Tre kliniske lektorer eller eksterne lektorer i medicinsk pædagogik til Videreuddannelsesregion Syd

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hele Danmark

Brænder du for lægelig videreuddannelse og medicinsk pædagogik, har du lyst til blandt meget andet at komme rundt på sygehusenhederne og i de specialespecifikke uddannelsesudvalg i Region Syddanmark, hvor du sætter fokus på og styrker lærings- og uddannelsesmiljøet?

Den Pædagogiske Udviklende Funktion søger sammen med Syddansk Universitet 3 speciallæger til vores team af kliniske lektorer og eksterne lektorer i medicinsk pædagogik til Videreuddannelsesregion Syd.

Stillingen

Som klinisk lektor eller ekstern lektor i medicinsk pædagogik har du sammen med teamet en overordnet rådgivende, koordinerende og udviklende funktion i forhold til at sikre og udvikle kvaliteten i den lægelige videreuddannelse i Region Syddanmark. Den Pædagogisk Udviklende Funktion består aktuelt af et lektorteam på 7 kliniske/eksterne lektorer og en daglig leder.

Du vil på dine "lektordage" især tilbringe tiden på skiftende sygehusafdelinger i regionen, hvor du sammen med de uddannelseskoordinerende og uddannelsesansvarlige overlæger samt praksiskoordinatorer skal være med til aktivt at styrke, udvikle og uddanne til den bedst tænkelige speciallægeuddannelse i et sundt og givende læringsmiljø.

Som klinisk lektor eller ekstern lektor i Den Pædagogisk Udviklende Funktion kommer du til at arbejde ud fra følgende principper, hvor du:

  • Løbende deltager i forventningssamtaler ift. opgaver/ansvar og individuel kompetenceplan.
  • Får ansvar for kontakten til en række af uddannelsesansvarlige overlæger, praksiskoordinatorer, specialer og uddannelsesafdelinger.
  • Har opsøgende og nysgerrige dage på afdelinger og i uddannelsesudvalg sammen med de uddannelsesansvarlige overlæger og praksiskoordinatorer.
  • Arbejder i teams og sammen med teamet har ansvaret for bestemte arbejdsopgaver.
  • Har overblik over egne ”lektoropgaver, teamopgaver og opgaver i Den Pædagogisk Udviklende Funktion.
  • Deltager i fælles møder og netværk sammen med alle kliniske lektorer eller eksterne lektorer i medicinsk pædagogik for at styrke Den Pædagogisk Udviklende Funktion som en helhed.

Som klinisk lektor eller ekstern lektor i medicinsk pædagogik vil der være en forventning til, at du:

  • Er en ildsjæl, som brænder for lægelig videreuddannelse.
  • Har lyst til at komme rundt på regionens sygehusenheder, afdelinger og være med til at holde fokus på, udvikle og implementere det gode uddannelses- og læringsmiljø.
  • Vil være medvirkende til, at vores uddannelsesansvarlige overlæger og praksiskoordinatorer bliver klædt godt på til rollen og funktionen.
  • Er god til at skabe en tillidsfuld kontakt til uddannelseslægerne – også i svære samtaler.
  • Er speciallæge med klinisk funktion på en afdeling eller i almen praksis i Videreuddannelsesregion Syd, hvor der foregår videreuddannelse af læger*
  • Er kvalificeret som klinisk eller ekstern lektor efter Syddansk Universitets retningslinjer**
  • Har erfaring med ledelse og administration af lægelige videreuddannelse (f.eks. praksistutor, uddannelsesansvarlig overlæge, uddannelseskoordinerende yngre læge, inspektor).
  • Har erfaring med og viden om medicinsk pædagogik nationalt og internationalt.
  • Er en god formidler og brænder for at dele din viden.
  • Kan agere i det politiske/administrative system.

I de kommende år vil der i Den Pædagogisk Udviklende Funktion være et særligt fokus på følgende områder, hvor du skal forvente, at du alene eller i et team vil få forskellige opgaver og ansvarsområder indenfor:

  • Den uddannelsesansvarlige overlæge – introduktion, efteruddannelse og karrierevejen.
  • Synlighed, implementering og installering.
  • Karrierevejen som klinisk lektor eller ekstern lektor i medicinsk pædagogik – introduktion, mesterlærer og train the trainer.
  • "Lektoropgaver" og ansvar for opgaver/områder.
  • Medicinsk pædagogik? Teori og metode.
  • Kursusdesign, -udvikling, -implementering og -afvikling.

Ansættelsen

Som klinisk lektor eller ekstern lektor i medicinsk pædagogik ansættes du ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, men "lektorkorpset" er organisatorisk placeret i Den Pædagogisk Udviklende Funktion i Videreuddannelsesregion Syd med reference til sekretariatschefen for Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Et klinisk lektorat i medicinsk pædagogik udgør 20% af en fuldtidsstilling, svarende til ca. 40 arbejdsdage pr. år.
Fordelingen af "lektordage" til uddannelsesansvarlige overlæger, praksiskoordinatorer, specialer, uddannelsesafdelinger samt øvrige ansvarsområder og udvikling aftales i forbindelse med den første forventningssamtale efter ansættelsen samt efterfølgende ved forventnings- og udviklingssamtaler***.

