Jobjagt i Slagelse: Din guide til at finde drømmejobbet

Drømmer du om nye udfordringer og grønne græsmarker? Så er Slagelse måske det perfekte sted at starte din jobjagt! Med en voksende økonomi og et blomstrende erhvervsliv byder byen på et hav af spændende muligheder inden for diverse brancher.
14. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Jobjagt i Slagelse: Din guide til at finde drømmejobbet

Drømmer du om nye udfordringer og grønne græsmarker? Så er Slagelse måske det perfekte sted at starte din jobjagt! Med en voksende økonomi og et blomstrende erhvervsliv byder byen på et hav af spændende muligheder inden for diverse brancher.

Uanset om du er nyuddannet eller erfaren, leder efter fastansættelse eller freelancearbejde, så har Slagelse noget at tilbyde dig. Men at finde det helt rigtige job kan virke uoverskueligt. Frygt ej! I denne blogserie vil vi guide dig igennem hele processen – lige fra at definere dine drømme og mål til at ansøge og komme til samtale.

De største erhvervsområder i Slagelse 

Slagelse Kommune byder på et bredt udvalg af jobmuligheder inden for en række forskellige brancher. Her er et overblik over de fem største beskæftigelsesområder i Slagelse:

 1. Handel, service og oplevelsesøkonomi:

Med 28,7% af beskæftigelsen er handel, service og oplevelsesøkonomi den største sektor i Slagelse. Detailhandelen udgør den største del med 14,6%, og her finder du bl.a. varehuset Bilka og supermarkedet Kvickly.

Find ledige jobs i Kontor, handel og servicei Sønderborg

 1. Social- og sundhedsvæsen:

Den offentlige sektor spiller en stor rolle i Slagelse, og social- og sundhedsvæsenet er den næststørste beskæftigelsessektor med 27,3%. Her finder du jobmuligheder inden for bl.a. ældrepleje, handicapområdet og psykiatrien.

Find ledige jobs i Sundhed og forskningi Sønderborg

 1. Produktion og forsyning:

Industrien er fortsat en vigtig del af Slagelses økonomi, og produktions- og forsyningssektoren beskæftiger 12,2% af arbejdsstyrken. Virksomheder inden for fødevareindustrien, metalindustrien og logistikbranchen er alle repræsenteret i Slagelse.

 1. Byggeri og anlæg:

Bygge- og anlægsbranchen er i vækst i Slagelse, og 8,3% af de beskæftigede arbejder inden for dette område. Der er derfor gode jobmuligheder for håndværkere som murere, elektrikere og tømrere.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Sønderborg

 1. Administration og service:

Endelig beskæftiger administrations- og servicesektoren 7,2% af arbejdsstyrken i Slagelse. Her finder du jobmuligheder inden for bl.a. offentlig administration, bank og forsikring, og konsulentvirksomheder.

Udover disse fem største beskæftigelsesområder er der også en række andre brancher, der er repræsenteret i Slagelse. Du kan finde mere information om jobmuligheder i Slagelse på kommunens hjemmeside eller hos Jobnet.dk.

De største virksomheder i Slagelse 

Slagelse byder på en spændende blanding af store virksomheder inden for forskellige brancher. Her er et udpluk af nogle af de mest markante med deres placering og kort beskrivelse:

 1. Biltema: Hovedkontor beliggende i Slagelse Nord. Denne svenske hardwarekæde med over 150 butikker i flere lande beskæftiger omkring 200 medarbejdere i Slagelse.
 2. Kødgrossisten A/S & JN Meat ApS: Begge beliggende i Slagelse Erhvervspark. Disse engrosvirksomheder er blandt de største af deres slags i Danmark og leverer kød til supermarkeder, restauranter og andre storkøkkener.
 3. Ardagh Glass Holmegaard A/S: Produktionsfacilitet i Holmegaard syd for Slagelse. Dette internationale glasværk har produceret smukt mundblæst glas i over 200 år og beskæftiger omkring 400 medarbejdere.
 4. VestsjællandsCentret: Beliggende i Slagelse Vest. Dette store indkøbscenter med over 50 butikker er en vigtig arbejdsplads for detailhandelssektoren i området.
 5. Salling Group & Dansk Supermarked: Distributionscentre i Slagelse Nord. Disse førende dagligvarekoncerner har store distributionscentre i Slagelse, der sikrer levering af dagligvarer til butikker i hele regionen.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Slagelse? 

