Kalundborg: Din portal til en blomstrende karriere og et idyllisk liv ved fjorden

Med en unik kombination af international industri, smuk natur og en hyggelig atmosfære, byder Kalundborg på spændende jobmuligheder inden for en lang række brancher.
14. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Kalundborg: Din portal til en blomstrende karriere og et idyllisk liv ved fjorden

Med en unik kombination af international industri, smuk natur og en hyggelig atmosfære, byder Kalundborg på spændende jobmuligheder inden for en lang række brancher.

I denne blog serie bliver vi din trofaste følgesvend på jagten efter drømmejobbet i Kalundborg. Uanset om du er nyuddannet, erfaren specialist eller klar til et karriereskifte, vil vi guide dig gennem Kalundborgs alsidige erhvervsliv.

Vi vil udstyre dig med viden, værktøjer og insidertips, så du effektivt kan finde frem til de spændende jobmuligheder, byen har at byde på. Med de rette strategier og vores hjælp er du godt på vej til at kickstarte din karriere i den idylliske by ved fjorden.

De største erhvervsområder i Kalundborg

Kalundborg er mere end blot en charmerende by ved fjorden. Byen er et levende erhvervs-mekka med et væld af spændende jobmuligheder inden for forskellige brancher.

Industrien, håndværk og teknik er den største sektor i Kalundborg, og udgør byens rygrad. Her finder du virksomheder som Novo Nordisk, Kalundborg Værft og Elkem, der tilsammen beskæftiger en stor del af byens arbejdsstyrke.

Find ledige jobs i Industrien, håndværk og teknik i Kalundborg

Sundhed og forskning spiller også en vigtig rolle i Kalundborg. Holbæk Sygehus, Kalundborg Kommune og en række private klinikker tilbyder et bredt spektrum af jobmuligheder for både læger, sygeplejersker og administrative medarbejdere.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Kalundborg

Kontor, handel og service er en blomstrende sektor i Kalundborg med et bredt udvalg af jobmuligheder inden for administration, salg og kundeservice. Byens hyggelige gågade og livlige handelsliv tiltrækker også mange turister, hvilket skaber jobmuligheder inden for detail, restauration og hotel.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Kalundborg

Undervisning er en anden vigtig sektor i Kalundborg med et stort antal folkeskoler, gymnasier og erhvervsskoler. Der er derfor gode jobmuligheder for både lærere og pædagoger i byen.

Find ledige jobs i Undervisning i Kalundborg

Økonomi og jura er også repræsenteret i Kalundborg med en række banker, revisionsfirmaer og advokatkontorer.

Find ledige jobs i Økonomi og jura i Kalundborg

Kalundborgs erhvervsliv er derfor mangfoldigt og tilbyder spændende jobmuligheder for alle uanset faglig baggrund og ambitioner.

De største virksomheder i Kalundborg

Kalundborg, selvom det ikke er en kæmpestor by, rummer flere store virksomheder, der spiller en væsentlig rolle både lokalt og nationalt. Her er nogle af de største virksomheder i Kalundborg, hver med deres placering og en lille beskrivelse af deres aktiviteter:

Novo Nordisk (Kalundborg centrum)

 • Verdens største producent af insulin og en førende virksomhed inden for bioteknologi.
 • Har haft hovedsæde i Kalundborg siden 1969 og beskæftiger over 7.000 medarbejdere i byen.

Novozymes (Kalundborg centrum)

 • Verdens største producent af industrielle enzymer, der anvendes i en lang række produkter, herunder fødevarer, biobrændstoffer og vaskemidler.
 • Har været i Kalundborg siden 1974 og beskæftiger over 1.000 medarbejdere i byen.

Ørsted (Asnæs, syd for Kalundborg)

 • Danmarks største energiselskab, der driver bl.a. vindmølleparker og kraftværker.
 • Asnæs Kraftværk, beliggende syd for Kalundborg, er Danmarks største kraftværk og en vigtig arbejdsplads i området.

