Genopslag - Ny DPO: Vi udvider teamet af Databeskyttelsesrådgivere for 12 storkøbenhavnske kommuner

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hvidovre

Hvordan kan kommunerne tage vare på borgernes data og samtidig drive en effektiv offentlig virksomhed? Hvordan rådgiver og formidler man viden om komplekse spørgsmål inden for databeskyttelse til kollegaer? Hvilke overvejelser gør vi, når der sker et databrud i en kommune? Eller når kommunen ønsker at gøre brug af et nyt system? Hvad er god rådgivning om databeskyttelse?

Er du også optaget af disse spørgsmål, så søg jobbet som DPO hos de 12 kommuner i den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening (DSD). Vi udvider DPO-teamet og søger derfor en DPO med indgående viden om og erfaring med databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven og med en baggrund som jurist eller tilsvarende.

Jobbet
Du skal udføre DPO’ens opgaver som beskrevet i databeskyttelsesforordningen. Du får det primære ansvar og indmeldes til Datatilsynet som DPO for fire af kommunerne.

Dine opgaver vil omfatte:

  • Rådgive kommunerne om deres forpligtigelser efter databeskyttelsesforordningen og øvrig lovgivning om databeskyttelse. Du vil skulle rådgive ad hoc i forbindelse med kommunernes inddragelse af DPO i alle spørgsmål vedrørende beskyttelse af personoplysninger. Du vil også skulle rådgive kommunerne proaktivt, når dette er relevant.
  • Samarbejde med kommunerne om bl.a. fremme af kommunernes modenhed for persondatabeskyttelse, databeskyttelseskultur, herunder implementering af principper om databehandling og privacy by design og privacy by default i kommunerne. Du vil skulle indgå i dialog med kommunens ledelse om tiltag i forbindelse med modenhedsmålinger.
  • Monitorere kommunernes overholdelse af forordningen, øvrige nationale regler om databeskyttelse, kommunernes databeskyttelsespolitikker, fordeling af ansvar, herunder oplysningskampagner og uddannelse af medarbejdere.
  • Være tilgængelig for de registrerede ved spørgsmål til deres personoplysninger og rettigheder.
  • Samarbejde med og være kontaktpunkt for Datatilsynet.

Din profil
Du har en juridisk eller anden tilsvarende baggrund med relevant erfaring fra arbejde med databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven. Det er en klar fordel, hvis du tidligere har arbejdet som databeskyttelsesrådgiver (DPO). Men du kan også have en baggrund som konsulent indenfor informationssikkerhed og GDPR i en kommune.

Du har gode analytiske og kommunikative evner, du er selvkørende og har pondus. Du skal kunne skabe den gode dialog på baggrund af din faglige integritet, være lydhør over for de mennesker, du rådgiver og have en god forståelse for den kommunale kerneopgave og for den politiske kontekst i kommunerne.

Du skal være indstillet på at skulle manøvrere i et komplekst juridisk, organisatorisk og teknologisk landskab under konstant forandring.

Det vil være en fordel, at du har kendskab til og erfaring med:

  • Varetagelse af rollen som DPO
  • Samarbejde med DPO
  • Behandlingsaktiviteter, som udføres hos kommuner
  • Rådgivning og vejledning om komplekse emner
  • Udarbejdelse af rapporter til topledelse og bestyrelse

Hvad kan vi tilbyde dig
Du bliver en integreret del af en attraktiv og dynamisk forening, hvor du med frihed under ansvar har mulighed for selvstændig og fleksibel planlægning og for at sætte dit eget præg på udførelse af opgaverne.

Vi tilbyder dig et spændende job, hvor du vil have rig mulighed for faglig og personlig udvikling og efteruddannelse samt tæt faglig sparring med de tre øvrige DPO’ere.

DPO-teamet indgår i foreningens sekretariat, der også arbejder aktivt med tilsyn med kommunernes databehandlere og gennemfører digitaliseringsprojekter i tæt samarbejde med kommunerne.

Foreningens sekretariat har kontor på rådhuset i Hvidovre Kommune. Der må påregnes transport til dine fire kommuner nogle gange om måneder. Der er mulighed for hjemmearbejde.

Løn og ansættelsesvilkår
Stillingen er på fuld tid og til besættelse 1. august eller efter aftale.
Ansættelse sker efter overenskomst mellem KL og den relevante faglige organisation. Lønnen aftales konkret ud fra baggrund og erfaring.

Ansøgningsprocessen
Samtalerne forventes afholdt mandag og onsdag i uge 23.

Hvidovre Kommune skal modtage din ansøgning elektronisk, vedhæftet CV, eksamensbevis og anden relevant dokumentation.

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til sekretariatschef Kenneth Møller Johansen, tlf. 9351 6329.

På vores hjemmeside kan du finde information om den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening: https://dsd.hvidovre.dk/

Ansøgningsfrist
Torsdag d. 8. juni 2023

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=f56c42b0)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Hvidovre.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Hvidovre
  • Torsdag den 08. juni 2023

Lignende jobs

  • Jurist i Herlev

    Er du en erfaren jurist med speciale inden for ansættelsesret? Vi søger en dynamisk og forretningsorienteret konsulent til vores HR Legal team på vores hovedkontor i HerlevVelkommen i et fagligt st..
    • Jurist
    • Herlev
    Få mere info
  • Jurist i København

    Would you like to play a vital role in one of Denmark’s largest IT companies as our new Legal Counsel/Contract Manager? And do you want to get hands-on experience with IT contracts, GDPR, NIS 2 and..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i Brøndby

    Er du en erfaren advokat eller jurist med en stærk kommerciel forståelse? Vil du være en central figur i at sikre lønsomhed i vores kontrakter gennem din solide viden og juridiske kompetencer? Vil .
    • Jurist
    • Brøndby
    Få mere info
  • Jurist i Hvidovre

    Join us to uncomplicate the world on the international stage of logistics.With a strong entrepreneurial and human-centered culture, there is a world of growth and possibilities awaiting the right..
    • Jurist
    • Hvidovre
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i Hvidovre

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Hvidovre over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister over tid

Dato Alle jobs som jurister
27. april 2024 1
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1
16. april 2024 1
15. april 2024 1
14. april 2024 1
13. april 2024 1