Nakskov: Din guide til at finde drømmejobbet

Leder du efter nye græsgange og overvejer måske Nakskov? Uanset om du er lokalt forankret eller tiltrukket af byens charme og muligheder, så kan jagten på drømmejobbet godt føles som at lede efter en nål i en høstak. Men fortvivl ej! Med de rigtige strategier og lidt snilde kan du sagtens navigere i Nakskovs jobmarked og lande dit drømmejob.
14. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Nakskov: Din guide til at finde drømmejobbet

Denne blogpost er din guide til at kickstarte jobsøgningen i Nakskov. Vi dykker ned i de bedste platforme, tips til at skille dig ud fra mængden, og hvordan du netværker dig vej til succes. Så spænd sikkerhedsbæltet, og gør dig klar til at indtage Nakskovs jobmarked!

De største erhvervsområder i Nakskov

Nakskov Kommune, beliggende på Lolland, har en lang historie som industriby, men har i de seneste år gennemgået en omstilling. Byen har en blandet erhvervsstruktur med et bredt udvalg af arbejdspladser inden for forskellige sektorer. I denne analyse ser vi nærmere på de fem største sektorer i Nakskov Kommune, målt på antallet af beskæftigede.

Sundhed og forskning: Denne sektor er den største i Nakskov Kommune med ca. 22% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. sygehuset, plejehjem, hjemmeplejen og socialpsykiatrien. Den store andel af beskæftigede i denne sektor afspejler den store andel af ældre i Lolland Kommune.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Nakskov

Industri, håndværk og teknik: Industri, håndværk og teknik er den tredjestørste sektor i Nakskov Kommune med ca. 15% af den samlede beskæftigelse. Byen har en række mindre industrivirksomheder inden for forskellige brancher, bl.a. fødevareindustrien, metalindustrien og plastindustrien. Derudover er der en betydelig del af håndværksvirksomheder i byen.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Nakskov

Undervisning: Undervisning er den fjerdestørste sektor i Nakskov Kommune med ca. 12% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter folkeskoler, gymnasier, erhvervsskoler og privatskoler.

Find ledige jobs i Undervisning i Nakskov

Kontor, handel og service: Kontor, handel og service er den femtestørste sektor i Nakskov Kommune med ca. 10% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. bank, forsikring, ejendomshandel, revision og administration.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Nakskov

Udover de fem største sektorer er der også en række andre sektorer, der er repræsenteret i Nakskov Kommune, herunder information og kommunikation, ledelse og personale, og økonomi og jura.

Nakskov Kommune har en bred og diversificeret erhvervsstruktur med et godt mix af forskellige sektorer. De fem største sektorer i byen er sundhed og socialvæsen, handel, transport og service, industri, håndværk og teknik, undervisning, og kontor, handel og service. Denne blanding af sektorer bidrager til en stabil og robust økonomi i Nakskov Kommune og skaber et attraktivt arbejdsmarked for både lokale og tilflyttere.

De største virksomheder i Nakskov

Nakskov byder på en række store virksomheder inden for forskellige brancher, som danner rygraden for byens økonomi og beskæftigelse. Her er nogle af de mest markante spillere:

Nakskov Mill Foods (tidligere OTA): Denne virksomhed ligger i byens nordøstlige del og er Danmarks største havregrynsfabrik. Med over 200 ansatte producerer de en lang række populære morgenmadsprodukter.

Nakskov Sukkerfabrik: Placeret centralt i byen er Nakskov Sukkerfabrik landets eneste producent af hvidt sukker. De beskæftiger omkring 160 medarbejdere og står for en stor del af byens industriarv.

Ortofon: Denne internationalt anerkendte virksomhed ligger ligeledes centralt og er førende inden for produktion af pickupper til pladespillere. Med over 200 ansatte er de en vigtig aktør i Nakskovs teknologiske sektor.

Alfa Laval: Dette verdensomspændende selskab har en afdeling i Nakskov, der beskæftiger sig med udvikling og produktion af specialkomponenter til forskellige industrier. Med omkring 100 ansatte skaber de arbejdspladser og eksportindtægter for byen.

MHI Vestas Offshore Wind: I den sydlige del af Nakskov finder vi denne gigant inden for vindmølleindustrien. Virksomheden er et joint venture mellem Mitsubishi Heavy Industries og Vestas og producerer komponenter til havvindmøller. De beskæftiger omkring 300 medarbejdere og spiller en central rolle i den grønne omstilling.

Udover disse store virksomheder byder Nakskov også på mange mindre og mellemstore virksomheder inden for forskellige brancher, herunder fødevareproduktion, logistik, turisme og service. Denne diversitet skaber et spændende erhvervsliv og mangfoldige jobmuligheder for byens borgere.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Nakskov? 

At komme rundt i Nakskov byder på flere forskellige muligheder, alt efter dine behov og præferencer. Her gennemgår vi de primære transportformer, så du kan planlægge dine bevægelser effektivt:

Offentlig transport:

 • Bus: Movia buslinjer forbinder Nakskov med omliggende byer som Rødby, Maribo og Sakskøbing. Hyppigheden afgøres af tidspunkt og destination. Rejseplanen er dit go-to værktøj for ruteinformation og køreplaner.
 • Tog: DSB togdrift er tilgængelig fra Nakskov Station, med forbindelse til Rødby Havn og videre til Sjælland via færge. Ruteplanen giver dig realtidsopdateringer om afgange og ankomster.

