Medicinsk redaktør

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Til lex.dk’s redaktion søger vi en vidende, engageret og ambitiøs redaktør for det sundhedsfaglige område, som brænder for vidensformidling. Måske har du en baggrund inden for den medicinske verden og har arbejdet med formidling. Måske er din primære baggrund i formidlingen, men du har arbejdet med det medicinske felt.

Dine opgaver som redaktør Som redaktør skal du bidrage til udvikling af indholdet på lex.dk, hovedsageligt inden for det sundhedsfaglige/medicinske område. Din primære opgave vil være at fungere som tovholder på det projekt, som i slutningen af 2023 skal udvide lex.dk med cirka 13.000 artikler på det sundhedsfaglige område.
Projektet tager udgangspunkt i det norske Store Medisinske Leksikon, hvis artikler skal bearbejdes af danske fagansvarlige forskere. Som redaktør skal du støtte de fagansvarlige i at skrive leksikonartikler, som har den høje kvalitet, der kendetegner lex.dk, og som er forståelige for en bred målgruppe.

Som redaktør skal du:
  • planlægge og styre indholdsudviklingen sammen med dine fagansvarlige
  • identificere og rekruttere fagansvarlige forskere, der skal skrive for lex.dk
  • instruere de fagansvarlige om leksikonets redaktionelle retningslinjer og redigere deres tekster
  • motivere og støtte de fagansvarlige til løbende at sikre, at leksikonartiklerne er relevante og opdaterede
  • samarbejde med fagansvarlige og forfattere om at løfte leksikonartiklerne til højeste kvalitet, både hvad angår saglighed og formidling.

At arbejde for lex.dk lex.dk er i opstartsfasen, og du kommer til at være med til at forme organisationen. Du skal være indstillet på, at der i perioder kan være et stort arbejdspres, og at organisationen udvikler og forandrer sig.
Redaktørernes opgaver er mange og forskellige; på samme dag skal du måske mene noget om artikler om immunologi, teste nye funktioner på lex.dk, skrive venlige rykkermails og holde møde om, hvordan vi kan gøre artiklerne om et emne mere relevante og brugbare for gymnasieelever.
Vi har en uformel og åben omgangsform, og vi arbejder tæt sammen og løser udfordringer sammen i redaktionen. Vi gør os umage med at spørge hinanden til råds, og vi giver et nap med, hvis det brænder på hos en kollega.
Vi er nysgerrige, videbegærlige og bredt orienterede, og der er en god stemning på redaktionen. Når vi spiser frokost sammen, er humøret højt og diskussionen ofte intens.

Hvem er du?
  • Du bliver ankerperson for de fagansvarlige, du er redaktør for. Derfor skal du være god til at motivere og følge op på andres arbejde. Du skal kunne lide at arbejde med tekster, have en meget stærk tekstforståelse og skrive et absolut fejlfrit dansk. Samtidig skal du være motiveret af formidlingsopgaven og have et godt øje for brugernes behov.
  • Vi er en lille redaktion, der arbejder med et stort netværk af skrivende forskere. Derfor skal du være fleksibel og god til at arbejde sammen med andre. Vi forventer, at du er selvkørende, og at du tager initiativ, både når du er usikker, og når du skal stå fast på de rigtige beslutninger.
  • Redaktører har mange jern i ilden, og det er let at overse noget. Jobbet passer til dig, som kan lide at tage et ansvar for, at tingene bliver bragt til ende.
  • Vores artikler skrives af mange forskellige eksperter. Alligevel skal de fremstå ensartede, og såvel ældre skoleelever som interesserede borgere skal kunne læse dem med udbytte. Derfor skal du have solid erfaring med tekstredigering og et godt blik for formidling.
  • lex.dk er et digitalt tilbud, og vi anvender en række digitale værktøjer i vores daglige arbejde. Derfor skal du have gode IT-kompetencer.

Det, der vil være et plus
  • Det er en stor fordel, hvis du har en baggrund i den medicinske verden, fx som læge, sygeplejerske eller lignende.
  • Det er også en fordel, hvis du tidligere har arbejdet som redaktør eller på anden vis har arbejdet med faglitterære tekster, opslagsværker, lærebøger, fagjournalistik e.l., gerne inden for det sundhedsfaglige område.
  • Det er gavnligt, hvis du har et godt kendskab til norsk sprog og/eller til det norske sundhedsvæsen.
  • Rekruttering af fagansvarlige forskere er en vigtig del af jobbet og vil blive ved med at fylde meget i vores arbejde. Derfor vil det være nyttigt, hvis du har erfaring fra universitetsmiljøet, indblik i de ansattes hverdag og vilkår eller måske et godt netværk blandt forskere.
  • lex.dk bruges flittigt i folkeskolens ældste klasser og på ungdomsuddannelserne. Så har du relevant erfaring med undervisning, vil vi også meget gerne høre om det.


Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kommunikationsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 20.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Kommunikationsmedarbejder
  • København K
  • Søndag den 15. januar 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som kommunikationsmedarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte kommunikationsmedarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal kommunikationsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte kommunikationsmedarbejdere over tid

Dato Alle jobs som kommunikationsmedarbejdere
2. juni 2024 0
1. juni 2024 0
31. maj 2024 0
30. maj 2024 0
29. maj 2024 0
28. maj 2024 0
27. maj 2024 0
26. maj 2024 0
25. maj 2024 0
24. maj 2024 0
23. maj 2024 0
22. maj 2024 0
21. maj 2024 0
20. maj 2024 0
19. maj 2024 0
18. maj 2024 0
17. maj 2024 0
16. maj 2024 0
15. maj 2024 0
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0