Chefkonsulent med erfaring med retssager

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - Århus N

Har du erfaring i at møde i retssager?
Vil du arbejde for retssikkerhed for patienter?
Er du interesseret i erstatningsret?


Vi glæder os til at læse din ansøgning, hvis du kan svare ja til disse spørgsmål.

Om styrelsen
Du bliver en del af et tværfagligt hus med cirka 240 engagerede og højtkvalificerede juridiske, sundhedsfaglige og administrative medarbejdere.

Styrelsen for Patientklager behandler klager over bl.a. undersøgelser, diagnoser og behandlinger på hospitaler, klinikker og andre behandlingssteder. Vi behandler også klager over brud på patientrettigheder og over afgørelser fra bl.a. Patienterstatningen.

Vores fornemste opgave er at bidrage til retssikkerhed og patientsikkerhed i sundhedsvæsenet. Vi sætter derfor også en ære i, at alle parter oplever sagsbehandlingen som professionel, uvildig og transparent.

Om kontoret
Sekretariat for Ankenævn, hvor stillingen er placeret, betjener en række nævn, der som 2. instans behandler klager over afgørelser truffet inden for sundhedsvæsenet: Det Psykiatriske Ankenævn, Abortankenævnet, Ankenævnet for Tilsynsafgørelser og Ankenævnet for Patienterstatningen.

Ankenævnet for Patienterstatningen behandler klager over Patienterstatningens afgørelser. Det drejer sig om afgørelser om, hvorvidt en patient har ret til erstatning som følge af en behandlings- eller lægemiddelskade. Ankenævnets afgørelser er endelige, men kan indbringes for domstolene. Der verserer for tiden cirka 475 retssager mod Ankenævnet for Patienterstatningen.

Vi har i 2023 hjemtaget alle nye byretssager. Det betyder, at vi selv møder i retten. Sekretariat for Ankenævn har en gruppe af rettergangsfuldmægtige, som varetager denne opgave.

I kontoret er vi 28 jurister. Kontoret ledes af to sektionsledere og én kontorchef. Vi har det godt og sjovt sammen og har en uformel omgangstone.

Vi søger
Vi søger en engageret og erfaren jurist med specialisering i retssager til at styrke vores retssagsgruppe. Som chefkonsulent vil du have ansvar for faglig ledelse og rådgivning af gruppen og for at give ekspertbistand inden for juridiske spørgsmål.

Dine primære arbejdsopgaver
Som chefkonsulent i Sekretariat for Ankenævn er din primære opgave at varetage komplekse retssager. Du vil desuden have ansvar for faglig ledelse og rådgivning af vores retssagsgruppe. Du står således for:

  • Faglig ledelse af retssagsgruppen og juridisk ekspertise
  • Procesretlig rådgivning og besvarelse af juridiske spørgsmål
  • Udformning af strategier for retssager
  • Sikre juridisk compliance og kvalitetssikring
  • Understøtte kontorets ledelse
  • Samarbejde med eksterne juridiske partnere

Din uddannelse og personlige kvalifikationer
Du skal være cand.jur. Herudover forventer vi, at du:

  • Har erfaring fra advokatfirma eller juridisk konsulentvirksomhed
  • Har mindst 3 års erfaring med retssager med fordel på sagsøgtes side
  • Har ekspertise inden for processtrategi
  • Fremragende skriftlige og mundtlige kommunikationsevner

Det er en fordel, hvis du har erfaring med erstatningsret.

Vi tilbyder
Vi tilbyder en arbejdsplads, der tror på værdien af videndeling. Vi mener, at samspillet mellem fagligheder udgør nøglen til succes. Vi har derfor stort fokus at spille hinanden gode og løfte i flok. Du bliver med andre ord en del af et aktivt fagligt miljø, hvor du sammen med dygtige og engagerede kolleger får mulighed for at udvikle dine kompetencer. Du får også mulighed for at være med til at forme retssagsgruppen. Vi har et højt fagligt niveau og giver derfor et grundigt introduktionsforløb. Her vil du komme igennem et skræddersyet introduktions- og oplæringsforløb, så du er klædt bedst muligt på til opgaverne.

Om ansættelsen
Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til sektionsleder Mads Brabrand, tlf. 40635701 eller juridisk chef Søren Enggaard Stidsen, tlf. 29169446.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis, inkl. karakterer fra både bachelor og kandidat. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 7 (1. runde) og 8 (2. runde).

Udvalgte ansøgere skal gennemføre en personlighedstest mellem 1. og 2. samtale.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus N.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.1.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • Århus N
  • Onsdag den 07. februar 2024

Lignende jobs

  • Konsulent i Århus C

    Do you have a deep knowledge about bioinformatics and development on computing clusters? Are you interested in OMICS tools and applying them to teaching and research projects?The bioinformatics r..
    • Konsulent
    • Århus C
    Få mere info
  • Konsulent (freelance) i Brabrand

    Organiseringskonsulent Organiseringskonsulent med fokus på elever Har du en passion for at skabe forbindelser og forvandle ambitioner til resultater? Og har du lyst til at arbejde med elever på..
    • Konsulent
    • Brabrand
    Få mere info
  • Konsulent i Viby J

    Vil du have et stort ansvar i en rolle, hvor du virkelig kan være med til at påvirke måderne, vi arbejder på? Og kunne du tænke dig at arbejde med at sikre effektiv Billing i spændingsfeltet mellem..
    • Konsulent
    • Viby J
    Få mere info
  • Konsulent (freelance) i Århus C

    International Uddannelse søger en studentermedhjælper pr. 1. [xxxxx]gust eller hurtigst muligt derefter.Den ledige stilling er knyttet til området for Mobilitet og Uddannelsessamarbejde. Vi arbejd..
    • Konsulent
    • Århus C
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som konsulenter i Århus N

Herunder ser du udviklingen i udbudte konsulent i Århus N over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal konsulenter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte konsulenter over tid

Dato Alle jobs som konsulenter
15. maj 2024 2
14. maj 2024 2
13. maj 2024 2
12. maj 2024 2
11. maj 2024 2
10. maj 2024 2
9. maj 2024 2
8. maj 2024 2
7. maj 2024 3
6. maj 2024 3
5. maj 2024 3
4. maj 2024 3
3. maj 2024 3
2. maj 2024 2
1. maj 2024 2
30. april 2024 2
29. april 2024 2
28. april 2024 1
27. april 2024 1
26. april 2024 1
25. april 2024 2
24. april 2024 2
23. april 2024 1