Jobjagt i Viborg: Er du klar til næste udfordring?

Viborg summer af liv og muligheder. Måske er du nyuddannet og søger dit første skrid på karrierestigen, eller måske er du erfaren og klar til nye græsgange. Uanset hvad, så kan Viborg være det perfekte sted at finde dit drømmejob.
16. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Jobjagt i Viborg: Er du klar til næste udfordring?

I denne blogserie vil vi tage dig med på jobjagt i Viborg. Vi vil dykke ned i, hvad byen har at tilbyde inden for forskellige brancher, give dig tips til at finde frem til de rigtige stillinger og klæde dig på til jobsamtalen.

Følg med, og bliv inspireret til at finde dit drømmejob i hjertet af Jylland!

Er du klar til at starte jagten? Så fortsæt endelig med at læse med i næste indlæg, hvor vi kigger nærmere på, hvilke jobmuligheder der findes i Viborg.

De største erhvervsområder i Viborg

Viborg er en pulserende by med et stærkt arbejdsmarked, der tilbyder et bredt udvalg af jobmuligheder inden for en række forskellige brancher.

De største sektorer i Viborg:

Kontor, handel og service: Denne sektor er den største i Viborg med over 25% af den samlede beskæftigelse. Her finder du jobmuligheder inden for administration, salg, kundeservice, logistik og rengøring.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Viborg

Sundhed og forskning: Viborg er kendt for sit stærke sundhedsmiljø med et universitetshospital og en række private klinikker. Området tilbyder derfor mange jobmuligheder inden for sygepleje, lægevidenskab, biomedicin og administration.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Viborg

Undervisning: Viborg har et velfungerende uddannelsessystem med et universitet, flere gymnasier og folkeskoler. Dette skaber et stort behov for lærere, pædagoger og administrative medarbejdere.

Find ledige jobs i Undervisning i Viborg

Industri, håndværk og teknik: Viborg har en solid industrihistorie med en række virksomheder inden for metalindustri, fødevareindustri og maskinindustri. Der er derfor gode jobmuligheder for faglærte håndværkere og teknikere.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Viborg

Økonomi og jura: Viborg er et attraktivt sted for virksomheder inden for finans- og servicesektoren. Dette skaber jobmuligheder inden for bank, revision, forsikring og jura.

Find ledige jobs i Økonomi og jura i Viborg

Udover de nævnte sektorer er der også jobmuligheder inden for detail, restauration og hotel, kommunikation, marketing, salg, ledelse og personale og informationsteknologi.

De største virksomheder i Viborg

Viborg huser ikke kun et varieret udvalg af mindre og mellemstore virksomheder, men også flere store spillere på landkortet. Her er et par eksempler:

Industri & Produktion:

Danfoss Solar Energy (Vinkelvej): Verdensførende inden for solvarmeteknologi med over 1.000 ansatte i Viborg.

Trier Industries A/S (Viborg Syd): Specialiseret i genanvendelse af gummi og producerer baneluftpude til jernbanespor.

Danish Crown (Lundvej): En af Danmarks største slagterier og fødevarevirksomheder med ca. 750 ansatte i Viborg.

IT & Teknologi:

Systematic A/S (Hadsundvej): Leverer softwareløsninger til sundhedsvæsenet med over 400 ansatte i Viborg.

Systematic Software Innovation (Hadsundvej): Et datterselskab af Systematic A/S, der udvikler software til energi- og forsyningssektoren.

Valtech A/S (Hadsundvej): Et internationalt ingeniør- og konsulentfirma med fokus på energi, infrastruktur og miljø.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Viborg?

Viborg tilbyder en god blanding af transportmuligheder, der gør det nemt at komme rundt i byen og omegnen, uanset om du foretrækker en aktiv livsstil eller bekvemmelighed.

For den miljøbevidste:

Cykling: Cyklisme er en populær måde at komme rundt i Viborg. Byen har et veludviklet netværk af cykelstier, der forbinder byens forskellige dele. Cykler kan lejes flere steder i byen.

Gang: Viborgs centrum er forholdsvis kompakt, og mange seværdigheder og destinationer kan nås til fods. Gåture byder på en god måde at opleve byen på tæt hold.

For den offentlige transport-bruger:

Bus: Midttrafik tilbyder et omfattende busnetværk, der dækker Viborg by og omegn. Busserne kører ofte og forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer.

Tog: DSB og Arriva betjener Viborgs banegård med regionale og nationale forbindelser. Dette giver let adgang til større byer som Aarhus, København og Aalborg.

For den individuelle:

Bil: Mens bilen kan være praktisk til længere ture, kan byens centrum på grund af begrænsede parkeringspladser og gågader være udfordrende at navigere i bil. Overvej andre muligheder, når du bevæger dig rundt i centrum.

Taxa: Taxaer er tilgængelige i Viborg og kan bookes på forhånd eller hailes på gaden. Priserne er dog højere end offentlig transport.

De forskellige bydele i Viborg

Viborg byder på en charmerende blanding af historiske bydele, moderne boligområder og grønne oaser. Hvert kvarter har sin egen unikke atmosfære, og dit valg af område kan spille en rolle i din jobjagt. Lad os tage en rundtur:

Indre By: Dynamisk byliv med butikker, caféer og kulturinstitutioner. Perfekt for dig, der søger job inden for handel, service, kultur og administration. Boligudbuddet er domineret af lejligheder.

Grønne lunger: Nyd fred og ro i byens parker og naturområder som Søndersø og Indelukket. Velegnet for børnefamilier og naturelskere. Her kan du finde jobmuligheder inden for pleje, undervisning og fritidsaktiviteter. Boligudvalget består primært af villaer og rækkehuse.

Sydøstlige kvarterer: Et mix af villakvarterer og nye boligområder som Tinghøj og Viborg Syd. Populært blandt familier og pendlere. Gode muligheder for jobs inden for industri, logistik og transport.

Vestlige kvarterer: Charmerende bydele som Grønnegade og Søndermarken med gamle huse og grønne anlæg. Velegnet til kreative sjæle og unge professionelle. Her finder du jobmuligheder inden for IT, kommunikation og design.

Flytter til Viborg for at få et job

At flytte til en ny by for et job er spændende, men også forbundet med praktiske overvejelser. Her er nogle punkter at være opmærksom på, når du flytter til Viborg på grund af et job:

Bolig:

Boligmarkedet i Viborg er generelt stabilt, men efterspørgslen kan være høj i visse områder. Start din boligsøgning tidligt, især hvis du har særlige ønsker.

Leje- og købspriser varierer afhængigt af kvarter, boligtype og størrelse. Indre by er dyrere end forstæderne.

Vær forberedt på en godkendelsesproces for lejeboliger, som kan involvere kreditvurdering og referencer.

Skoler og børnehaver:

Viborg har et godt udvalg af både offentlige og private skoler med gode resultater.

Børnehaver er tilgængelige, men der kan være ventelister i populære områder. Undersøg mulighederne og tilmeld dit barn tidligt.

Internationale skoler findes også i Viborg, hvis du har behov for undervisning på et andet sprog.

Andre relevante links om Viborg

Viborg Kommune

Wikipedia: Viborg

Google Maps: Viborg

Se ledige jobs i Viborg

Ofte stillede spørgsmål