Vil du være UFM’s attaché i Bruxelles på rumområdet og arbejdsgruppeformand under dansk EU-formandskab?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - København K

Har du gennemslagskraft og er en god mødeleder med tæft for at lede komplekse forhandlinger? Og er du en fremragende netværker, der brænder for rumområdet, og for at varetage danske interesser i EU? Så er stillingen som rumattaché ved Den Danske EU-Repræsentation i Bruxelles ledig fra den 1. januar 2024. Ansættelsen vil i udgangspunktet være tidsbegrænset med udsendelse for en 2-årig periode.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Om stillingen
Som attaché på rumområdet spiller du en nøglerolle i UFM’s interessevaretagelse i EU-regi. I tæt samarbejde med UFM vil du få ansvar for forhandlinger i regi af Ministerrådet. Du skal sikre gode kontakter med Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet, de andre EU-medlemslande, de danske regionskontorer, interesseorganisationer etc.

Konkret vil dine arbejdsopgaver bl.a. omfatte deltagelse i arbejdsgruppemøder, herunder udarbejdelse af indberetninger, forberedelse af ministerrådsmøder og aktivt fremme af danske interesser formelt og uformelt. Fokus ventes at være på forhandling af det kommende syvårige EU-program på rumområdet.

En særlig stor opgave under din udsendelse bliver – som arbejdsgruppeformand under formandskabet – at lede forhandlingerne i rumarbejdsgruppen i Rådet i andet halvår af 2025. Sammen med næstformanden for arbejdsgruppen vil du skulle sikre solide resultater gennem gode løsninger og kompromisser, der har opbakning fra medlemslandene. Dertil kommer et tæt samarbejde med EU’s øvrige institutioner.

Er du vores nye kollega i Bruxelles?
Som bindeled mellem UFM, EU-institutionerne og de øvrige EU-medlemslande skal du kunne fremføre danske synspunkter og mærkesager med sans for forhandlingssituationen og den politiske dagsorden. Du har en relevant akademisk uddannelse og mindst fem års relevant erhvervserfaring. Vi forventer desuden, at du har:

  • Kendskab til EU’s rumprogram, EU’s institutioner og processer
  • Politisk fornemmelse og diplomatisk sans samt erfaring med international interessevaretagelse
  • Stærke forhandlings- og netværksevner
  • Godt overblik og evne til at arbejde selvstændigt
  • Mental robusthed

Endelig må du beherske mindst ét af EU hovedsprogene (fortrinsvis engelsk og fransk) på forhandlingsniveau. Det er en væsentlig fordel, hvis du har erfaring fra en politisk styret organisation.

Løn og ansættelsesvilkår
Du udsendes som konsulent via Udenrigsministeriets specialattachéordning. Aflønning vil ske i henhold til overenskomst for akademikere i staten, og du vil blive aflønnet med din faste løn samt et skattefrit udetillæg fastsat i forhold til leveomkostningsniveauet i Belgien.

Det er en forudsætning for udsendelsen, at du kan sikkerhedsgodkendes og opretholde din sikkerhedsgodkendelse i udsendelsesperioden.

Ansættelsen vil i udgangspunktet være tidsbegrænset med udsendelse for en 2-årig periode pr. 1. januar 2024. Inden din udsendelse vil du blive tilbudt midlertidig ansættelse i UFM’s departement i København pr. 1. oktober 2023 mhp. faglig forberedelse af udsendelsen, møder med interessenter mv.

Under udsendelsen referer du til Coreper-I-ambassadøren. Dit organisatoriske ophæng i UFM vil være Center for Forskning, Innovation og Internationalt samarbejde i UFM’s departement. Du vil også have en tæt kontakt til relevante kolleger i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, herunder særligt Kontoret for Rum.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Louise Berth Andersen på telefonnummer 72 31 81 26 eller på e-mail [email protected] eller souschef Inger Schow på telefon 72 31 80 40 eller på e-mail [email protected]. Det bemærkes, at ansættelsesudvalget består af repræsentanter fra både UFM’s departement og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Søg stillingen
Klik på knappen ”søg stillingen”. Vi skal have din ansøgning senest tirsdag den 28. februar 2023, kl.12.00.

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde afholdes i uge 10 og anden samtalerunde i uge 11. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres personlighedstest.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Lige Adgang.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.2.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • København K
  • Tirsdag den 28. februar 2023

Lignende jobs

  • Konsulent i København

    <p>Are you passionate about building a successful career in the field of business consulting and sustainability, and are you motivated to contribute actionable insights to business leaders? I..
    • Konsulent
    • København
    Få mere info
  • Konsulent i København

    <p>Do you want to be at the heart of the energy transition industry, guiding the public and private sector in the delivery of technologies and systems to meet global and national net zero tar..
    • Konsulent
    • København
    Få mere info
  • Konsulent i København

    <p>Do you want to be at the heart of the energy transition industry, guiding the public and private sector in the delivery of technologies and systems to meet global and national net zero tar..
    • Konsulent
    • København
    Få mere info
  • Konsulent (praktik) i København K

    Vil du være en del af Danmarks førende mediebureaugruppe, og brænder du for medier, brands og digital markedsføring? Så læs mere om dentsu X og dentsus praktikforløb Young Guns her!Job Title:Co..
    • Konsulent
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som konsulenter i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte konsulent i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal konsulenter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte konsulenter over tid

Dato Alle jobs som konsulenter
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0
7. april 2024 0
6. april 2024 0
5. april 2024 0
4. april 2024 0
3. april 2024 0
2. april 2024 0