Ambitiøs jurist til Miljøministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du være med til at sikre en miljørigtig udvikling for akvakultur, som er verdens hurtigst voksende fødevareproduktion?

Så er der lige nu en ledig stilling som jurist i kontoret for Vand og Klimatilpasning i Miljøministeriets departement. I kontoret arbejder vi med regulering, politikudvikling og ministerbetjening inden for følgende områder: akvakultur, vandmiljø, klimatilpasning, spildevand, strand- og klitbeskyttelse samt varetagelse af miljø- og landskabsinteresser i den kommunale planlægning.

Hvad kommer du især til at arbejde med?
Du bliver en del af et dygtigt fagligt team, der understøtter miljøministeren på akvakulturområdet. Vi består af både jurister, generalister og biologer, og løser opgaver i tæt samarbejde med departementets øvrige kontorer og styrelser.

Din kerneopgave vil bestå i juridisk arbejde på akvakulturområdet (fiskeopdræt) i spændingsfeltet imellem at beskytte miljøet og sikre gode rammevilkår for erhvervet, hvor ambitionen er, at fiskeproduktionen i Danmark kan foregå bæredygtigt.

Eksempler på konkrete opgaver kunne være:

Ministerbetjening: Din overordnede opgave er betjening af minister og Folketing i forhold til opgaver på akvakulturområdet. Det gør du ved at bidrage til løsning på problemstillinger af juridisk karakter i balance med den politiske kontekst og de naturfaglige rammer.

Juridiske opgaver: Du kommer til at arbejde med at vurdere det juridiske handlingsrum, skabe klare beslutningsoplæg for politiske beslutninger samt bidrage med strategi og projektopgaver. Opgaverne kan også være udarbejdelse af juridiske bidrag til samrådsmateriale, besvarelse af spørgsmål fra Folketinget og udarbejdelse af udkast til nye regler i form af love og bekendtgørelser.

Sagsfremstilling og beslutningsoplæg: Du vil komme til at arbejde i statsadministrationen tæt på, hvor mange vigtige beslutninger tages, og du får med jobbet mulighed for at være med til at gøre en forskel ved at kunne påvirke beslutningsprocesser med din faglighed. Dit arbejdsområde har politisk og offentlig bevågenhed. Du kommer til både at arbejde med korte deadlines, og til at arbejde med den langsigtede udvikling i opgaverne.

Hvad forventer vi af dig?
Du bidrager til det høje faglige niveau, vi hele tiden stræber efter. Det gælder inden for ministerbetjening og regelarbejde og øvrige juridiske opgaver.

Vi ønsker en kollega, som kan opfylde nedenstående punkter:

  1. Du er ambitiøs: Du har et ønske om at levere et højt fagligt niveau og motiveres af at finde løsninger på komplekse juridiske problemstillinger – også med korte deadlines. Derfor er det vigtigt, at du har sans for detaljen, kan tænke ud af boksen og har stærke analytiske evner.
  2. En god formidler: Du kan formidle komplekse juridiske budskaber i både skrift og tale.
  3. Højt fagligt niveau: Du har en interesse og flair for at skrive love og bekendtgørelser. Du bliver ansat i en stilling, hvor det ofte handler om at sætte sig ind i komplekst juridisk stof. Derfor forventer vi, at du er god til at arbejde struktureret og målrettet og til at prioritere i dine sager.
  4. En god kollega: Du bidrager som holdspiller, er en god kollega, men er også klar til at påtage dig et selvstændigt ansvar. Du er imødekommende, får energi af at præstere som en del af et team og sætter pris på et godt kollegaskab, hvor vi løfter i flok.

Derudover forstiller vi os, at du:

  • Har en lang, videregående uddannelse som ex cand.jur.
  • Eventuelt har erfaring, f.eks. fra centraladministrationen, men det er ikke et krav.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen er som fuldmægtig i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Der vil afhængig af kvalifikationer være mulighed for at forhandle kvalifikationstillæg.

Din ansættelse er på 37 timer ugentligt.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted er i Miljøministeriets departement, Holmens Kanal 42, København K - to minutter fra Gammel Strands metrostation.

Du ansættes pr. den 1. marts 2023 eller efter aftale.

Kontakt os gerne
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Katrine Rafn på tlf. 21 75 93 18.

Sådan søger du?
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV og eksamensbevis for både bachelor- og kandidatuddannelse, inklusiv karakterer senest søndag den 15. januar 2023.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 3. Forud for samtalen vil du skulle besvare en opgave derhjemme af en times varighed.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.1.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K
  • Søndag den 15. januar 2023

Lignende jobs

  • Jurist i København

    Motiveres du af udfordringer og varierede opgaver inden for ansættelsesret?Vi søger en erfaren advokat til vores ansættelsesretsteam, som består af syv jurister i København og Aarhus. Bring din..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København

    Senior Jurist eller Advokat til Danmarks stærkeste rådgivning indenfor arbejds- og ansættelsesret Er du en erfaren juridisk rådgiver med blik for både det nære og det store perspektiv? Så kan d..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist (studiejob) i København

    StudiejobbetI dette studiejob får du frie rammer og ansvaret at virksomheden er GDPR compliant. Her skal du altså gøre brug af din viden om GDPR og drive projektet, der skal hjælpe dine kollegaer t..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København Ø

    En stilling som juridisk fuldmægtig i [xxxxx], Område Øst med tjenestested i Områdekontoret/ en af områdets institutioner er ledig til besættelse snarest muligt. Klientsagsbehandlin..
    • Jurist
    • København Ø
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister over tid

Dato Alle jobs som jurister
28. maj 2024 0
27. maj 2024 0
26. maj 2024 0
25. maj 2024 0
24. maj 2024 0
23. maj 2024 0
22. maj 2024 0
21. maj 2024 0
20. maj 2024 0
19. maj 2024 0
18. maj 2024 0
17. maj 2024 0
16. maj 2024 0
15. maj 2024 0
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0