ARoS SØGER TO FAGLIGT DYGTIGE OG ENGAGEREDE KURATORER

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus

ARoS træder ind i en ny spændende fase med en større udvidelse af museet, som åbner i sommeren 2025. ARoS er et unikt kunstmuseum i Skandinavien med sin historiske, moderne og nutidige kunstsamling og sit ambitiøse udstillingsprogram, der appellerer til et bredt publikum, der søger nye kunst- og kulturoplevelser. Med 20.700 kvadratmeter fordelt på 10 etager er ARoS et af Nordeuropas største kunstmuseer, der årligt byder velkommen til over 500.000 besøgende.

Vi præsenterer hvert år 5-7 særudstillinger samt samlingspræsentationer med international og dansk kunst, som udtænkes og udarbejdes internt eller i samarbejde med andre internationale kunstmuseer, gallerier, kunstnere og kunstprofessionelle verden over. Vi præsenterer etablerede kunstnernavne og værker, fortidige såvel som nutidige, og udforsker og udfolder samfundsrelevante, aktuelle og tematiske emner igennem kunsten. Vi indgår i samarbejder med nutidens kunstnere om at skabe nye installationer og udstiller tillige banebrydende værker af nye fremspirende kunstnerstemmer.

AKTUELT OM AROS

Vores ambitiøse udvidelsesprojekt The Next Level er pt. under opførelse. Udover et nyt udendørs areal, The Square, og et helt nyt galleri, omfatter det et stort og spektakulært SKYSPACE af den amerikanske kunstner James Turrell. Værket bærer titlen The Dome og bliver i en museumskontekst Turrells største permanente kunstværk til dato, som vil give de besøgende en sublim og unik oplevelse. Med en højde på 15 meter, en diameter på 40 meter og en åbning til den uendelige himmel bliver The Dome et nyt kerneelement i ARoS' samling og et monumentalt offentligt kunstværk i en ny offentlig park i Aarhus. Det vil supplere Olafur Eliassons vidunderlige og populære Your rainbow panorama, som befinder sig på toppen af ARoS' bygning.

DIN PROFIL

I takt med udvidelsen af de fysiske rammer og det kunstneriske program, ønsker vi tillige at udvide og styrke vores interne kuratorteam. Vi søger derfor to erfarne, fagligt dygtig og motiverede kuratorer, som er villige til at arbejde fagligt bredt, både med ARoS' samling og med en bred vifte af kunstneriske emner og praksisser på tværs af historiske perioder og udstillingsformater. For at komme i betragtning til en af kurator-stillingerne forventes det, at du har en stærk faglig baggrund, har god sans for kunstnerisk kvalitet, og samtidig er en dygtig projektleder, som kan arbejde struktureret, selvstændigt og effektivt og med respekt for ARoS' brede vifte af discipliner. Du har et solidt kendskab til kunst fra det 19., 20. og 21. århundrede og er ivrig efter at formidle og udstille kunst fra hele ARoS' samling, som strækker sig fra 1770'erne til i dag. Projekterne kan også omfatte direkte samarbejder med nulevende kunstnere om at realisere ambitiøse og komplekse installationer og bestillingsopgaver. Du vil her bidrage med din ekspertise, professionalisme og selvtillid til denne del af programmeringen for at sikre ARoS' succes som et førende museum, der skaber spændende muligheder for kunstnere og unikke oplevelser for vores publikum. Du vil også have et nationalt og internationalt netværk samt et indgående kendskab til kunstbranchen nationalt og internationalt og være sikker i at kunne kommunikere med ligestillede og i at udvikle frugtbare partnerskaber for at realisere ARoS' fremtidige ambitioner. Vi udvider også vores forskningskapaciteter og akademiske samarbejder og forventer derfor, at museets kuratorer arbejder sammen om at bidrage til et aktivt program af forskningsresultater til gavn for den akademiske verden og offentligheden i almindelighed.

Kunstfaglig afdeling består af kuratorer, udstillingskoordinatorer og arkitekter, og du vil blive en del af et erfarent, engageret og travlt team, der er kendetegnet ved positive arbejdsrelationer og en venlig teamkultur. På tværs af museet er vi mere end 200 mennesker fra flere forskellige lande, som hver dag arbejder for at give vores besøgende de bedst mulige oplevelser med kunsten i centrum.

