Jurist med flair for strafferet og interesse for projekter og udvikling

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hvidovre

Storkøbenhavn

Er du interesseret i strafferet, kvalitet og legalitet? Har du lyst til at styrke måden, hvorpå politiet sagsbehandler, og vil du være med til at sætte retning og skabe sammenhæng på tværs af sagsgange og sagsområder? Drømmer du om en spændende hverdag med varierende opgaver i et stærkt fagligt miljø med dygtige og engagerede kollegaer? Har du lyst til at afprøve dine projektkompetencer?

Om jobbet
I Rigspolitiets POLSAS-sektion vil du fra første dag få meningsfulde og vigtige opgaver, der kan gøre en forskel i dine kollegaers hverdag i politikredsene og politiets sagsbehandling.

Du vil som vores nye kollega få ansvaret for følgende:
- Juridisk sagsbehandling. Herunder at omsætte ny lovgivning til en politioperativ kontekst, fortolke eksisterende regelsæt og træffe afgørelser, bidrage med høringssvar, være vores sparringspartner i samarbejdet med Justitsministeriet mv.
- Drive egne linjeprojekter samt deltage i øvrige nationale projekter ang. politiets sagsbehandling. Dette inkludere både en modernisering af politiets måde at sagsbehandle på, samt etablere mere hensigtsmæssige sagsgange på tværs af myndigheder og samarbejdspartnere, herunder særligt Rigsadvokaten, Domstolsstyrelsen og Kriminalforsorgen.
Du vil i din dagligdag ofte blive stillet over for dilemmaer, hvor politikredsene og nationale projekter har behov for vejledning og retning i deres håndtering af sagsbehandlingen. Her skal du være med til at finde løsninger, der styrker både kvalitet og ensartethed på tværs af politiet, mens de samtidig understøtter en smidig sagsbehandling. Du kommer til at arbejde i et spændingsfelt mellem muligheder og begrænsninger sat af både teknik, lovgivning og operative behov.

Du skal derfor i denne stilling have mod på, at drive dine egne projekter, samt bidrage til den faglige udvikling med henblik på at sikre kvalitet i straffesagsbehandlingen og finde løsninger til gavn for borgeren og straffesagskædens aktører.

Om os
Du vil blive en del af sektionen POLSAS i Rigspolitiet, som har forretningsejerskabet for politiets sagsstyringssystem, POLSAS. Vi er som forretningsejere ansvarlige for, at POLSAS anvendes på en måde, der bedst understøtter politi- og anklagemyndigheden i deres sagsbehandling under straffesagskæden.

I Dansk Politi håndteres registrering og rapportskrivning i alt fra anmeldelse til afgørelse i POLSAS – fra Servicecenter og til den lokale anklagemyndighed eventuelt præsenterer sagen for en dommer. I forretningsejerskabet for POLSAS har vi derfor en bred berøringsflade og et tæt samarbejde på tværs af hele straffesagskæden – den ene dag er vi i en workshop med efterforskning og anklagemyndighed omkring bilagering og pakning af sager, mens vi den næste dag drøfter understøttelse af politiets disponering af patruljer med vagtchefer, eller hvordan ny lovgivning skal oversættes til sagsbehandlingspraksis, der ligner det, vi kender.

Sektionen består af 15 medarbejdere, hvoraf størstedelen kommer med arbejdserfaring fra landets politikredse. Ud over dig, har vi også en anden jurist at sparre med omkring de lovgivningsmæssige faktorer. Vi varierer i alt fra køn, uddannelsesbaggrund og alder, men fælles for alle er, at der er en stærk kvalitetskultur, et stort engagement og god humor.

Vi tilbyder:
• Mulighed for faglig fordybelse og talentudvikling. Vi sørger for, at du holdes skarp inden for udviklingen af dit fagområde. Vi går op i kvalitet, og du får derfor rig mulighed for at fordybe dig i de områder, der arbejdes med og får sparringspartnere af høj kvalitet hos både Rigsadvokaten, Justitsministeriet og Rigspolitiet.
• En fleksibel arbejdsplads. Vi arbejder med frihed under ansvar og har tillid til, at du som medarbejder selv kan planlægge din arbejdsdag ud fra behov. Der er derfor både muligheder for at både møde tidligt eller sent og have en ugentlig hjemmearbejdsdag mv.
• En arbejdsplads med god humor og godt fællesskab. Vi kære os om hinanden, og der værnes om trivsel både ift. opgaver men også det sociale.
• Mulighed for masser af ansvar og indblik i hele straffesagskæden. Vores sektion er en af de eneste, som har fornøjelsen af at følge en straffesag fra anmeldelse til afgørelse. Vi kommer derfor både på besøg i servicecentrene som i retterne. Du vil få indblik i alt fra de enkelte sagsområders særlige kendetegn til hele processen omkring lovgivning fra forslag til implementering samt alle de interessenter det indebærer.

Da vi er en forholdsvis ung sektion med et stort efterslæb inden for vores område, har vi de seneste år haft vokseværk i både vores opgaveportefølje og medarbejderstab. Du kommer derfor ind i en sektion, der forsat er i udvikling, og hvor du får rig mulighed for selv at sætte præg på dine opgaver og ansvarsområder.

