Rønne byder på spændende jobmuligheder: Oplev ø-livet og find din drømmekarriere

Drømmer du om at bo og arbejde i charmerende Rønne? Så er du ikke alene! Øen Bornholm lokker med frisk luft, smuk natur og et unikt ø-samfund, og Rønne byder på alt fra hyggelige caféer til spændende virksomheder. Men hvordan er det egentlig at finde job i byen?
15. februar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Rønne byder på spændende jobmuligheder: Oplev ø-livet og find din drømmekarriere

I denne blogserie tager vi dig med på jagten efter drømmejobbet i Rønne. Vi dykker ned i lokale virksomheder, afdækker aktuelle jobmuligheder, og deler insidertips og tricks fra jobansøgere og arbejdsgivere. Uanset om du er nyuddannet, erfaren professionel eller på jagt efter et karriereskifte, vil vi guide dig gennem processen fra ansøgning til jobsamtale.

Så spænd bæltet! På denne rejse deler vi åbent og ærligt udfordringer, succeshistorier og praktiske råd, så du kan lande dit drømmejob i Rønne og blive en del af det bornholmske eventyr.

Følg med, og lad os finde dit perfekte match på arbejdsmarkedet i Rønne!

De største erhvervsområder i Rønne

Rønne, beliggende på Bornholm, er en by med en blandet erhvervsstruktur. Byen har et bredt udvalg af arbejdspladser inden for forskellige sektorer, og i denne analyse ser vi nærmere på de fem største sektorer i Rønne, målt på antallet af beskæftigede.

 1. Sundhed og forskning: Sundhed og forskning er den næststørste sektor i Rønne Kommune med ca. 18% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. sygehuset, plejehjem, hjemmeplejen og socialpsykiatrien. Den store andel af beskæftigede i denne sektor afspejler den store andel af ældre i Bornholms Kommune.

Find ledige jobs i Sundhed og forskning i Rønne

 1. Industri, håndværk og teknik: Industri, håndværk og teknik er den tredjestørste sektor i Rønne Kommune med ca. 15% af den samlede beskæftigelse. Byen har en række mindre industrivirksomheder inden for forskellige brancher, bl.a. fødevareindustrien, metalindustrien og plastindustrien. Derudover er der en betydelig del af håndværksvirksomheder i byen.

Find ledige jobs i Industri, håndværk og teknik i Rønne

 1. Undervisning: Undervisning er den fjerdestørste sektor i Rønne med ca. 12% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter folkeskoler, gymnasier, erhvervsskoler og privatskoler.

Find ledige jobs i Undervisning i Rønne

 1. Kontor, handel og service: Kontor, handel og service er den femtestørste sektor i Rønne Kommune med ca. 10% af den samlede beskæftigelse. Sektoren omfatter bl.a. bank, forsikring, ejendomshandel, revision og administration.

Find ledige jobs i Kontor, handel og service i Rønne

Udover de fem største sektorer er der også en række andre sektorer, der er repræsenteret i Rønne, herunder information og kommunikation, ledelse og personale, og økonomi og jura.

Rønne har en bred og diversificeret erhvervsstruktur med et godt mix af forskellige sektorer. De fem største sektorer i byen er handel, transport og service, sundhed og forskning, industri, håndværk og teknik, undervisning, og kontor, handel og service. Denne blanding af sektorer bidrager til en stabil og robust økonomi i Rønne Kommune og skaber et attraktivt arbejdsmarked for både lokale og tilflyttere.

De største virksomheder i Rønne

Her er nogle af de største virksomheder med hjemsted i Rønne:

 • Bornholms Hospital: Beliggende i den nordlige del af Rønne, er Bornholms Hospital den største arbejdsplads på øen med over 1.000 ansatte. Hospitalet varetager den sundhedsfaglige behandling for hele Bornholms befolkning.
 • Bornholms Lufthavn: Placeret lige syd for Rønne centrum, er Bornholms Lufthavn øens vigtigste knudepunkt for flytrafik. Lufthavnen håndterer både passager- og fragttransport og beskæftiger omkring 200 medarbejdere.
 • Samfaldet Bornholm: Med hovedkontor i Rønne centrum, er Samfaldet Bornholm det regionale trafikselskab, der står bag busdriften på hele øen. Virksomheden har omkring 150 ansatte.
 • Bornholms Produktionsskole: Skolen ligger i den sydlige del af Rønne og tilbyder unge og voksne alternative uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder. Produktionsskolen har omkring 100 elever og ansatte.
 • Bornholms Andelsmejeri: Mejeriet, der befinder sig i den nordlige del af Rønne, er kendt for sine mejeriprodukter af høj kvalitet, såsom Bornholmermælk og oste. Mejeriet har omkring 70 ansatte.
 • Bornholms Indkøbsforening: Indkøbsforeningen, der ligger i Rønne centrum, er en grossistvirksomhed, der leverer dagligvarer til detailhandlere på hele øen. Virksomheden har omkring 50 ansatte.

Disse er blot nogle få eksempler, og Rønne huser mange andre mellemstore og mindre virksomheder inden for forskellige brancher. Byens erhvervsliv er mangfoldigt og under konstant udvikling, så der er gode muligheder for at finde spændende jobmuligheder inden for forskellige områder.

Hvilke transportformer kan jeg tage på arbejde i Rønne?

Rønne, Bornholms charmerende hovedstad, byder på et væld af oplevelser inden for kort afstand. Men hvordan navigerer du bedst rundt i byen, uanset om du er på sightseeing, skal på arbejde eller besøger familie og venner? Frygt ej, for Rønne tilbyder en række effektive transportmuligheder, der passer til dine behov og præferencer.

 1. Offentlig transport: BAT (Bornholms Amts Trafikselskab) sørger for et velfungerende netværk af busser, der forbinder Rønne med andre byer og landsbyer på øen. Busserne er rene, moderne og kører på faste ruter med hyppige afgange, især i centrum. BAT tilbyder også flextrafik, en fleksibel løsning til mindre populære ruter eller individuelle behov.
 2. Cykling: Cykling er en populær måde at opleve Rønne og Bornholm på. Byen har et godt udbygget net af cykelstier, der adskiller cyklister fra biltrafikken og fører dig til de fleste seværdigheder. Cykler kan lejes hos lokale cykeludlejere, og terrænet er generelt fladt, hvilket gør det til en nem og behagelig måde at komme rundt på.
 3. Taxaer: Taxaer er en nem og bekvem transportform, især hvis du har bagage eller rejser om aftenen. Taxaer kan bestilles på forhånd eller findes på taxaholdepladser i centrum. Priserne er reguleret, så du kan være sikker på en fair pris.
 4. Bil: Hvis du foretrækker at have din egen transport, kan du leje en bil i Rønne Lufthavn eller i byen. Parkering kan dog være udfordrende i centrum, så vær opmærksom på parkeringsskiltene. Husk, at Bornholm er en cykelø, så vær hensynsfuld over for cyklister på vejene.
 5. Gåture: Rønne er en kompakt by, og mange seværdigheder ligger inden for gåafstand. En gåtur er en fantastisk måde at opleve byens atmosfære, arkitektur og charmerende gader. Kombiner gerne gåture med offentlig transport for at nå længere destinationer.

Uanset om du er på en kort weekendtur eller planlægger et længere ophold, er der altså gode muligheder for at komme rundt i Rønne og på Bornholm. Vælg den transportform, der passer bedst til dine behov og præferencer, og nyd den smukke ø og dens charmerende hovedstad!

De forskellige bydele i Rønne

Rønne byder på mere end blot hyggelige havnefronter og charmerende gågader. Byens forskellige kvarterer har hver deres unikke atmosfære og erhvervsliv, hvilket kan påvirke din jobjagt. Lad os tage en rundtur:

 1. Rønne Centrum: Byens pulserende hjerte byder på et væld af butikker, caféer, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du også flere større arbejdspladser inden for handel, service, administration og kultur. Konkurrencen om jobbene kan være høj, men mulighederne er mange.
 2. Byens Rand: Kvarterer som Nordre Strandvej, Laksegade og Nexøvej rummer en blanding af boligområder og erhvervsområder. Her finder du virksomheder inden for håndværk, logistik, fødevareproduktion og sundhedsvæsenet. Tempoet er lidt roligere, og jobmulighederne kan være mere specialiserede.
 3. Østre Bydel: Den historiske bydel byder på smukke, gamle huse og hyggelige gader. Her finder du primært mindre virksomheder inden for turisme, service og kreative fag. Jobmarked er begrænset, men atmosfæren er unik.
 4. Sydbyen: Området omkring Bornholms Hospital og Campus Bornholm huser uddannelsesinstitutioner og sundhedsrelaterede virksomheder. Her kan du finde jobmuligheder inden for sundhed, pleje, administration og forskning.
 5. Havnen: Rønne Havn er byens økonomiske pulsåre og rummer virksomheder inden for transport, logistik, fiskeri og fødevareproduktion. Her kan du finde spændende job inden for disse brancher, men havneområdet ligger lidt på afstand af byens centrum.

Husk, at dette blot er en generel oversigt. Inden for hvert kvarter findes der nuancer og variationer. Brug din viden om din branche og dine præferencer til at målrette din jobjagt mod de kvarterer, der passer bedst til dig.

Flytter til Rønne for at få et job

Drømmer du om et spændende job i charmerende Rønne? Fantastisk! Men inden du pakker kufferterne, er det essentielt at være opmærksom på nogle praktiske realiteter vedrørende livet i byen. Her er nogle vigtige punkter at overveje:

Bolig: Huspriser og leje ligger generelt højere end i mange andre danske byer, så forbered dig på at prioritere boligbudgettet. Vær opmærksom på ventelister for lejeboliger, og start din søgning i god tid.

Skoler og børnehaver: Rønne har gode folkeskoler og børnehaver med dygtige pædagoger. Dog kan der være ventelister, især for de populære institutioner. Undersøg mulighederne tidligt, hvis relevant.

Sundhedsvæsen: Bornholms Hospital er øens eneste sygehus og tilbyder god behandling. Dog kan der forekomme ventetid på specialiserede behandlinger, og visse speciallæger kan være mangelfulde.

Indkøbsmuligheder: Rønne byder på et fint udvalg af dagligvarebutikker og specialforretninger. Dog er udvalget mindre og priserne lidt højere end i større byer. Overvej onlinehandel eller planlæg større indkøbsture til København.

Fritid og kultur: Rønne har et aktivt kulturliv med museer, teater, koncerter og festivaler. Men udvalget er naturligvis mindre end i storbyerne. Forbered dig på at udnytte de naturskønne omgivelser og outdoor-aktiviteter, som Bornholm byder på.

Transport: Offentlig transport er godt udbygget, men busser kører ikke døgnet rundt. Cykling er populært og et godt alternativ, men kræver lidt tilvænning, hvis du kommer fra en større by. Bil kan være praktisk, men parkering kan være udfordrende i centrum.

Socialt liv: Ø-mentaliteten kan tage lidt tilvænning, men bornholmere er generelt imødekommende. Det kan være en god idé at melde sig ind i foreninger eller sportsklubber for at møde nye mennesker og blive integreret i lokalsamfundet.

Isolation: Livet på en ø kan føles isoleret for nogle. Overvej om du har et godt netværk i Danmark, og vær klar på at rejse til fastlandet for at besøge familie og venner.

Vejr: Bornholm kan have barskere vejr end fastlandet, med mere vind og sne om vinteren. Sørg for at have det rigtige tøj og en positiv indstilling til at klare de forskellige årstider.

Prisniveau: Generelt er prisniveauet på Bornholm lidt højere end i resten af landet, især for dagligvarer, transport og bolig. Budgetter realistisk og vær forberedt på lidt dyrere leveomkostninger.

Flytningen til Rønne kan være en fantastisk oplevelse, men det er vigtigt at være forberedt på både positive og negative aspekter. Overvej dine personlige præferencer, prioriteringer og forventninger, og tænk på om ølivet passer til dig. Gør din research, og tag informerede beslutninger, så du kan få en god start på dit nye liv og job i Rønne!

Andre relevante links om Rønne

Bornholms Regionkommune

Wikipedia: Rønne

Google Maps: Rønne

Se ledige jobs i Rønne

Ofte stillede spørgsmål