Gyproc (Havnen)

 • Fransk producent af gipsplader, der anvendes i byggeriet.
 • Har haft en fabrik i Kalundborg siden 1972 og beskæftiger over 200 medarbejdere i byen.

Kalundborg Forsyning (Havnen)

 • Kalundborgs lokale forsyningsselskab, der leverer vand, varme og el til byen.
 • Spiller en central rolle i Kalundborgs unikke symbioseprojekt, hvor overskudsenergi og -ressourcer udveksles mellem virksomheder.

Danfoss (Havnen)

 • Global producent af komponenter og løsninger til bl.a. varme-, køle- og energisektoren.
 • Har haft en fabrik i Kalundborg siden 1961 og beskæftiger over 400 medarbejdere i byen.

Ud over disse store virksomheder findes der mange mindre og mellemstore virksomheder i Kalundborg, der beskæftiger sig med alt fra turisme og detailhandel til håndværk og service. Kalundborgs erhvervsliv er derfor alsidigt og tilbyder jobmuligheder inden for mange forskellige brancher.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Kalundborg?

Uanset om du skal på arbejde, besøge seværdigheder eller udforske byen, byder Kalundborg på en række forskellige transportmuligheder, der passer til dine behov. At bevæge sig rundt i byen er både nemt og bekvemt, hvilket bidrager til den positive helhedsoplevelse Kalundborg tilbyder.

Cyklen: Cyklen er et populært transportmiddel i Kalundborg, takket være et veludviklet net af cykelstier og -baner. Byens flade terræn gør den yderligere cykelvenlig, og cykling er et oplagt valg for både korte og længere ture inden for byen.

Offentlig transport: Movia står for den offentlige transport i Kalundborg, og tilbyder busruter, der forbinder byen med omkringliggende områder og landsbyer. Dette giver dig gode muligheder for at komme rundt i nærområdet uden egen bil.

Tog: Kalundborg Station ligger centralt i byen og tilbyder togforbindelser til Holbæk, Slagelse og København. Dette giver dig fleksible rejsemuligheder til andre dele af Sjælland og hovedstaden.

Bil: Kalundborg kan naturligvis også nås og udforskes i bil. Byen har flere parkeringspladser i centrum og ved større seværdigheder. Det er dog værd at bemærke, at visse områder i byen er bilfri eller har begrænset adgang for biler.

Taxa: Taxaer er tilgængelige i Kalundborg døgnet rundt. Dette kan være en god mulighed, hvis du har behov for transport efter offentlig transport ikke længere kører, eller hvis du ønsker en mere komfortabel rejse.

Færger: Kalundborg Havn tilbyder færgeforbindelser til Samsø og Aarhus. Dette giver dig mulighed for at tage på dagsture eller længere udflugter til disse spændende destinationer.

Det bedste transportmiddel for dig afhænger af dine behov og præferencer. Hvis du bor i byen og primært skal bevæge dig over kortere afstande, kan cyklen være et godt valg. Skal du længere ture eller har du bagage med, kan busser, tog eller færger være en bedre løsning.

De forskellige bydele i Kalundborg

Selvom Kalundborg ikke er en kæmpestor by, byder den på flere forskellige kvarterer med hver deres charme og atmosfære. Når du leder efter job i Kalundborg, kan det være fordelagtigt at have din boligsituation og kvarterets karakter in mente, da det både kan påvirke transport og generel livsstil.

Centrum: Byens pulserende hjerte byder på gågader, butikker, caféer og restauranter. Her finder du flest kontorer, servicevirksomheder og detailhandel, hvilket gør det oplagt for job inden for handel, administration og service. Boligudbuddet består primært af lejligheder og ældre byhuse, og livet er mere tæt på og hektisk end i andre dele af byen.

Havnen: Området omkring Kalundborg Havn emmer af maritim charme og tilbyder en blanding af boliger, restauranter, butikker og fiskeindustri. Her trives virksomheder inden for turisme, fiskeri, shipping og fødevareproduktion. Boligudbuddet består af lejligheder, rækkehuse og villaer, og stemningen er afslappet og maritim.