VIGTIGSTE OPGAVER SOM KURATOR

  • Bidrage til udviklingen af ARoS' ambitiøse og ekspanderende udstillingsprogram
  • Udtænke, udvikle og føre tilsyn med udstillinger, installationer, kunstnerbestillinger og eventuelle tilhørende publikationer
  • Forske i, formidle og udstille ARoS' samling
  • Bidrage til udviklingen af ARoS' samling ved at understøtte den samlingsbaserede forskning og registrering
  • Udarbejdelse af ansøgninger om finansiering af museets udstillinger og erhvervelser
  • Varetage kontakten med og kommunikere med eksterne partnere, herunder kontraktforhandlinger
  • Gennemføre udstillingsbaseret og tilknyttet forskning inden for ARoS' udviklende og langsigtede forskningsramme
  • Udarbejdelse af fortolkning af samlinger, udstillinger og programmer, herunder formidlingstekster til udstillingsprojekter og publikationer, til forskellige formater og målgrupper
  • Skrive artikler, holde foredrag og talks, tilrettelægge og redigere publikationer
  • Udvikle ARoS' nationale og internationale netværk og institutionelle samarbejder
  • Forvalte projektbudgetter og føre tilsyn med projektgruppens arbejde
  • Ad hoc administrative og kuratoriske opgaver

BAGGRUND OG KOMPETENCER

  • Ideelt set har du en kandidat- eller magistergrad inden for kunsthistorie eller andet relevant fagområde
  • Du har erfaring med at arbejde på et kunstmuseum, eller med at udforme og levere udstillinger, hvilket gør dig i stand til at træde direkte ind i kurator- og projektlederrollen
  • Du er motiveret af at arbejde på et museum med udvikling og formidling af udstillingsprojekter, der appellerer til en bred vifte af besøgende og samarbejdspartnere og du nyder at arbejde på tværs af forskellige platforme
  • Du er en dygtig og alsidig person, der er i stand til at håndtere, prioritere og levere opgaver og projekter på forskellige udviklingsstadier og på et hvilket som helst tidspunkt
  • Du er en dygtig projektleder og kan effektivt strukturere dit arbejde for at nå det endelige mål til tiden og inden for den aftalte budgetramme
  • Du kan forhandle, indgå aftaler og udarbejde skriftlige kontrakter med samarbejdspartnere
  • Du har gode interpersonelle kompetencer og kan arbejde i kreative processer og i teams på tværs af forskellige fagområder og kompetencer
  • Du udviser gode formuleringsevner på dansk og engelsk, både mundtligt og skriftligt
  • Du kan bevare overblikket på et højt niveau, samtidig med at du arbejder med omhyggelig sans for detaljer
  • Du er beslutningsdygtig og har flair for timing i en beslutningsproces
  • Du er proaktiv, ansvarlig og selvstændig og kan arbejde effektivt i et team

ANSÆTTELSESVILKÅR

Der er tale om to faste stillinger med en arbejdstid på 37 timer om ugen. Stillingen refererer til den kunstneriske programdirektør Catherine Ince.

ANSØGNINGSFRIST OG TILTRÆDELSE

Hvis stillingen er noget for dig, og du har lyst til at blive en del af ARoS' kunstfaglige team, ser vi frem til at modtage en motiveret ansøgning på dansk eller engelsk.

Ansøgningsfrist: Fredag den 26. maj

Samtaler afholdes på følgende datoer: Tirsdag den 13. juni, onsdag den 14. juni og torsdag d. 15. juni

Ansættelsesdato: den 1. august

YDERLIGERE OPLYSNINGER

For opfølgende spørgsmål om stillingen, bedes du kontakte kunstneriske programdirektør Catherine Ince på [email protected] eller mobil 6190 4850.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus

Jobbet er oprettet på vores service den 21.4.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Århus
  • Fredag den 26. maj 2023

Lignende jobs

  • Jurist (studiejob) i Århus

    Du får indsigt i både den juridiske verden, erhvervslivet og hverdagen i en af landets førende advokatvirksomheder. Du kommer til at gøre dig nogle gode erfaringer til din videre uddannelse, og du .
    • Jurist
    • Århus
    Få mere info
  • Jurist i Århus

    Om jobbet:HR-afdelingen i Sundhed og Omsorg søger en juridisk konsulent til uddannelsesområdet, da en af vores dygtige kollegaer går på barsel. Sundhed og Omsorg er et af de største uddannelsesst..
    • Jurist
    • Århus
    Få mere info
  • Jurist i Århus

    In the role, your primary function will be to provide the organisation with relevant legal input for decision-making regarding current and future business opportunities. You will gain valuable expe..
    • Jurist
    • Århus
    Få mere info
  • Jurist i Risskov

