Jobjagt på hjemmebane: Dine drømme venter i Taastrup

Er du på jagt efter et spændende job tæt på hjemmet? Leder du efter en arbejdsplads med gode muligheder for udvikling og en kultur, der passer til dig? Så kig ikke længere! Taastrup byder på et væld af spændende jobmuligheder inden for alle sektorer, lige fra teknologi og service til sundhed og detailhandel.
14. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Jobjagt på hjemmebane: Dine drømme venter i Taastrup

Er du på jagt efter et spændende job tæt på hjemmet? Leder du efter en arbejdsplads med gode muligheder for udvikling og en kultur, der passer til dig? Så kig ikke længere! Taastrup byder på et væld af spændende jobmuligheder inden for alle sektorer, lige fra teknologi og service til sundhed og detailhandel.

Uanset om du er nyuddannet eller erfaren professionel, er der gode chancer for at finde dit drømmejob i Taastrup. I dette blogindlæg vil vi dykke ned i, hvorfor Taastrup er et oplagt sted at søge job, og hvordan du kommer godt i gang med din jobjagt. Så spænd bæltet og gør dig klar til at opdage de mange muligheder, der venter dig i Taastrup!

De største erhvervsområder i Taastrup 

Taastrup er en by med et pulserende erhvervsliv, der tilbyder et bredt udvalg af jobmuligheder inden for en række forskellige sektorer. Er du på udkig efter et nyt job, er Taastrup et attraktivt sted at kigge. Her er en oversigt over de største beskæftigelsessektorer i Taastrup:

Kontor, handel og service: Denne sektor er den største i Taastrup med over 40% af den samlede beskæftigelse. Det dækker over en bred vifte af jobfunktioner, fra administrative stillinger til kundeservice og salg.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Taastrup

Industri, håndværk og teknik: Den næststørste sektor er industri, håndværk og teknik, der beskæftiger ca. 25% af arbejdsstyrken. Dette omfatter virksomheder inden for fremstilling, konstruktion, transport og logistik.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Taastrup

Sundhed og forskning: Sundhed og forskning er en vigtig sektor i Taastrup med ca. 10% af den samlede beskæftigelse. Her finder du jobmuligheder på hospitaler, klinikker, plejehjem og forskningsinstitutioner.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Taastrup

Undervisning: Undervisningssektoren beskæftiger ca. 8% af arbejdsstyrken i Taastrup. Der er jobmuligheder på skoler, daginstitutioner og andre uddannelsesinstitutioner.

Find ledige jobs i Undervisning i Taastrup

Detail, restauration og hotel: Detailhandel, restaurationsbranchen og hotelbranchen tilsammen beskæftiger ca. 7% af arbejdsstyrken i Taastrup. Byen har et varieret udvalg af butikker, restauranter og hoteller, der tilbyder en bred vifte af jobmuligheder.

Find ledige jobs i Detail, restauration og hotel i Taastrup

De største virksomheder i Taastrup 

Taastrup huser en række store virksomheder inden for forskellige brancher, som bidrager til byens positive erhvervsliv. Her er et par eksempler:

Arla Foods: Denne mejerikoncern med internationalt udsyn har sit danske hovedkontor i Høje Taastrup. Arla beskæftiger over 1.300 medarbejdere i Danmark og producerer kendte mejeriprodukter som oste, yoghurt og mælk.

MøllerGruppen: Denne detailhandelskoncern, kendt for butikker som Fætter BR, ILVA og JYSK, har et stort logistikcenter i Hedemarken i Taastrup. Her håndteres varer til hele Danmark og beskæftiger over 400 medarbejdere.

DSV Danmark: Den internationale transport- og logistikvirksomhed DSV har et stort distributionscenter i Høje Taastrup. Centret beskæftiger omkring 500 medarbejdere og håndterer fragt for virksomheder i hele Nordeuropa.

ISS Facility Services: Verdens største facility management-virksomhed, ISS, har et stort regionalt kontor i Taastrup. Herfra styres rengøring, kantinedrift og andre serviceydelser for kunder i hele hovedstadsområdet.

LEO Pharma: Denne danske medicinalvirksomhed med fokus på hudsygdomme har et forsknings- og udviklingscenter beliggende i Hedemarken i Taastrup. Centret beskæftiger over 200 medarbejdere og bidrager til udviklingen af nye lægemidler.

Carlsberg Danmark: Bryggerikoncernen Carlsberg Danmark har et stort bryggeri beliggende i Vallensbæk tæt på Taastrup. Bryggeriet er en af Danmarks største arbejdspladser inden for fødevareproduktionen og beskæftiger over 300 medarbejdere.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Taastrup? 