Slagelse tilbyder et veludviklet og alsidigt netværk af transportmuligheder, der gør det nemt at komme rundt i byen og omegnen, uanset om du bevæger dig til arbejde, skole, fritidsaktiviteter eller blot ønsker at udforske byens seværdigheder. Her får du et overblik over de mest populære valg:

 1. Offentlig transport:
 • Bus: Movia busnetværk forbinder Slagelse med byens forskellige kvarterer, forstæder og nabobyer. Det er en prisvenlig og miljøvenlig løsning til kortere og længere rejser.
 • Tog: DSB S-tog og regionaltog kører til og fra Slagelse Station, hvilket giver forbindelser til København, Odense, Nyborg og andre større byer på Sjælland og Fyn.
 • Færge: Sejl til smukke øer som Agersø og Omø med færgeruten Agersøfærgen, der afgår fra Odden Havn.

De forskellige bydele i Slagelse 

Slagelse byder på forskellige kvarterer med hver deres atmosfære og erhvervsfokus, hvilket kan være relevant for din jobjagt. Lad os dykke ned i nogle af de mest markante områder:

Slagelse Centrum: Byens pulserende hjerte med gågader, butikker, caféer og kulturinstitutioner. Her finder du mange arbejdspladser inden for detailhandel, service, kontor og administration. Oplagt, hvis du søger et job med masser af liv og mennesker omkring dig.

Slagelse Vest: Et moderne erhvervsområde med flere store virksomheder inden for logistik, industri og fødevareproduktion. Ideelt, hvis du er til et dynamisk arbejdsmiljø med fokus på praktisk arbejde og innovation.

Slagelse Syd: Et roligere kvarter med villaer, grønne områder og erhvervsområder. Her finder du arbejdspladser inden for sundhedsvæsenet, uddannelse og offentlige myndigheder. Perfekt, hvis du søger et roligt arbejdsmiljø med god work-life balance.

Slagelse Øst: Et historisk kvarter med brostensgader, bindingsværkshuse og kulturarv. Her finder du arbejdspladser inden for turisme, kultur og undervisning. Oplagt, hvis du drømmer om et kreativt arbejdsmiljø med fokus på mennesker og historie.

Slagelse Nord: Et område med blandet bolig og erhverv, herunder Biltemas hovedkontor. Her finder du arbejdspladser inden for detailhandel, kontor og lager. Et godt valg, hvis du søger et varieret arbejdsmiljø med nem adgang til motorvejen.

Flytter til Slagelse for at få et job 

Har du drømmejobbet i Slagelse på krogen? Tillykke! Men før du pakker flyttebilen, er det godt at være opmærksom på nogle praktiske forhold ved at flytte til byen. Lad os gennemgå nogle vigtige punkter:

Bolig:

 • Huspriser: Slagelse har generelt lavere boligpriser end København og andre større byer. Vær dog opmærksom på forskelle mellem kvartererne.
 • Lejeboligmarked: Lejeboligmarkedet kan være presset, så start din boligsøgning i god tid. Overvej dit budget og foretrukne kvarter.
 • Boligtyper: Slagelse tilbyder både lejligheder, rækkehuse og villaer. Vælg type ud fra dine behov og ønsket om have, garage etc.

Skoler og børnehaver:

 • Skolevalg: Slagelse har både folkeskoler, friskoler og privatskoler. Undersøg mulighederne og vælg skole ud fra dit barns behov og dine værdier.
 • Børnehaver: Børnehavepladser kan være efterspurgte. Kontakt kommunen i god tid for at sikre pladsanvisning.
 • Internationalisering: Slagelse har internationale skoler og børnehaver, hvilket kan være relevant for tilflyttere med børn.

Sundhedsvæsen:

 • Sygehuse: Slagelse Sygehus tilbyder akut- og specialiseret behandling. For visse specialer kan der være ventetid.
 • Læger og tandlæger: Søg læge og tandlæge i god tid, da der kan være ventetid på at få tilknytning.
 • Sundhedsforsikring: Overvej eventuelt en privat sundhedsforsikring for hurtigere behandling og flere valgmuligheder.

Andre relevante links om Slagelse 

Slagelse Kommune

Wikipedia: Slagelse

Google Maps: Slagelse

Se ledige jobs i Slagelse

Ofte stillede spørgsmål