En klinisk lektor eller ekstern lektor i medicinsk pædagogik bliver aflønnet med et lektorhonorar, som udbetales til direkte til den enkelte lektor. Hovedarbejdsstedet (afdeling/praksis) får udbetalt et frikøb på kr. 12.700 pr. måned - hvor hovedarbejdsstedet udbetaler løn, transportudgifter, time- og dagpenge som hidtil i henhold til Region Syddanmarks standardtakster.

Der vil blive planlagt et introduktionsforløb til lektoropgaven, hvor de kliniske eller eksterne lektorer i medicinsk pædagogik bliver klædt på til opgaven. Der vil også blive planlagt et efteruddannelsesforløb og mulighed for relevant studietur.

Du kan læse mere om Pædagogisk Udviklende Funktion på denne side: https://videreuddannelsen-syd.dk/saerlige-sider/paedagogisk-udviklende-funktion

Ansøgningen

Stillingerne ønskes besat snarest efter sagkyndig bedømmelse ved Syddansk Universitet og efterfølgende ansættelsessamtale i Den Lægelige Videreuddannelse.

Ansættelsesperioden er tidsbegrænset til 5 år.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Den Lægelige Videreuddannelse ved daglig leder af Den Pædagogisk Udviklende Funktion Helle Guldager Aaskoven, telefon 2366 7517, e-mail: [email protected] eller Sekretariatschef Tine Boesen Larsen, mobil 2460 0487, e-mail: [email protected]

Ansøgningen skal indeholde (som pdf.- eller docx-filer):

  • Ansøgning og Curriculum Vitae (max. 2 sider)
  • Publikationsliste
  • Undervisningsportefolio
  • Eventuel dokumentation for efter- og videreuddannelse indenfor pædagogik/didaktik
  • Forhåndstilsagn om kombinationsstilling – skabelon kan du finde på denne side: https://videreuddannelsen-syd.dk/saerlige-sider/paedagogisk-udviklende-funktion/ledige-lektorater

Ansættelsessamtale

Ansættelsessamtale: Ca. 3 uger efter, at Syddansk Universitets sagkyndige bedømmelsesudvalg har vurderet ansøgerne, vil kvalificerede ansøgere blive inviteret til ansættelsessamtale i Den Lægelige Videreuddannelse.

Universitetet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion ellert etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

*Vedrørende kvalifikationskrav og stillingsindhold henvises til Bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter af 11. december 2019

**Vedrørende ansættelsesproceduren henvises til ministerets Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter.

***Ansættelse og aflønning for kliniske lektorer sker i henhold til Aftale om kliniske lektorer ved universiteter under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser (Uddannelsesministeriet) suppleret med aftale mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet og Rådet for Lægers Videreuddannelse, Region Syd om Den Pædagogisk Udviklende Funktion og ansættelse af Postgraduate Kliniske Lektorer. Ansættelse og aflønning for eksterne lektorer sker i henhold til Cirkulære om aftale om Eksterne lektorer ved universiteter m.fl. under Uddannelses- og Forskningsministeriet af 16. marts 2022


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Hele Danmark

Jobbet er oprettet på vores service den 15.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer

Lignende jobs

  • Lærer i Greve

    Fri kontakt
    Musikskolen, Greve Kultur-Base søger en violinlærer til at varetage holdundervisning, soloundervisning samt fællestimer og herudover vil du skulle varetage 2-3 kompagnon forløb i 0-klasser, på en eller flere af Greve Kommunes folkeskoler. Du bliver en del af en faggruppe, som i forvejen består af 3 undervisere på hhv.
    • Lærer
    • Greve
    Få mere info
  • Lærer i Greve

    Fri kontakt
    Om os. Krogårdskolen er primært en 3-sporet skole i Greve Nord med ca. 670 forventningsfulde elever og omkring 65 hjælpsomme kolleger, der alle glæder sig til at byde dig velkommen. Vi mener, at trivsel og læring går hånd i hånd, og i dette skoleår har vi særligt fokus på fællesskaber og trivsel.
    • Lærer
    • Greve
    Få mere info
  • Lærer i Herlev

    Vi søger en veluddannet cellolærer, som kan varetage soloundervisning i cello samt strygersammenspil på flere niveauer. Derudover vil der også blive mulighed for at skulle varetage kompagnonundervi..
    • Lærer
    • Herlev
    Få mere info
  • Lærer i Maribo

    Explore a Career in Global Education: Seeking Teachers for Lolland International School! Are you a teacher with a global mindset? Would you like to be a part of a unique opportunity? We are loo..
    • Lærer
    • Maribo
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som lærere i Hele Danmark

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i Hele Danmark over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere i Hele Danmark.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere i Hele Danmark over tid

Dato Alle jobs som lærere
27. april 2024 589
26. april 2024 590
25. april 2024 583
24. april 2024 556
23. april 2024 538
22. april 2024 521
21. april 2024 525
20. april 2024 536
19. april 2024 537
18. april 2024 529
17. april 2024 524
16. april 2024 500
15. april 2024 473
14. april 2024 472
13. april 2024 469
12. april 2024 472
11. april 2024 424
10. april 2024 406
9. april 2024 373
8. april 2024 377
7. april 2024 391
6. april 2024 396
5. april 2024 406
4. april 2024 414
3. april 2024 383
2. april 2024 385
1. april 2024 389
31. marts 2024 413
30. marts 2024 413
29. marts 2024 427
28. marts 2024 428