Seniorbiostatistiker til Forskningsdata og Statistik i Forskningens Hus

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Sundhedsvidenskabelig forskning flytter hele tiden grænserne for, hvilke sygdomme vi kan behandle og forebygge, og hvilke redskaber der er i værktøjskassen, når patienter skal diagnosticeres korrekt og plejes med størst mulig effekt på skånsom og varig helbredelse. Samtidig er der et stigende behov for at blive klogere på, hvordan vi kan gøre sundhedsvæsenet mere effektivt, så vi kan behandle et stigende antal patienter med samme eller færre ressourcer uden at give køb på patientsikkerhed og -tryghed.

For at finde de mange svar og løsninger, vi har brug for, skal der forskning til, og centralt i mange forskningsprojekter står epidemiologi og biostatistik. Det er afgørende for udbyttet af forskningen, at forarbejdet i form af overvejelser vedr. metode og sample size, statistisk analyseplan m.v. bygger på solid epidemiologisk og statistisk viden. Og når data er indsamlet, udestår et stort arbejde med datamanagement, udførelse af statistiske analyser samt ikke mindst fortolkning af resultaterne til klinisk kontekst og vurdering af, hvilke konklusioner data reelt giver belæg for.

Hvis alt dette er sød musik i dine ører, er det måske netop dig, vi står og mangler. Forskningsdata og Statistik (FORSA) søger en seniorbiostatistiker med mangeårig bred erfaring inden for anvendt statistik og epidemiologi til en fast stilling med start snarest muligt, gerne den 1. februar 2024. Stillingen er som udgangspunkt på 37 timer/uge, men hvis du har et ønske om nedsat arbejdstid, vil dette også kunne komme i betragtning.

Om jobbet
Du vil få et tæt samarbejde med sundhedsfaglige forskere på alle Region Nordjyllands hospitaler og blive dybt involveret i at understøtte forskningsprocessen lige fra idéskabelse til udførelse og publikation. Det forventes, at du vil bidrage aktivt til alle processer – og på alle niveauer. Den statistiske konsulenttjeneste i FORSA modtager henvendelser af meget varierende sværhedsgrad, kompleksitet og omfang, så det er vigtigt, at du brænder for statistik ”på alle hylder”.

Dine vigtigste opgaver vil være:
  • Rådgive Region Nordjyllands forskere i forhold til epidemiologiske overvejelser, datamanagement, statistisk modellering, kodning af analyser og fortolkning af resultater
  • Selv udføre statistiske analyser og uddrage fagligt velbegrundede konklusioner heraf
  • Vejlede kolleger, specielt yngre statistikere, i forhold både til konkrete statistikfaglige spørgsmål og til rollen og ansvaret som konsulentstatistiker
  • Indgå i faglige workshops/studiekredse med kolleger
  • I mindre omfang varetage undervisning i biostatistik og epidemiologi for eksempelvis ph.d.-studerende og medicinstuderende.

Du vil jævnligt have bidraget så meget til et forskningsprojekt, at du bliver medforfatter på en eventuel publikation. I perioder med mindre travlhed i den statistiske konsulenttjeneste vil der endvidere være mulighed for – men ikke krav om – selvstændig forskning/metodeudvikling i biostatistik og epidemiologi, hvor du således selv sidder med projektets styrepind.

Til tider kan du blive bedt om at bidrage til rådgivning af hospitalets ledelse i forhold til det statistiske indhold i diverse beregninger, analyser, rapporter eller andet.

Vi tilbyder et uformelt arbejdsmiljø med en dynamisk og udfordrende opgaveportefølje. Du vil få rig mulighed for at sætte dit præg på afdelingens udvikling, og der er samtidig god plads til din egen fortsatte kompetenceudvikling.

Om dig
Du er uddannet cand.scient. i statistik og har praktisk erfaring med anvendt statistik gennem en længere årrække. Det er en klar fordel, hvis du har en ph.d.-grad inden for biostatistik og/eller epidemiologi eller dokumenteret forskningserfaring svarende til ph.d.-niveau. Ligeledes er det et stort plus, hvis du selv har arbejdet som aktiv forsker, gerne med registerforskning, og hvis du har erhvervsmæssig erfaring fra sundhedsvæsnet.

