Korsør: Mere end bare en broby

Leder du efter nye udfordringer og et spændende job, men lidt træt af det store byliv? Så kig mod Korsør! Denne hyggelige havneby på Sjælland har mere at byde på, end du måske lige tror. Med en voksende økonomi og et blomstrende erhvervsliv er der gode muligheder for at finde dit drømmejob i Korsør.
15. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Korsør: Mere end bare en broby

Men hvordan kommer du egentlig i gang med jobsøgningen? Frygt ej! I denne blogpost guider vi dig igennem hele processen, lige fra at finde de relevante stillinger til at skrive en ansøgning, der skiller sig ud. Så spænd bæltet og gør dig klar til at kickstarte din jobjagt i Korsør!

De største erhvervsområder i Korsør 

Korsør Kommune, beliggende på Vestsjælland, er en by med en blandet erhvervsstruktur. Byen har et bredt udvalg af arbejdspladser inden for forskellige sektorer, og i denne analyse ser vi nærmere på de fem største sektorer i Korsør Kommune, målt på antallet af beskæftigede.

 1. Industri, håndværk og teknik: Denne sektor er den største i Korsør Kommune med ca. 25% af den samlede beskæftigelse. Byen har en række mindre industrivirksomheder inden for forskellige brancher, bl.a. fødevareindustrien, metalindustrien og plastindustrien. Derudover er der en betydelig del af håndværksvirksomheder i byen.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Korsør

 1. Sundhed og forskning: Sundhed og forskning er den tredjestørste sektor i Korsør Kommune med ca. 18% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. sygehuset, plejehjem, hjemmeplejen og socialpsykiatrien. Den store andel af beskæftigede i denne sektor afspejler den store andel af ældre i Slagelse Kommune.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Korsør

 1. Undervisning: Undervisning er den fjerdestørste sektor i Korsør Kommune med ca. 12% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter folkeskoler, gymnasier, erhvervsskoler og privatskoler.

Find ledige jobs i Undervisning i Korsør

 1. Kontor, handel og service: Kontor, handel og service er den femte største sektor i Korsør Kommune med ca. 10% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. bank, forsikring, ejendomshandel, revision og administration.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Korsør

Udover de fem største sektorer er der også en række andre sektorer, der er repræsenteret i Korsør Kommune, herunder information og kommunikation, ledelse og personale, og økonomi og jura.

Korsør Kommune har en bred og diversificeret erhvervsstruktur med et godt mix af forskellige sektorer. De fem største sektorer i byen er industri, håndværk og teknik, handel, transport og service, sundhed og forskning, undervisning, og kontor, handel og service. Denne blanding af sektorer bidrager til en stabil og robust økonomi i Korsør Kommune og skaber et attraktivt arbejdsmarked for både lokale og tilflyttere.

De største virksomheder i Korsør

Selvom Korsør ikke kan bryste sig med kæmpekoncerner, huser den charmerende havneby stadig en række solide virksomheder, der spiller en vigtig rolle for både lokal beskæftigelse og byens økonomi. Her er et par eksempler på de største fisk i Korsør-søen:

Harboe Bryggeri (Korsør Havn): Dette ikoniske danske bryggeri har rødder helt tilbage til 1883 og er i dag landets tredje største. Fra den historiske bygning ved havnen brygges velkendte ølmærker som Harboe Pilsner og Royal Classic, som nydes over hele landet.

BELFOR Danmark A/S (Korsør Nord): Med over 800 ansatte er BELFOR en af Slagelse Kommunes største private arbejdspladser. Virksomheden er internationalt førende inden for skadesanering og katastrofehåndtering, og hjælper både private og erhvervsvirksomheder med at komme videre efter skader.

ScanCom International A/S (Korsør Syd): Denne teknologivirksomhed med base i Sydbyen udvikler og leverer radiokommunikationsløsninger til professionelle brugere inden for blandt andet forsvar, redningsberedskab og maritim sektor. Deres innovative produkter hjælper med at sikre effektiv kommunikation i kritiske situationer.

Flådestation Korsør (Korsør Havn): Forsvaret spiller en vigtig rolle i Korsør, og flådestationen er byens største arbejdsplads med omkring 400 ansatte. Stationen fungerer som base for en række flådeenheder og spiller en central rolle i Danmarks maritime forsvar.

Storebæltsbroen A/S (Sprogø): Selvom hovedkontoret ligger i Tårnby, så tæller Storebæltsbroen over 100 medarbejdere på Sprogø, der varetager driften og vedligeholdelsen af den ikoniske bro. Denne infrastruktur-gigant skaber arbejdspladser og er med til at forbinde Sjælland og Fyn.

Udover disse eksempler tæller Korsør et væld af mindre og mellemstore virksomheder inden for forskellige brancher. Byens erhvervsliv er mangfoldigt og under konstant udvikling, hvilket skaber spændende muligheder for både job og vækst.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Korsør?

Uanset om du bor i Korsør eller er på besøg, har byen et varieret udvalg af transportmuligheder, der hjælper dig med at komme frem, uanset din destination. Lad os dykke ned i de forskellige alternativer:

Offentlig transport:

 • Tog: DSB tilbyder regelmæssige togforbindelser mellem Korsør og større byer som København, Odense og Slagelse. Dette er en bekvem og miljøvenlig løsning for længere rejser.
 • Bus: Movia buslinjer betjener både byens kerneområde og forbinder Korsør med omkringliggende byer og landsbyer. Busserne kører hyppigt og er et fleksibelt valg for kortere ture.
 • Færge: Molslinjen tilbyder færgeforbindelser mellem Korsør og Nyborg på Fyn. Denne rute er særlig populær blandt cyklister og turister, der ønsker at opleve den naturskønne sejlads over Storebælt.

