Roskilde Bibliotekerne søger relationsstærk kollega med blik for partnerskaber til den fortsatte udvikling af en stær...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Roskilde

I Roskilde Kommune tror vi på, at læsning udvider vores horisont og gør os i stand til at sætte os i andres sted. Læsning kan både udfordrer os og være indgangen til et fællesskab. Læsning gør os klogere på vores liv og på hinanden og skærper vores evne til koncentration. Læsning kan sikre nærvær og fordybelse, og den har en gavnlig virkning på vores mentale sundhed både som forebyggelse og behandling.

I Roskilde Kommune er der mange som læser, men der er også borgere, der læser meget lidt eller slet ikke og dem vil vi gerne bygge bro til. Derfor søger Roskilde Bibliotekerne en ambitiøs og relationsstærk kollega, der kan være med til at realisere vores ambition om at understøtte og fremme en stærk læsekultur i Roskilde Kommune.

Vi leder efter en, der brænder for arbejdet med mennesker og for at opbygge nye læseindsatser og læsefællesskaber blandt borgere, hvor læsning ikke er et naturligt tilvalg og som led i arbejdet med at forebygge og bekæmpe ensomhed og mistrivsel.

Vi har brug for din evne til at være opsøgende i forhold til tværgående samarbejde og borgerinddragelse og til at arbejde i partnerskaber, så vi kan forankre læseglæden hos de borgere, der ikke kommer naturligt på vores folkebiblioteker.

Du skal kunne

  • arbejde kreativt, strategisk og handlekraftigt med udviklingen af forskellige læseindsatser målrettet unge (+15 år) og voksne med fokus på de ikke allerede læsende
  • arbejde med læsning som greb i forebyggelse af ensomhed og mistrivsel bl.a. ved at indgå i og opdyrke relationer og partnerskaber.
  • arbejde med borgerinddragelse og motivering af civilsamfundet og etablere og drive frivillige indsatser med læseambassadører, bogvenner mv.
  • arbejde med behovsafdækning, borgerkontakt og formater til specifikke målgrupper i partnerskab med andre som fx lokale foreninger, sundhedsforvaltningen og boligselskaber
  • navigere i en politisk styret organisation
  • trives med at arbejde forskellige steder i kommunen alt efter målgruppe og partnerskab og mindre ved skrivebordet
  • yde borgerbetjening og udføre daglige arbejdsopgaver i bibliotekerne. Du skal regne med gennemsnitligt to ugentlige udlånsvagter

Din profil

  • Bibliotekar D.B., cand.scient.bibl. eller anden lang videregående uddannelse
  • Du er udadvendt, imødekommende, opsøgende og god til at skabe nye relationer
  • Du har overblik og kan samarbejde i grupper med mange fagligheder
  • Du er struktureret og giver ikke op, selv om der er udfordringer
  • Du er god til at få ideer og føre dem ud i livet sammen med kolleger, borgere og samarbejdspartnere
  • Du er interesseret i og har erfaringer med samskabelse og inddragelse af civilsamfundet
  • Du har en stærk tro på, at folkebiblioteket gør en positiv forskel i borgernes liv og du har ideer til, hvordan dette sker og formår at føre dem ud i livet med udgangspunkt i at skabe en stærk læsekultur

Det praktiske
Stillingen aflønnes efter gældende overenskomst. Der indhentes straffeattest.
Der er tale om en fastansættelse på 37 timer. I arbejdstiden indgår 1-2 aftenvagter om ugen og weekendvagt hver 4. uge. Vi holder åbent om søndagen i vinterhalvåret. Der vil forekomme afvikling af aften- og weekendarrangementer.

Ansøgningsfristen er 02.01.24. Samtaler forventes afholdt i uge 2 og 3 og ansættelsen forventes at være fra 1. marts 2024 eller umiddelbart herefter.