Det er vigtigt, at du både er vant til selv at have fingrene i dataanalyser og er god til at vejlede andre i at gøre det. Dine opgaver vil således skifte mellem selv at ”sidde med snuden i data”, over at hjælpe yngre statistikere med faglige udfordringer til at skulle indgå i videnskabelige diskussioner med fagfæller og øvrige forskere f.eks. om en given models anvendelse og begrænsninger.

Vi anvender primært Stata og R til vores analyser, så erfaring med et af disse eller begge programmer vil være en fordel. Kendskab til SAS er et plus, men ikke et krav.

Som person er du venlig og hjælpsom og har gode kommunikative kompetencer – og du har en naturlig interesse for at formidle dit fag, både til fagkolleger og andre forskere. Du har gode skriftlige formuleringsevner, både på dansk og engelsk. Endelig er det vigtigt, at du er dygtig til at organisere opgaver, kan holde overblikket og har systematisk sans, da der ofte vil være mange små og store bolde i luften på samme tid i den statistiske konsulenttjeneste.

Stillingen indebærer en høj grad af frihed i forhold til planlægningen af arbejdet, men kræver til gengæld også selvstændighed og ansvarlighed i opgaveløsningen.

Om os
Stillingen er organisatorisk placeret i enheden Forskningsdata og Statistik (FORSA), der hører under Forskning, Uddannelse og Innovation (FUI), som er fysisk beliggende i Forskningens Hus tæt ved Aalborg centrum. FUI tilbyder understøttende funktioner til forskere fra Aalborg Universitetshospital og de øvrige hospitaler i Region Nordjylland. Forskningens Hus er desuden hjemsted for en række af regionens forsknings-, uddannelses- og innovationsmiljøer og samler mange forskellige kompetencer fra en bred vifte af faggrupper inden for de sundheds- og naturvidenskabelige områder. Dette skaber et stærkt og dynamisk forsknings- og undervisningsmiljø, hvor husets brugere har rig mulighed for at indgå i tværfaglige samarbejder og bedrive forskning til gavn for patienterne.

I Forskningsdata og Statistik har vi forskellige faglige baggrunde, bl.a. inden for statistik, epidemiologi, jura, sundhedsteknologi, administration m.v. I statistikteamet er vi aktuelt seks cand.scient.’er i statistik og en overlæge i epidemiologi, som vil blive dine nærmeste kolleger i det daglige.

Vi lægger vægt på gensidig sparring og hylder en uhøjtidelig omgangstone. Vi ser en styrke i forskellighed og lægger således vægt på, at der er plads til individuelle hensyn, f.eks. i forhold til mødetider, hjemmearbejde og arbejdsformer.

Yderligere oplysninger
Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til leder af Forskningsdata og Statistik vicekontorchef Tina Obel (e-mail: , tlf.: 2021 2011) eller seniorbiostatistiker Søren Lundbye-Christensen (e-mail: [email protected], tlf.: 5137 2290).

Ansættelsessamtaler forventes afholdt fredag den 5. januar 2024.

Vi glæder os til at læse din ansøgning, som bedes uploadet via nedenstående link sammen med relevante bilag (CV, publikationsliste, eksamensbeviser m.v.).

Om Region Nordjylland
Vi er ca. 15.000 meget forskellige medarbejdere, der hver dag leverer velfærd til omkring 590.000 nordjyder inden for sundhed, regional udvikling og det specialiserede socialområde. Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge jobbet - uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder. Læs mere om os på .


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Data Manager", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

Jobbet er oprettet på vores service den 18.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Data Manager

Statistik over udbudte jobs som data managere

Herunder ser du udviklingen i udbudte data manager over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal data managere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte data managere over tid

Dato Alle jobs som data managere
14. maj 2024 158
13. maj 2024 157
12. maj 2024 164
11. maj 2024 164
10. maj 2024 167
9. maj 2024 164
8. maj 2024 155
7. maj 2024 151
6. maj 2024 147
5. maj 2024 144
4. maj 2024 148
3. maj 2024 140
2. maj 2024 141
1. maj 2024 143
30. april 2024 146
29. april 2024 123
28. april 2024 135
27. april 2024 133
26. april 2024 133
25. april 2024 130
24. april 2024 129
23. april 2024 128
22. april 2024 125
21. april 2024 127
20. april 2024 131
19. april 2024 132
18. april 2024 124
17. april 2024 123
16. april 2024 123
15. april 2024 128
14. april 2024 132