Kalundborg Nord: Dette rolige villakvarter ligger tæt på Vesterhavet og byder på god plads og grønne omgivelser. Boligerne er primært villaer og rækkehuse, og her bor mange familier. Jobmulighederne er begrænsede til mindre lokale virksomheder og institutioner.

Nordbyen: Her finder du en blandet bebyggelse med villaer, rækkehuse og lejligheder. Kvarteret ligger tæt på centrum og er populært blandt børnefamilier. Jobmulighederne er varierede, men ikke lige så koncentrerede som i centrum.

Østbyen: Dette rolige kvarter med villaer og grønne områder ligger lidt længere væk fra centrum. Her bor primært familier og ældre, og jobmulighederne er begrænsede.

Ringparken: Det nyetablerede Ringparken består af moderne boliger og erhvervslokaler. Området er stadig under udvikling, men jobmulighederne inden for nyere virksomheder og kontorer stiger gradvist.

Sydbyen: Syd for byen finder du villakvarterer og industriområder. Her ligger både Novo Nordisk og Ørsteds store anlæg, hvilket giver gode muligheder for jobs inden for industri og produktion. Boligudbuddet består primært af villaer.

Husk, at dette blot er en generel oversigt, og der kan være undtagelser og variationer inden for hvert kvarter. Det er altid en god idé at undersøge konkrete områder grundigt og tage dine personlige præferencer og jobmuligheder i betragtning, når du vælger bolig i Kalundborg.

Flytter til Kalundborg for at få et job

Kalundborg byder på spændende jobmuligheder og en charmerende atmosfære, men før du pakker flyttekasserne, er det vigtigt at være opmærksom på nogle praktiske aspekter ved at flytte til byen. Her er nogle punkter at overveje:

Bolig:

 • Boligudbuddet i Kalundborg er begrænset, og priserne kan være højere end i andre dele af Sjælland. Start din boligsøgning tidligt og vær åben for forskellige typer boliger, afhængigt af dit budget og kvarterpræferencer.
 • Lejeboliger kan være svære at finde, så overvej køb eller langtidsleje, hvis muligt.

Skoler og børnehaver:

 • Kalundborg har flere gode folkeskoler og gymnasier, men pas på ventelister, især i populære områder.
 • Børnehavepladser kan også være efterspurgte, så registrer dit barn tidligt.

Sundhedsvæsen:

 • Kalundborg Sygehus er et mindre sygehus med akutmodtagelse og specialafdelinger. For mere specialiserede behandlinger kan det være nødvendigt at rejse til Holbæk eller København.
 • Lægetilbuddet i Kalundborg er generelt godt, men ventetiden kan variere.

Indkøb:

 • Kalundborg har en hyggelig gågade med et godt udvalg af butikker, men for større indkøbsoplevelser kan det være nødvendigt at tage til Holbæk eller Slagelse.

Kultur og fritid:

 • Kalundborg tilbyder et varieret kulturliv med museer, teatre, koncerter og festivaler.
 • Naturen er lige om hjørnet, med skønne kyststrækninger, skove og grønne områder.

Transport:

 • Cykling er et populært transportmiddel i Kalundborg, men hvis du kommer fra en større by, kan du savne et mere omfattende offentligt transportnetværk.
 • Bil er en fordel, men vær opmærksom på parkeringsmulighederne i centrum.

Generelt:

 • Kalundborg er en mindre by med et tæt og aktivt lokalsamfund. Vær åben for at deltage i lokale aktiviteter og events for at få en god integration.
 • Prisniveauet i Kalundborg er generelt højere end i resten af landet, så budgetter dine udgifter realistisk.

Husk, at dette er en generel oversigt, og dine konkrete oplevelser kan variere. Undersøg grundigt de områder, der er relevante for dig, og tag kontakt til relevante instanser for at få mere information. Med god planlægning og forberedelse kan din flytning til Kalundborg blive en succes.

Andre relevante links om Kalundborg

Kalundborg Kommune

Wikipedia: Kalundborg

Google Maps: Kalundborg

Se ledige jobs i Kalundborg

Ofte stillede spørgsmål