Inden for byen:

 • Cykel: Cykling er et populært og miljøvenligt valg i Nakskov. Byen har et stisystem, der forbinder forskellige områder. Du kan leje cykler flere steder i byen, herunder Turistinformationen.
 • Bil: Mens de fleste lokationer er tilgængelige med offentlig transport, kan en bil tilbyde ekstra fleksibilitet. Husk på begrænsede parkeringspladser i centrum, og overvej parkeringszoner og -afgifter.
 • Taxa: Taxaer opererer i Nakskov og kan bestilles på forhånd eller hail'es på gaden. Dette er en god mulighed for aften- og weekendture eller transport af bagage.

Alternative transportformer:

 • Samkørsel: Flere platforme såsom GoMore tilbyder samkørselsmuligheder i Nakskov, hvilket kan være et økonomisk og bæredygtigt valg.
 • El-løbehjul: El-løbehjul er for nylig blevet introduceret i Nakskov og kan lejes via apps. Husk at følge færdselsreglerne, når du benytter dem.

Uanset om du er på vej til arbejde, shoppingture eller fritidsaktiviteter, tilbyder Nakskov forskellige transportløsninger. Vælg den mulighed, der bedst passer til din rejseplan og præferencer for en effektiv og behagelig rejseoplevelse.

De forskellige bydele i Nakskov

Nakskov byder på flere forskellige kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Når du søger job i byen, kan det være fordelagtigt at have øje for, hvor de forskellige erhvervsområder ligger, og hvordan de passer til dine boligønsker:

Bymidten: Her finder du et mix af butikker, restauranter, kulturinstitutioner og kontorer. Flere store virksomheder som Nakskov Sukkerfabrik og Ortofon har adresse her. Boligudvalget er bredt med alt fra lejligheder til villaer, men husk på højere huslejer og begrænsede parkeringspladser.

Nørregade-kvarteret: Dette hyggelige boligområde ligger nord for centrum og byder på villaer og rækkehuse. Området er populært blandt familier, og flere daginstitutioner ligger i nærheden. Selvom der ikke er mange virksomheder her, er offentlig transportforbindelser gode, og centrum nås nemt på cykel.

Svingelen: Dette tidligere industriområde syd for centrum gennemgår en forvandling med fokus på boliger og erhverv. Flere virksomheder inden for fødevare- og logistikbranchen holder til her, og MHI Vestas Offshore Wind har en stor afdeling i området. Boligudvalget er begrænset, men forventes at stige i de kommende år.

Sundparken: Dette rolige villakvarter ligger øst for centrum og byder på grønne områder og udsigt over fjorden. Boligerne er primært villaer, og området er perfekt til børnefamilier. Selvom der ikke er mange arbejdspladser her, er der gode transportforbindelser til erhvervsområderne.

Østerbro: Dette kvarter ligger øst for centrum og har en blanding af boliger, erhverv og grønne områder. Her finder du blandt andet Danfoss og flere mindre virksomheder. Boligudvalget spænder fra lejligheder til villaer, og området er attraktivt for både unge og familier.

Husk, at dette blot er en kort introduktion til Nakskovs kvarterer. Det er altid en god idé at undersøge de specifikke områder nærmere baseret på dine jobønsker, budget og livsstilspræferencer. Med lidt research kan du finde det perfekte match mellem bolig og job i Nakskov!

Flytter til Nakskov for at få et job

En ny by, et nyt job - spændende! Men før du pakker flyttekasserne ud, er det værd at være opmærksom på nogle nuancer ved Nakskov, især hvis du flytter for et job. Her er nogle vigtige punkter at overveje:

Bolig:

 • Tilgængelighed: Afhængigt af boligtype og budget kan det tage tid at finde det perfekte sted. Start din søgning tidligt, især hvis du har specifikke ønsker.
 • Huslejer: Huslejerne i Nakskov er generelt lavere end i større byer, men stadig højere end i landdistrikterne. Inddrag boligudgifterne i dit budget.
 • Beliggenhed: Overvej afstand til arbejdsplads, skoler, fritidsaktiviteter og offentlig transport, når du vælger bolig.

Skole og børnepasning:

 • Kvalitet: Offentlige skoler og daginstitutioner i Nakskov har generelt god kvalitet, men undersøg specifikke institutioner baseret på dine behov.
 • Kapacitet: Der kan være ventelister på pladser, især i populære områder. Kontakt institutionerne på forhånd for at sikre plads til dine børn.
 • Udbud: Udvalget af privatskoler og institutioner er begrænset. Undersøg dine muligheder grundigt, hvis dette er en prioritet.

Fritidsaktiviteter:

 • Udbud: Nakskov byder på diverse fritidsaktiviteter, men udvalget er mindre end i større byer. Undersøg om dine foretrukne muligheder findes i byen.
 • Kulturliv: Nakskov har et aktivt kulturliv med museer, koncerter og teaterforestillinger, men udvalget er afhængigt af sæsonen.
 • Natur: Byen ligger smukt tæt på natur og fjord, hvilket giver gode muligheder for outdoor-aktiviteter.

Andet:

 • Indkøbsmuligheder: Nakskov har flere supermarkeder og specialbutikker, men udvalget er begrænset sammenlignet med større byer.
 • Sundhedsvæsen: Byen har et sygehus og lægeklinikker, men for specialiserede behandlinger kan det være nødvendigt at rejse til større byer.
 • Transport: Offentlig transportforbindelser er gode inden for byen og til omliggende områder, men begrænsede uden for hovedruterne. Overvej egen transport, hvis det er nødvendigt.

At flytte til Nakskov for et job kræver tilpasning, men byen har også meget at byde på. Med god planlægning og realistiske forventninger kan du få en positiv oplevelse og skabe dig et godt liv i Nakskov.

Andre relevante links om Nakskov

Lolland Kommune

Wikipedia: Nakskov

Google Maps: Nakskov

Se ledige jobs i Nakskov

Ofte stillede spørgsmål