Du kan få mere at vide om stillingen af Leder af Læring og Medborgerskab, Anette Øster, telefon 2890 4586 eller e-mail: [email protected] eller Kultur-, Biblioteks- og Idrætschef Christian Lauersen på telefon 2484 1844 eller e-mail [email protected]

Fortæl os lidt om dig selv og din motivation for at søge stillingen. Du må gerne overraske os.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Om din nye arbejdsplads
I Roskilde Kommune bliver du en del af Kultur, Bibliotek & Idræt, der samler en række kultur- og idrætsinstitutioner. Vi arbejder med at administrere og udvikle stærke rammer, aktiviteter og sammenhæng i og for kultur- og idrætslivet og sikre et markant og mangfoldigt liv af kultur, idræt, musik, læsning og fællesskab drevet frem af både kommunal forvaltning, institutioner, foreninger og civilsamfundets ildsjæle. Du vil have din daglige gang hos Roskilde Bibliotekerne, som også inkluderer Borgerservice, Kreativt hus for børn og Roskilde Arkiverne, og som er en markant og synlig aktør på kulturområdet i Roskilde Kommune. Vores mål er at være det skabende og inspirerende omdrejningspunkt for alle borgeres møde med læring, kultur, fællesskab og mangfoldighed. Du finder os i hjertet af Roskilde by og på fem centrale steder i lokalområderne. Vores bogbus har holdepladser i hele kommunen. Udover at fungere som folkebibliotek er vi et af Danmarks seks centralbiblioteker. Vi har årligt i omegnen af 650.000 besøgende på vores fysiske lokaliteter og endnu flere besøgende på vores hjemmeside.

Vi sætter pris på ærlighed, transparens og sammenhæng mellem tale og handling. Vi skaber resultater til gavn for borgerne i Roskilde Kommune, tager ansvar og er toneangivende regionalt, nationalt og internationalt. Vi går op i et sundt og godt arbejdsmiljø, tillid under ansvar og at vi arbejder og udvikler i fælleskab.

Læs mere på http://www.roskildebib.dk

Vi forventer ikke, at du skriver om personlige forhold i din ansøgning, med mindre de direkte beskæftiger sig med din faglighed eller kompetencer i relation til stillingen. Vi forventer heller ikke, at du sætter et billede på dit CV.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=3c9cf68b)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kommunikationsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Kommunikationsmedarbejder
  • Roskilde
  • Tirsdag den 02. januar 2024

Lignende jobs

  • Kommunikationsmedarbejder i Slagelse

    Servicemedarbejder under 18 år til textilafdelingenVil du ha’ et job, der passer ind i din hverdag? Hvor du let kan bytte vagter? Og hvor du kan tage ekstra arbejde, hvis du vil tjene mere? Alt sam..
    • Kommunikationsmedarbejder
    • Slagelse
    Få mere info
  • Kommunikationsmedarbejder i Sorø

    I Sorø udvider vi det nuværende beskæftigelsestilbud (SL §103) med et medie-værksted. Et medie-værksted hvor borgere med betydelige nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne i beskyttet beskæfti..
    • Kommunikationsmedarbejder
    • Sorø
    Få mere info
  • Kommunikationsmedarbejder i Holbæk

    Kan du spotte den gode historie og formidle den?Kender du telefonnummeret til pressen og griber gerne ud efter telefonen?Vil du være med til at gøre Danmarks største egnsteater til hele regione..
    • Kommunikationsmedarbejder
    • Holbæk
    Få mere info
  • Kommunikationsmedarbejder (studiejob) i Roskilde

    Kan du skyde en video til Instagram om Åbent Hus eller lave et kreativt opslag på Facebook om vores aktiviteter på Roskilde Festival? Hvis du har lyst til at arbejde med web, nyhedsbreve og sociale..
    • Kommunikationsmedarbejder
    • Roskilde
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som kommunikationsmedarbejdere i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte kommunikationsmedarbejder i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal kommunikationsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte kommunikationsmedarbejdere over tid

Dato Alle jobs som kommunikationsmedarbejdere
9. juni 2024 2
8. juni 2024 2
7. juni 2024 2
6. juni 2024 3
5. juni 2024 5
4. juni 2024 4
3. juni 2024 2
2. juni 2024 4
1. juni 2024 4
31. maj 2024 4
30. maj 2024 4
29. maj 2024 4
28. maj 2024 4
27. maj 2024 4
26. maj 2024 4
25. maj 2024 4
24. maj 2024 4
23. maj 2024 4
22. maj 2024 4
21. maj 2024 4
20. maj 2024 4
19. maj 2024 4
18. maj 2024 4
17. maj 2024 3
16. maj 2024 1