Individuel transport:

 • Bil: At have bil giver naturligvis størst frihed og fleksibilitet. Parkering kan dog være udfordrende i byens centrum, så vær opmærksom på parkeringszoner og parkeringsanlæg.
 • Cykel: Korsør er en cykelvenlig by med gode stier og adgang til offentlig transport med cykelstativer. Cykling er et sundt og miljøvenligt alternativ til bilkørsel og giver mulighed for at opleve byen i dit eget tempo.
 • Taxi: Taxa kan være en god løsning for korte ture eller om aftenen, hvor offentlig transport er mindre hyppig. Flere taxaselskaber opererer i Korsør, og du kan bestille på forhånd eller finde en ledig taxa ved taxaholdepladserne.

Uanset dine behov og præferencer, så har Korsør en transportløsning, der passer til dig. Planlæg din rejse på forhånd for at sikre en effektiv og behagelig rejseoplevelse.

De forskellige bydele i Korsør 

Korsør er måske ikke en kæmpe metropol, men byder alligevel på forskellige kvarterer med hver sin charme og atmosfære. Når du leder efter job i Korsør, giver det god mening at overveje de forskellige områder og hvordan de passer til dine ønsker og livsstil:

Korsør Syd:

 • Byens historiske centrum med hyggelige gader og havnepromenade.
 • Boligudbud præget af lejligheder og ældre villaer.
 • Flere detailbutikker, restauranter og kulturinstitutioner.
 • Tæt på offentlig transport og indkøbsmuligheder.
 • Pas dig til dig, der ønsker et centralt liv med gåafstand til arbejdspladsen.

Korsør Nord (Halsskov):

 • Moderne bydel med villakvarterer og nyere boligområder.
 • Fokus på børnefamilier med skoler, daginstitutioner og grønne områder.
 • Roligere tempo og mere familievenlig atmosfære.
 • God infrastruktur med nem adgang til motorvej og Sprogø.
 • Kan være et godt valg, hvis du søger job inden for industri eller logistik, der ofte er placeret i udkanten af byen.

Sprogø:

 • Ø ud for Korsør forbundet med bro.
 • Hjem til Storebæltsbroen og tilhørende arbejdspladser.
 • Limited boligudbud, primært henvendt til broens ansatte.
 • Unik natur og rolig atmosfære.
 • Et særligt valg for dig, der søger job på broen eller ønsker en anderledes boligform.

Udkanten:

 • Mindre bysamfund og landsbyer omkring Korsør.
 • Landligt miljø med god plads og rolige omgivelser.
 • Begrænsede jobmuligheder, primært inden for landbrug og service.
 • Kan være ideelt, hvis du har fleksibilitet til at pendle eller søger job inden for specifikke brancher i området.

Husk, at dette blot er en kort oversigt, og hvert kvarter har sine nuancer og unikke tilbud. Brug din research på specifikke virksomheder og stillinger til at afgrænse din boligsøgning og gøre dit jobhunt i Korsør endnu mere effektivt.

Flytter til Korsør for at få et job 

At finde drømmejobbet kan være fantastisk, men at flytte til en ny by medfører også overvejelser. Lad os kigge på nogle praktiske punkter, du bør være opmærksom på, når du overvejer at flytte til Korsør på grund af et job:

Bolig:

 • Boligudbuddet i Korsør er generelt mindre end i større byer, og priserne kan være højere end forventet. Start din boligsøgning tidligt og vær åben for forskellige boligtyper.
 • Vær opmærksom på ventelister til lejeboliger, især hvis du flytter med familie.
 • Familievenlige villakvarterer findes primært i nordbyen (Halsskov), mens centrum byder på lejligheder og ældre villaer.

Skoler og daginstitutioner:

 • Korsør har gode offentlige skoler og daginstitutioner fordelt over hele byen.
 • Vær opmærksom på ventelister til populære daginstitutioner og indskriv dit barn i god tid.
 • Internationale skoler eller skoler med særlige fokusområder findes ikke i byen.

Sundhed:

 • Korsør har et mindre sygehus med akutmodtagelse og ambulante specialklinikker.
 • For mere specialiserede behandlinger kan det kræve længere rejsetid til Slagelse eller Odense.
 • Lægemangel kan være en udfordring, men der arbejdes på at forbedre tilgængeligheden.

Indkøbsmuligheder:

 • Byens centrum har et udvalg af dagligvarebutikker, specialbutikker og restauranter.
 • Større indkøbscentre og specialforretninger findes primært i Slagelse eller Odense.
 • Onlinehandel kan være en god løsning for specifikke varer.

Fritid og kultur:

 • Korsør byder på hyggelige caféer, historiske seværdigheder og kulturelle arrangementer.
 • Større kulturinstitutioner og et bredere udvalg af fritidsaktiviteter findes i Slagelse eller Odense.
 • Natur og outdoor-aktiviteter er tilgængelige i området omkring byen.

Generelt:

 • Livet i Korsør er generelt roligt og afslappet med en tæt lokalbefolkning.
 • Muligheder for sportsaktiviteter og foreningsliv findes, men udvalget er mindre end i større byer.
 • Hvis du er vant til det store byliv, kan Korsør virke stille og rolig.

At flytte til Korsør for et drømmejob kræver tilpasning, men kan byde på en attraktiv livsstil med god balance mellem arbejde og fritid. Vær realistisk i dine forventninger, undersøg bolig- og serviceudbud, og nyd de charmerende sider af denne hyggelige havneby.

Andre relevante links om Korsør 

Slagelse Kommune

Wikipedia: Korsør

Google Maps: Korsør

Se ledige jobs i Korsør

Ofte stillede spørgsmål