IPS-konsulent til beskæftigelsesindsats for psykisk sårbare borgere

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Vestjylland

IPS-konsulent til beskæftigelsesindsats for psykisk sårbare borgere

Hvis du som os mener, at alle mennesker er i besiddelse af styrker og færdigheder, som kan bruges på arbejdsmarkedet - også mennesker med psykiske udfordringer.

Hvis du samtidig er handlingsorienteret og i stand til at omsætte borgerens drømme og kompetencer til job eller uddannelse, er det dig vi mangler.

Individual Placement og Support (IPS) - er en håndholdt indsats i Ringkøbing-Skjern Kommune. IPS-metoden er en evidensbaseret metode, som hjælper mennesker med psykiske diagnoser og psykisk sårbarhed til at opnå og fastholde beskæftigelse. Indsatsen tilrettelægges sammen med den enkelte borger, og der tages udgangspunkt i borgerens håb, drømme, ønsker og forudsætninger for arbejdslivet eller uddannelse. Der er tæt samarbejde med psykiatrien.

Som IPS-konsulent ser du mennesket ikke diagnosen. Diagnosen er ingen hindring for beskæftigelse. Du vil være borgerens vigtigste samarbejdspartner, og det er dig, der skal understøtte borgeren på vejen til et job eller uddannelse. Du har ugentlig kontakt med borgeren under forløbet.

IPS-tilbuddets deltagere er for flere af Jobcenterets målgrupper, men en ting som gør sig gældende er, at der vil være en motivation fra borgerens side for at komme i job eller uddannelse. Du vil blive uddannet indenfor IPS-metoden og modtage løbende sparring og ekstern supervision.

Om os:
IPS-teamet er en del af Beskæftigelsesområdet.

”Vores kerneopgave er i samarbejde at gøre det, der skal til, sådan at flest mulig kommer i job eller uddannelse”. Det betyder, at vi gør ord til handling, når vi siger, at vi tror på, at der er en plads på arbejdsmarkedet til de fleste – også dem med psykisk sygdom og sårbarhed.
Vores IPS-team i Skjern består af fire dygtige og engagerede medarbejdere, der i samarbejde med faglig koordinator arbejder målrettet med IPS-redskaberne og IPS-mindsettet.

Teamet vægter høj faglighed i et uformelt og humoristisk arbejdsmiljø, hvor der lægges vægt på sparring, dialog og kvalitet i hverdagen. Du vil få stor medindflydelse og frihed til selv at planlægge din arbejdsdag, hvor du både arbejder inde og ude af huset.

Dine arbejdsopgaver kommer blandt andet til at bestå af:
  • Arbejde med at omsætte borgerens drømme og forudsætninger til at komme i arbejde eller uddannelse ved brug af redskaber som karriereprofilskema, CV/ansøgning og støtteplaner
  • Motivere, støtte og sparre med borgeren, således den enkelte klædes bedre på til at fungere på en arbejdsplads/uddannelsesinstitution
  • Have blik for langtidsholdbare løsninger for borgeren, således f.eks. praktikforløbet udvikles til et konkret job
  • Have tæt opfølgning på virksomhederne, hvor borger og virksomhed støttes i forhold til opståede udfordringer, herunder sikre konkret afhjælpning og problemløsning, men også at spotte mulige jobs eller opgaver for kandidater på virksomhederne. (Jobdevelopment)
  • Samarbejde og koordinere med virksomheder, virksomhedsservice, psykiatri og andre professionelle omkring borgeren
  • Myndighedsopgaver i form af blandt lovpligtige jobsamtaler og opfølgninger samt klargøring af sag til Rehabiliteringsteam

Vi arbejder ud fra en 3 i 1 model. Du har rollen som myndighedssagsbehandler, virksomhedskonsulent og mentor.
Din baggrund:

Din baggrund kan være som socialrådgiver, virksomhedskonsulent eller anden socialfaglig baggrund. Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende, men vi søger en medarbejder, som kan tænke kreativt og gå utraditionelle veje for at følge borgerens ønsker om beskæftigelse eller uddannelse.

