Jurist søges til spændende juridiske opgaver i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Vil du arbejde med juridiske spørgsmål vedrørende de videregående uddannelsesinstitutioner og deres uddannelser i et fagligt stærkt juracenter med gode kolleger? Kan du formidle juraen i et klart sprog, og har du flair for at løse opgaver i samarbejde med andre? Så er du måske vores nye kollega, som kan være med til at løfte de juridiske opgaver i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Din hverdag i et center med spændende og alsidige opgaver
I Center for Jura og Institutionspersonale er vi pt. 24 engagerede medarbejdere, inkl. studenter og to kontorchefer, hvoraf hovedparten er jurister. Vi er et center, hvor du hurtigt vil opdage, at der skal være plads til grin i en hverdag præget af samarbejde om spændende opgaver.

I centeret varetager vi de juridiske opgaver for hele styrelsen. Vi rådgiver bl.a. vores kolleger i styrelsens fagkontorer om jura vedrørende de videregående uddannelsesinstitutioner og deres uddannelser. Vi bidrager også til styrelsens styring af og samarbejde med offentlige forskningsfonde, innovationsklynger og GTS-institutter. Derudover rådgiver vi generelt om forvaltningsret og anden offentlig ret og aftale- og kontraktret. Vi varetager også sekretariatsbetjeningen af Nævnet for Videnskabelig Uredelighed (NVU).

Vi behandler en række klage- og tilsynssager på styrelsens område og har bl.a. ansvaret for behandlingen af klager vedrørende studerendes adgang til samt optag og eksamen på de videregående uddannelser. Vi har også ansvaret for udarbejde alle bekendtgørelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område, bl.a. ved implementering af nye politiske initiativer. Vi har et tæt samarbejde med ministeriets departement, bl.a. i forbindelse med lovarbejde og besvarelse af spørgsmål fra Folketinget.

I centeret er vi i løbende dialog med de videregående uddannelsesinstitutioner om juridiske forhold. På personaleområdet er vi bindeled mellem institutionerne og Medarbejder- og Kompetencestyrelsen om forståelsen af overenskomstgrundlaget og bistår med sektorviden i overenskomstforhandlingerne.

Som ny medarbejder i vores center vil du – med grundig oplæring og sparring fra dine kolleger - få mulighed for at arbejde med centerets juridiske opgaver på følgende områder.

Dine opgaver som på personale- og institutionsområdet vil bestå af:

  • Rådgivning af institutionerne om personalejuridiske forhold og tilsynsopgaver på dette område.
  • Udarbejdelse af afgørelser og tilsynsudtalelser om de videregående uddannelsesinstitutioners retlige forhold.
  • Udarbejdelse af bekendtgørelser om institutionernes forhold.
  • Bidrage til besvarelse af styrelsens interne juridiske spørgsmål.

Du vil få egne ansvarsområder, men skal også være indstillet på at arbejde med forskelligartede opgaver, hvor der måtte være behov.

Er du vores nye kollega?
Du er uddannet cand.jur. eller cand.merc.jur. En anden uddannelsesbaggrund på kandidatniveau kan også komme i betragtning, hvis du har erfaring eller særlig interesse i centrets arbejdsopgaver. Du har gerne erfaring fra en lignende stilling eller et relevant studiejob.

Du bliver en del af et politisk miljø, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor vi forestiller os, at du har:

  • Gode samarbejdsevner og er en stærk holdspiller.
  • Høj faglighed og gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner.
  • En struktureret, grundig og resultatorienteret tilgang til opgaverne.
  • Let til smil i en travl hverdag.

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer. Vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen, for vi mener, at det er forudsætningen for at lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Du får samtidig gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes som akademisk medarbejder i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer. For en ansøger med de fornødne kvalifikationer vil der være mulighed for ansættelse som specialkonsulent. Der er tale om en fast stilling med en ugentlig arbejdstid på 37 timer.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Bente Olsen på telefonnummer 72 31 88 55 eller på e-mail [email protected] eller chefkonsulent Anders Rømer Kania på telefonnummer 72 31 84 48 eller på e-mail [email protected].

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde afholdes forventeligt i ugerne 45 og 46 og anden samtalerunde i uge 47. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres personlighedstest.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
I Uddannelses- og Forskningsstyrelsen løfter vi en bred portefølje af faglige og administrative opgaver og projekter, der understøtter videreudvikling af dansk forskning, videnbaseret innovation og en løbende kvalitetsudvikling på de videregående uddannelser i et godt internationalt samspil på både forsknings- og uddannelsesområdet. Det sker i tæt dialog med de videregående uddannelsesinstitutioner og øvrige aktører med afsæt i dyb faglighed på de relevante områder. Styrelsen har også ansvaret for den ordinære uddannelsesstøtte (SU) og en række andre særlige støtteordninger for uddannelsessøgende samt ansvaret for drift og udvikling af SU-systemer, studieadministrative it-systemer mv.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 14.10.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København Ø

Lignende jobs

  • Jurist (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at gøre det lettere at være arbejdsgiver? Skriver du godt, og har du flair for IT? Så er du måske vores nye student til et team, der arbejder med digital rådgivning og kommunikation om personalejura til DI’s 20.000 medlemsvirksomheder. Om jobbet.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jurist (studiejob) i København

    StudiejobbetI dette studiejob får du lov til at tage et stort ansvar og tilpasse en bred vifte af opgaver til dine interesser. Du får en alsidig rolle med mulighed for at beskæftige dig med miljøre..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i Frederiksberg

    Er du teamplayer med flair for kontrakter og fakturering? Så søger vi netop dig til at være en del af vores Back Office i Letting & Tenant Service. Back Office – Letting & Tenant Service er en .
    • Jurist
    • Frederiksberg
    Få mere info
  • Jurist i København Ø

    Vil du gøre en forskel i [xxxxx] og sætte dit præg på en nyoprettet rolle som teamleder for vores GDPR-team i afdelingen for informationssikkerhed? Om jobbet Du bliver spillende træner..
    • Jurist
    • København Ø
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister over tid

Dato Alle jobs som jurister
12. juni 2024 14
11. juni 2024 14
10. juni 2024 13
9. juni 2024 13
8. juni 2024 13
7. juni 2024 13
6. juni 2024 14
5. juni 2024 14
4. juni 2024 14
3. juni 2024 14
2. juni 2024 14
1. juni 2024 15
31. maj 2024 15
30. maj 2024 14
29. maj 2024 14
28. maj 2024 13
27. maj 2024 12
26. maj 2024 13
25. maj 2024 13
24. maj 2024 12
23. maj 2024 12
22. maj 2024 13
21. maj 2024 13
20. maj 2024 13
19. maj 2024 12
18. maj 2024 13
17. maj 2024 12
16. maj 2024 12
15. maj 2024 14
14. maj 2024 14
13. maj 2024 14