Taastrup byder på en god infrastruktur og flere forskellige transportmuligheder, hvilket gør det nemt at komme rundt, uanset om du er pendler eller besøgende. Her får du et overblik over de mest brugte transportformer:

Tog: S-togsnettet forbinder Taastrup med København og omegn på blot 20 minutter. Stationerne Taastrup og Vallensbæk giver hurtig og nem adgang til hovedstaden og andre større byer.

Bus: Moviabusser dækker store dele af Taastrup Kommune og forbinder byens forskellige områder effektivt. Hyppige afgange og et veludbygget rutenet sikrer, at du kan komme frem til din destination hurtigt og bekvemt.

Bil: Med gode motorvejsforbindelser til Køge Bugt Motorvejen og Frederikssundsmotorvejen er det nemt at komme til og fra Taastrup i bil. Dog kan der i myldretiden opleves trængsel på visse strækninger.

Cykel: Taastrup har et stigende fokus på cyklisme, og flere cykelstier forbinder byens forskellige dele. Cykling er et miljøvenligt og sundt alternativ til bilkørsel og kan være et godt valg for kortere distancer.

Parkering: I Taastrup findes flere parkeringsmuligheder, herunder både gratis og betalingszoner. Ved stationerne og byens centrum er der parkeringshuse med god kapacitet.

De forskellige bydele i Taastrup 

Taastrup består af flere forskellige bydele, hver med sin egen karakter og forretningsfokus. Når du søger job i Taastrup, kan det være fordelagtigt at have bydelenes profiler in mente:

Høje Taastrup: Byens administrative og erhvervsmæssige centrum. Her finder du store virksomheder som Arla Foods, DSV Danmark og ISS, samt flere kontorbygninger og erhvervsområder. Ideelt for jobs inden for administration, logistik, service og kontorfunktioner.

Hedemarken: Et moderne erhvervsområde med fokus på logistik og distribution. Her ligger blandt andet MøllerGruppens store logistikcenter og LEO Pharmas forsknings- og udviklingscenter. Perfekt for jobs inden for lager og logistik, transport og forskning.

Vallensbæk: En forstadspræget bydel med blandet bolig og erhverv. Carlsberg Bryggeri er den største arbejdsplads, men der findes også mindre virksomheder inden for handel og service. God mulighed for jobs inden for fødevareproduktion, detailhandel og service.

Taastrupgaard: En ældre villabydel med begrænset erhverv. Hovedsageligt relevant for jobs inden for hjemmepleje og lignende servicefag.

Taastrup C: Byens centrum med butikker, restauranter og servicevirksomheder. Godt sted at søge job inden for detailhandel, restauration, frisør, fitness og lignende servicefag.

Taastrup Syd: Blandende boligområde med begrænset erhverv. Kan være relevant for jobs inden for hjemmepleje og rengøring.

Flytter til Taastrup for at få et job 

Gratulerer med det nye job i Taastrup! At rykke teltpæle op og flytte for et job kan være spændende, men også forbundet med udfordringer. Her er nogle vigtige punkter at overveje, når du flytter til Taastrup:

Bolig:

  • Markedsmæssigt: Høje Taastrup og Vallensbæk har generelt højere boligpriser end de øvrige bydele. Undersøg boligmarkedet grundigt på forhånd.
  • Boligtyper: Boligudbuddet tæller villaer, lejligheder og rækkehuse i varierende størrelser og prisklasser. Overvej dine behov og budget.
  • Ventelister: Det kan være udfordrende at finde lejebolig med det samme. Start boligjagten i god tid og undersøg eventuelle ventelister på boliger.

Daginstitutioner:

  • Tilgængelighed: Taastrup Kommune har gode daginstitutioner, men der kan være ventetid på pladser i visse områder. Indberet dit barns daginstitutionsbehov i god tid.
  • Kvalitet: Daginstitutionerne har generelt gode ratings og tilbyder forskellige pædagogiske tilgange. Undersøg mulighederne og vælg en institution, der passer til dit barns behov.

Skoler:

  • Grundskoler: Taastrup har flere folkeskoler med gode resultater. Besøg skolerne og vælg den, der passer bedst til dit barns faglige og sociale profil.
  • Ungdomsuddannelser: Der findes gymnasier, erhvervsskoler og tekniske skoler i Taastrup og omegn, som tilbyder et bredt udvalg af ungdomsuddannelser.

Sundhedsvæsen:

  • Læger: Der er gode muligheder for at finde praktiserende læger i Taastrup. Dog kan der være ventetid på at få tildelt en læge.
  • Sygehuse: Køge Universitetshospital ligger tæt på Taastrup og tilbyder højspecialiseret behandling. Derudover findes mindre sygehuse i nærheden.

Andre relevante links om Taastrup 

Taastrup Kommune

Wikipedia: Taastrup

Google Maps: Taastrup

Se ledige jobs i Taastrup

Ofte stillede spørgsmål