    Kan du rådgive og skabe awareness om informationssikkerhed og GDPR? Har du flair for it og er du samtidig en dygtig formidler og sagsbehandler, som kan bidrage med at udvikle og sikre en profession..
    • Jurist
    • Risskov
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i Århus

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Århus over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister i Århus.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i Århus over tid

Dato Alle jobs som jurister
2. maj 2024 50
1. maj 2024 52
30. april 2024 53
29. april 2024 24
28. april 2024 34
27. april 2024 32
26. april 2024 38
25. april 2024 40
24. april 2024 36
23. april 2024 30
22. april 2024 30
21. april 2024 29
20. april 2024 29
19. april 2024 28
18. april 2024 26
17. april 2024 26
16. april 2024 26
15. april 2024 29
14. april 2024 33
13. april 2024 24
12. april 2024 29
11. april 2024 33
10. april 2024 28
9. april 2024 27
8. april 2024 29
7. april 2024 28
6. april 2024 30
5. april 2024 28
4. april 2024 24
3. april 2024 23
2. april 2024 26

Værd at vide når du søger job som jurist i Århus

Drømmer du om at lande drømmejobbet i Danmarks næststørste by? Så er du kommet til det rette sted! Jobmarkedet i Århus bugner af spændende muligheder, lige fra innovative startups til traditionsrige virksomheder. Men at navigere i et ukendt jobmarked kan virke uoverskueligt. Bare rolig, vi er her for at hjælpe!

Aarhus summer af dynamik og diversitet, hvilket også afspejles i byens erhvervsliv. Mens servicesektoren generelt dominerer i Danmark, finder du i Århus flere prominente aktører inden for en række spændende brancher. Så hvor skal du kigge, hvis du drømmer om et spændende job i Danmarks næststørste by?

At komme rundt i Århus er både bekvemt og effektivt takket være et veludviklet netværk af offentlige transportmidler og cykelinfrastruktur. Uanset din destination og rejseplan, har du flere attraktive muligheder til rådighed:

Drømmer du om et spændende job i Smilets By? Fantastisk! Men før du pakker flyttekasserne, giver vi dig et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du flytter til Århus for et job.

Bydele i Århus 

Aarhus består af et væld af unikke kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Når du søger job i Smilets By, kan det derfor være fordelagtigt at undersøge de forskellige områder for at finde en god pasform mellem dine boligønsker, karrieremål og livsstil.

Indre By: Pulsende centrum med internationalt miljø. Perfekt til den ambitiøse, der drømmer om karriere inden for handel, finans, kultur og service. Du finder store virksomheder, startups og et bredt udvalg af butikker og restauranter. Boligpriserne er dog højere sammenlignet med andre områder.

Latinerkvarteret: Historisk hjørne med hyggelige gader og smukke bygninger. Populært blandt unge professionelle og kreative sjæle. Her finder du mindre virksomheder, designstudier og kunstneriske initiativer. Boligudbuddet er begrænset, men stemningen er unik.

Frederiksbjerg: Trendy område med et mix af moderne og historisk arkitektur. Tiltrækker familier og professionelle med ambitioner inden for kreative industrier, IT og medier. Gode transportforbindelser, men boligpriserne kan være høje.

Marselisborg: Roligt villakvarter med grønne områder og havudsigt. Ideelt for familier og personer, der prioriterer ro og natur. Mulighederne for beskæftigelse er primært inden for offentlige institutioner og små virksomheder. Boligpriserne er generelt højere.

Trøjborg: Dynamisk kvarter med studerende og kreative miljøer. Populært blandt unge og iværksættere. Boligudbuddet består primært af lejeboliger. God adgang til Aarhus Universitet og flere IT-virksomheder.

Lisbjerg: Industriområde i transformation med fokus på bæredygtighed og innovation. Attraktivt for personer med grønne ambitioner og teknisk baggrund. Flere innovative virksomheder har base her, og boligudbuddet er stigende.

Viby og Brabrand: Forstadskommuner med gode familievenlige boliger og et bredt udvalg af erhvervsområder. Her finder du store virksomheder inden for energi, logistik og teknologi. Boligpriserne er lavere end i centrum, men transporttiden kan være længere.

Mere information om Århus 

Hvis du er på udkig efter et job i Århus, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om Århus, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om Århus i denne guide: Din guide til jobjagt i Smilets By: Sådan lander du drømmejobbet i Århus.