Om dig
Du er uddannet cand.jur. og gerne anklager eller konsulent med erfaring fra en politikreds, en statsadvokatur, Rigsadvokaten eller Justitsministeriet.

Vi forventer, at du har et godt kendskab til strafferet samt til politiets- og anklagemyndighedens arbejde. Du behøver ikke at have kendskab til POLSAS, da vi nok skal sikre os, at du får den nødvendige indsigt i systemet, men det er vigtigt, at du har en holdning til straffesagsbehandling og mod på at tage et medansvar for, hvordan sagsbehandlingsprocesser skal forstås og beskrives.

Vi forestiller os, at du som person:
• selvstændigt kan gennemskue og prioritere problematikker
• kan håndtere et stort ansvar og har fagligt mod til at sætte retning og sikre kvalitet
• er god til at formulere dig både mundtligt og skriftligt, og kan udarbejde beslutningsoplæg, samt formidle kompleksitet i lovgivningen til operative retningslinjer og vejledninger
• har gode samarbejdsevner og et positivt sind
• erfaring eller lyst til at arbejde i projekter

Løn- og ansættelsesvilkår

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til de til enhver tid gældende aftaler mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation. Du bliver indplaceret på baggrund af kvalifikationer.

Dit arbejdssted bliver Rigspolitiet med adresse Landlystvej 34, 2650 Hvidovre. Da vi i forvejen har medarbejdere placeret forskellige steder i landet, er din nuværende fysiske placering ikke afgørende. Vi vil hellere have den rette kandidat, der har mod på fjernledelse, end være begrænset af placering.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem hele din ansættelse.

Kontakt og ansøgning

Hvis du har spørgsmål til stillingen kan du henvende dig til sektionsleder, Helene Hjortholm Rasmussen på 25184147. Du kan finde generel information om politiet på www.politi.dk

Når du søger en stilling i politiet, opretter du samtidig en profil i vores rekrutteringssystem. Hvis du søger flere jobs i politiet, skal du lægge en ansøgning og et CV ind i systemet pr. ansøgt job. Du skal derfor ikke slette tidligere dokumenter, hvis du søger endnu et job. Det er først, hvis du har fået afslag på en søgt stilling, at du kan slette dokumenterne knyttet dertil. Vi anbefaler, at du navngiver dine dokumenter, så det fremgår, hvilket job du søger. Foruden ansøgning og CV, bedes du uploade dit eksamensbevis. Du skal uploade alle dokumenter i pdf-format.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 45.

Ansøgningsfrist: 3. november 2023

I politiet arbejder vi alle sammen for tryghed og sikkerhed

I politiet arbejder mere end 16.000 medarbejdere sammen om at forebygge og forhindre kriminalitet. Vi er alle dybt engagerede i at sikre, at Danmark er et trygt og sikkert sted at bo og leve – uanset om vi arbejder med den nære politiindsats som betjent, som efterforsker eller om vi bidrager til en af de mange andre vigtige funktioner i politiet.

Rigspolitiet er politiets øverste myndighed og har det overordnede ansvar for Danmarks i alt 15 politikredse fordelt på 12 kredse i Danmark, politiet i Grønland og på Færøerne samt National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK). I Rigspolitiet udvikler vi strategier, koordinerer politiets arbejde på landsplan og arbejder med en lang række opgaver blandt andet økonomistyring, it-udvikling, juridisk rådgivning, presse og kommunikation, politisk betjening, indkøb af politiets udstyr og køretøjer samt HR-opgaver.

Lær os bedre at kende på www.jobipolitiet.dk


Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Hvidovre.

Jobbet er oprettet på vores service den 1.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Hvidovre
  • Fredag den 03. november 2023

Lignende jobs

  • Jurist i Herlev

    Er du en erfaren jurist med speciale inden for ansættelsesret? Vi søger en dynamisk og forretningsorienteret konsulent til vores HR Legal team på vores hovedkontor i HerlevVelkommen i et fagligt st..
    • Jurist
    • Herlev
    Få mere info
  • Jurist i Brøndby

    Er du en erfaren advokat eller jurist med en stærk kommerciel forståelse? Vil du være en central figur i at sikre lønsomhed i vores kontrakter gennem din solide viden og juridiske kompetencer? Vil .
    • Jurist
    • Brøndby
    Få mere info
  • Jurist i Hvidovre

    Join us to uncomplicate the world on the international stage of logistics.With a strong entrepreneurial and human-centered culture, there is a world of growth and possibilities awaiting the right..
    • Jurist
    • Hvidovre
    Få mere info
  • Jurist i Herlev

    Jurist søges til organisation/virksomhed i 2730 Herlev
    • Jurist
    • Herlev
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i Hvidovre

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Hvidovre over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister over tid

Dato Alle jobs som jurister
2. maj 2024 1
1. maj 2024 1
30. april 2024 1
29. april 2024 1
28. april 2024 1
27. april 2024 1
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1
16. april 2024 1
15. april 2024 1
14. april 2024 1
13. april 2024 1