

Kontor, handel og service: Holbæk er et vigtigt handelscentrum for Vestsjælland med et stort udvalg af virksomheder inden for handel og service. Dette fører til et bredt udvalg af administrative, kundeservice- og salgsrelaterede jobmuligheder.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Holbæk

Sundhed og forskning: Holbæk Sygehus er en af de største arbejdspladser i Holbæk og tilbyder et bredt udvalg af jobmuligheder for både faglært og ufaglært personale. Derudover er der en række private klinikker og virksomheder inden for sundhedssektoren i Holbæk.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Holbæk

Undervisning: Holbæk Kommune har et stort antal folkeskoler, gymnasier og erhvervsskoler, der tilsammen tilbyder et bredt udvalg af jobmuligheder for lærere, pædagoger og andet undervisningspersonale.

Find ledige jobs i Undervisning i Holbæk

Ledelse og personale: Holbæks mange virksomheder har brug for dygtige ledere og medarbejdere til at varetage administrative opgaver, koordinere projekter og lede teams. Der er derfor gode muligheder for at finde job inden for ledelse og personale i Holbæk.

De største virksomheder i Holbæk 

Holbæk byder på et varieret erhvervsliv med både store, etablerede virksomheder og mindre, innovative aktører. Her er et udpluk af de største virksomheder, der sætter deres præg på byens økonomiske og sociale landskab:

Industri & Produktion:

Novo Nordisk A/S (Holbæk): Den internationalt anerkendte medicinalvirksomhed har en stor afdeling i Holbæk, som producerer insulin og andre diabetesrelaterede produkter.

Chr. Hansen A/S (Holbæk): En global bioteknologisk virksomhed, der udvikler og producerer fødevareingredienser, enzymer og naturlige farvestoffer.

Holbæk Beton A/S (Holbæk): En førende producent af betonvarer til byggeriet, med hovedsæde i Holbæk.

Handel & Service:

SuperGros A/S (Jyderup): Danmarks største engrosvirksomhed inden for dagligvarer, har sit logistikcenter i Jyderup lige uden for Holbæk.

Lidl Danmark A/S (Holbæk): Den tyske discountkæde har et stort regionalt distributionscenter i Holbæk, der forsyner butikker i hele Sjælland.

Holbæk Amts Dagblad (Holbæk): Det lokale dagblad for Holbæk og omegn, med en lang historie og stærk forankring i lokalsamfundet.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Holbæk? 

Holbæk tilbyder forskellige transportmuligheder for at imødekomme forskellige behov og præferencer. Uanset om du ønsker en hurtig rejse til byens centrum, en naturskøn cykeltur langs fjorden eller en afslappende bustur til nabobyen, så har Holbæk en løsning til dig.

Offentlig transport:

 • Tog: DSB kører hyppige regionaltog mellem Holbæk Station og København H, med en rejsetid på cirka 1 time. Dette er en bekvem mulighed for pendlere og besøgende, der ønsker at udforske hovedstaden.
 • Bus: Movia betjener Holbæk med et omfattende busnetværk, der forbinder byens forskellige kvarterer og forstæder. Der er også ruter, der kører til omkringliggende byer og regioner.
 • Flextrafik: Movia Flextrafik er et fleksibelt bussystem, der kan bestilles på forhånd og kører dig til specifikke adresser inden for et udpeget område. Dette er en god mulighed, hvis du bor uden for de almindelige busruter.

De forskellige bydele i Holbæk 

Holbæk består af flere forskellige bydele, hver med sin egen charme og karakter. Når du leder efter job i Holbæk, kan dit boligsted eller foretrukne område spille en rolle i din jobsøgning. Her er et overblik over nogle af de største bydele og, hvordan de kan påvirke din søgning:

Holbæk Centrum:

 • Livligt og centralt: Hjemsted for mange detailbutikker, restauranter og kulturinstitutioner. Flere kontor- og administrationsvirksomheder ligger også her.
 • Jobmuligheder: Bredt udvalg inden for handel, service, kontor og administration.
 • Bolig: Generelt dyrere og mindre udvalg end i andre bydele.

Sydbyen:

 • Familievenligt og fredeligt: Mange villakvarterer og grønne områder.
 • Jobmuligheder: Begrænset udvalg, primært inden for service og detailhandel.
 • Bolig: God tilgang til boliger, ofte til rimelige priser.

Østerskoven:

 • Attraktivt og naturrigt: Ligger tæt på fjorden med skov og parkarealer.
 • Jobmuligheder: Begrænset udvalg, primært inden for sundhedsvæsenet (Holbæk Sygehus).
 • Bolig: Dyrt og begrænset udvalg sammenlignet med andre bydele.

Holbæk Nord:

 • Industriområde: Flere store virksomheder inden for produktion og logistik.
 • Jobmuligheder: Stort udvalg inden for industri, lager og håndværk.
 • Bolig: Varierende udvalg og prisniveauer alt efter område.

Tølløse:

 • Forstad med byatmosfære: Blanding af villakvarterer og nyere boligområder.
 • Jobmuligheder: Begrænset udvalg, primært inden for detailhandel og service.
 • Bolig: Godt udvalg til attraktive priser.

Flytter til Holbæk for at få et job 

At flytte til en ny by for et job er spændende, men kan også være forbundet med udfordringer. Her er nogle vigtige punkter at være opmærksom på, når du overvejer at rykke teltpælene op og flytte til Holbæk:

Bolig:

 • Priser: Boligpriserne i Holbæk er generelt lavere end i København og andre større byer, men stadig højere end landsgennemsnittet. Huslejer og boligpriser varierer afhængigt af bydel og boligtype.
 • Udbud: Udbuddet af boliger afhænger af bydel. Centrum og Østerskoven har færre boliger til salg og leje, mens Sydbyen og Tølløse har et større udvalg.
 • Ventelister: Ventelisterne på visse typer boliger, især almene boliger, kan være lange. Start din boligsøgning i god tid.

Leveomkostninger:

 • Generelt lavere: Sammenlignet med København er leveomkostningerne i Holbæk lavere. Dog er fødevarer, transport og fritidsaktiviteter stadig forbundet med udgifter.

Infrastruktur:

 • Offentlig transport: Offentlig transport fungerer generelt godt, men hyppigheden kan være lavere uden for byens centrum. Bil kan være nødvendigt for pendlere til arbejdspladser uden for byen.
 • Motorvej: Nem adgang til motorvej E47 for pendlere til København og andre større byer.

Skoler og børnehaver:

 • Godt udbud: Holbæk Kommune har et godt udvalg af folkeskoler og børnehaver. Undersøg kvaliteten og tilgængeligheden i nærheden af dine foretrukne boligområder.
 • Ventelister: Der kan være ventelister på populære institutioner, især i centrale områder.

Andre relevante links om Holbæk 

Holbæk Kommune

Wikipedia: Holbæk

Google Maps: Holbæk

Se ledige jobs i Holbæk

Ofte stillede spørgsmål