HR Partner - Genopslag

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg Øst

HR Partner Har du potentiale, lyst og faglighed til at være HR Partner i en spændende virksomhed, der lige nu går igennem en stor forandringsproces? I Nordværk har vi det seneste år haft en kraftig vækst i både opgavemængden og -bredden fra de seks ejerkommuner, der står bag Nordjyllands nye affaldsfællesskab. Vi forventer, at dette fortsætter i de kommende år, og her spiller HR-afdelingen en central rolle.

Om jobbet
Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores HR-afdeling, hvor vi i øjeblikket er 8 medarbejdere. Vi er 3 HR Partnere, som dækker forskellige dele af virksomheden, 2 HR-koordinatorer og 2 lønspecialister.

Som HR Partner får du reference til afdelingslederen for HR og løn og et selvstændigt ansvar for en række af Nordværks afdelinger. Her bistår du lederne i den strategiske udvikling og igangsætter og driver initiativer, der hjælper organisationen. I jobbet skal du bl.a. arbejde med følgende:

  • Sparringspartner for lederne
  • Sikre kvalitet i rekruttering og onboarding
  • Arbejde med løndannelse og forhandlinger med faglige organisationer
  • Organisationsudvikling
  • Supportere i forbindelse med overenskomstmæssige og juridiske spørgsmål
  • Bistå lederne i forbindelse med sygefravær og svære samtaler
  • Succession planning
  • Ambassadør for kultur og værdier
  • Personalepolitikker og processer
  • Projektarbejde inden for HR-området

Du får et tæt samarbejde med alle kolleger i HR, som varetager opgaver, der spænder over hele spektret fra løn og HR-administration til rekruttering, onboarding, strategisk rådgivning og coaching af ledere og medarbejdere, HR-vejledning og støtte i aktuelle sager med mere.

HR i Nordværk
Nordværks HR-organisation er opbygget med henblik på at støtte lederne og organisationen i alle HR-relaterede opgaver og spørgsmål. Vi oplever, at vores prioritering af HR som en støttende og strategisk funktion skaber værdi for virksomheden, hvilket kommer både ledere og medarbejdere til gode.

Vi står overfor modtagelse af minimum 250 nye medarbejdere pr. 1. januar 2024. Dette sker som et led i en kompetenceoverdragelse fra de Nordjyske kommuner, og dermed fordobles medarbejderantallet i vores organisation. Denne organisationsændring bliver en stor og spændende opgave for HR.

Om dig
Du har et strategisk mindset, ser organisationens behov og igangsætter HR-relaterede initiativer sammen med de ledere og afdelinger, du har ansvaret for.

For at lykkes i stillingen er det centralt, at du forstår at navigere som ledelsens fortrolige, samtidig med at du bidrager aktivt til det stærke kollegaskab, der præger HR-afdelingen.

Frem for alt er det vigtigt, at du motiveres af at supportere virksomheden inden for HR, og at du ved, hvordan du skal bringe din erfaring i spil. Du trives i en omskiftelig hverdag, der er præget af forandringer, er dygtig til at kommunikere på tværs af organisationen og kan lide samspillet mellem alle niveauer. Du er imødekommende, empatisk og nysgerrig på mennesker, tager initiativ og arbejder struktureret med dine egne opgaver, samtidig med at du kan lide at arbejde i et team. Du ved, hvem du er, og hvad du står for, og du har den gennemslagskraft, der skal til for at få opgaverne i hus.

Din uddannelsesmæssige baggrund kan være mangeartet, men vi har brug for en kollega, der har flerårig erfaring inden for et bredt felt af HR, og det er en stor fordel, at du har arbejdet med offentlige overenskomster og offentlig forvaltning generelt.

Vi kan tilbyde

Du vil få en central placering og en bred kontaktflade i en virksomhed, som er bevidst om vigtigheden af en stærk HR-organisation. I HR er vi ambitiøse omkring vores funktion i virksomheden, og du vil blive en del af et dedikeret, engageret og kompetent team. Samtidig vægter vi en varm, humoristisk og uformel omgangstone med fokus på at spille hinanden gode. Vi sætter faglighed og det sociale fællesskab højt og tror på, at det skaber de bedste resultater – og ikke mindst trivsel i hverdagen.

Du får stor indflydelse på egne opgaver og kan være med til at præge den fremtidige udvikling i afdelingen og selskabet. Du vil få en fleksibel arbejdsdag med forskelligartede opgaver og kontaktflader, og du har også mulighed for hjemmearbejde.

Løn og ansættelsesforhold
Stillingen er på 37 timer ugentligt, og der gives løn efter kvalifikationer og gældende overenskomst.

Dit primære arbejdssted bliver på vores adresse i Aalborg, men arbejdsdage i Hjørring skal forventes.

Interesseret?
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte HR Chef Line Bune Hofmeister på telefon 40 62 03 00.

Ansættelse d. 1. januar 2024.

Ansøgningsfristen er d. 12. november 2023.

Første samtalerunde forventes afholdt d. 17. november 2023, og 2. samtaler d. 22. november 2023.

Nordværk ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed og opfordrer derfor alle kvalificerede og interesserede uanset alder, køn, religion, handicap og etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Nordværk I/S
Nordværk er førende inden for affaldshåndtering og ressourceudnyttelse. I et stærkt fællesskab bidrager vi til den grønne omstilling med fokus på klima og miljø, til gavn for ejerkommuner, borgere og virksomheder. Med blik for ejerkommunernes behov er vores kerneopgave at løse de overdragede opgaver effektivt, innovativt og gennemsigtigt med visionen for øje. Vi leverer tryghed og sikkerhed i opgaveløsningen, med stærk fokus på den økonomiske, den miljømæssige og den sociale bundlinje. Vi prioriterer og deltager aktivt i lokale løsninger og skaber resultater med blik for hele Nordjylland – og den øvrige omverden.

Nordværk vil være hele Nordjyllands foretrukne samarbejdspartner indenfor innovative, miljørigtige og effektive løsninger på affalds- og energiområdet. I partnerskaber med virksomheder og vidensinstitutioner vil vi bidrage med nye løsninger til gavn for miljø og klima. Med et stærkt fokus på vores fælles fremtid vil vi være klimaneutrale og pionerer i den grønne omstilling.


Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "HR-medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg Øst.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • HR-medarbejder
  • Aalborg Øst
  • Søndag den 12. november 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som hr medarbejdere i Aalborg Øst

Herunder ser du udviklingen i udbudte hr-medarbejder i Aalborg Øst over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal hr medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte hr medarbejdere over tid

Dato Alle jobs som hr medarbejdere
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0