Det er vigtigt, at du kan arbejde motiverende og støttende og i dine samtaler formår at koordinere og samarbejde tværfagligt, både internt som eksternt, med forskellige aktører og på forskellige organisatoriske niveauer. Du har evnen til at skabe en professionel relation til borgeren og være vedholdende i opgaveløsningen, for at komme i mål med dine opgaver.

Det vil være en fordel, at du har:
  • Erfaring med at afholde motiverende samtaler med borgere med fokus på jobsøgning
  • Kendskab til arbejdsmarkedets brancher og jobtyper
  • Arbejdet med borgere med psykisk sårbarhed
  • Gode kommunikations- og formidlingsevner, såvel mundtligt som skriftligt
  • Erfaring med lovgivning og kommunal administration

Vi forventer, at du har følgende kompetencer:
  • Kan skabe progression og se muligheder hos den enkelte borger
  • Har et godt overblik og arbejder struktureret med dine opgaver
  • Trives med at skabe resultater, og har fokus på, at teamet har succes i hverdagen
  • Kan etablere et tillidsfuldt samarbejde både internt i organisationen og eksternt
  • Er fortrolig med digitale værktøjer, og har en naturlig tilgang til at dokumentere dine opgaver

Praktiske oplysninger:

Arbejdstiden er 37 timer pr. uge, og stillingen ønskes besat snarest muligt.
Lønnen fastsættes efter forhandling med din faglige organisation og principperne i Ny løn med udgangspunkt i dine kvalifikationer og funktion.
Du skal have kørekort.
Hvis du er interesseret i at vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte faglig koordinator Heidi Iversen på telefon 9974 1519 eller IPS-konsulent Kirstine Bech Jensen på telefon 9974 1961.

Ansøgningsfrist:
Vi glæder os til at modtage din ansøgning senest den 12. januar 2022.

Samtalerne vil blive holdt den 17. januar 2022.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Karriererådgiver", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Vestjylland

Jobbet er oprettet på vores service den 13.12.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Karriererådgiver
  • Vestjylland
  • Onsdag den 12. januar 2022

Lignende jobs

  • Karriererådgiver i Holstebro

    Tror du på at alle kan - og gerne vil – være en del af arbejdsmarkedet? Har du styrken til at hjælpe andres tilknytning til arbejdet så glæder vi os til at hører fra dig.Vi har fokus på en bæredy..
    • Karriererådgiver
    • Holstebro
    Få mere info
  • Karriererådgiver i Holstebro

    Job og uddannelsesguide til Jobcenter HolstebroVil du være med til at guide mennesker, der har brug for en understøttende indsats og en hånd i ryggen til at gå vejen mod beskæftigelse?I Job..
    • Karriererådgiver
    • Holstebro
    Få mere info
  • Karriererådgiver i Vestjylland

    Drives du af atunderstøtte virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft? Så er det måske dig, vi søger som jobkonsulent i afdelingen for ”Arbejdskraft”Vi er én af CUBB-kommuner, som sammen..
    • Karriererådgiver
    • Vestjylland
    Få mere info
  • Karriererådgiver i Holstebro

    Drives du af at understøtte virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft? Så er det måske dig, vi søger som jobkonsulent i afdelingen for ”Arbejdskraft” Vi er én af CUBB-kommuner, som .
    • Karriererådgiver
    • Holstebro
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som karriererådgiver i Vestjylland

Herunder ser du udviklingen i udbudte karriererådgiver i Vestjylland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal karriererådgiver i Vestjylland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte karriererådgiver i Vestjylland over tid

Dato Alle jobs som karriererådgiver
11. juni 2024 6
10. juni 2024 6
9. juni 2024 6
8. juni 2024 6
7. juni 2024 6
6. juni 2024 5
5. juni 2024 5
4. juni 2024 5
3. juni 2024 6
2. juni 2024 6
1. juni 2024 6
31. maj 2024 6
30. maj 2024 6
29. maj 2024 6
28. maj 2024 4
27. maj 2024 3
26. maj 2024 3
25. maj 2024 3
24. maj 2024 4
23. maj 2024 3
22. maj 2024 3
21. maj 2024 3
20. maj 2024 3
19. maj 2024 3
18. maj 2024 3
17. maj 2024 2
16. maj 2024 3
15. maj 2024 3
14. maj 2024 1
13. maj 2024 1
12. maj 2024 1