Klargøringslærlinge (Lokomotivfører A) til Hovedstadsområdet og Aarhus

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Taastrup

Vil du med på rejsen mod det bæredygtige? Og sætter du en ære i at skabe løbende forbedringer, køre tog fra klargøringscenteret til perron samt sørge for rettidige tog til vores kunder? Så er det her job noget for dig!

Et af vores mål i DSB Vedligehold er, at togene kører længere mellem vedligehold og klargøring samt kommer hurtigere ud på skinnerne. Som klargøringslærling (lokomotivfører A) spiller du en vigtig rolle i, at vi når det mål. Og så får du et spændende, selvstændigt og varieret job i tæt samarbejde med engagerede kollegaer.

Depotkørsel, klargøring og overvågning Som lærling i DSB Vedligehold har du ansvar for, at serviceniveauet på vores materiel er i top. Dine primære opgaver er at rangere tog på klargøringsområdet til og fra perron samt forskellige klargøringsopgaver på togene.

Dine konkrete arbejdsopgaver er, at

  • Klargøre tog, fx fylde diesel på toget og kontrollere mindre fejl
  • Planlægge din dag og følge en arbejdsplan
  • Køre tog inden for et afgrænset område uden passagerer (fra station til klargøringscenter)
  • Udskifte mindre reserve- og komfortdele (sæder, lys m.m.) og sørge for, at togene er klar til vores kunder
  • Registrere fejl på tog og lukke færdige opgaver i vores system
  • Toilettømning og påfyldning af vand på tog


Du refererer til en produktionsleder på driftsværkstedet og du arbejder på flere typer af tog. Under din uddannelse vil du få tjenestested på et af de nedenstående klargøringscentre, og efter endt uddannelse vil der blive taget stilling til dit fremtidige tjenestested (hvis du søger til Aarhus, bliver det i Sonnesgade)

  • Klargøringscenter Kastrup, Kystvejen 15, 2770 Kastrup
  • Klargøringscenter København H, Carsten Niebuhrs Gade 22, 1577 København V
  • Klargøringscenter Belvedere, Enghavevej 85, 2450 København SV
  • Klargøringscenter Helgoland, Strandvænget 22, 2100 København Ø
  • Klargøringscenter Aarhus, Sonnesgade 21, 8000 Aarhus C

Er du vores nye lærling? Som person er du engageret og trives med skiftende arbejdstider både eftermiddag, aften - og natarbejde. Du er nysgerrig efter at lære nyt, ansvarsfuld og imødekommende.

Du kan tale og skrive dansk svarende til 9. klasses niveau. Du har afsluttet grundforløbet på en erhvervsuddannelse inden for relevant fagområde, eller bliver meritafklaret i forhold til Ny Mesterlære inden uddannelsen starter.

En forudsætning for at gennemføre uddannelsen er, at du har kørekort til bil. Har du ikke det, er det et krav, at dette gennemføres som en del af uddannelsen.

Da jobbet som klargøringsmedarbejder er et jernbanesikkerhedsklassificeret job, er det et ufravigeligt krav, at du

  • Kan fremvise en tilfredsstillende straffeattest
  • Har et godt helbred og syn (du må gerne bruge briller, men ikke være farveblind eller natteblind)
  • Kan blive helbredsgodkendt af Trafikstyrelsen

Uddannelsen som klargøringsmedarbejder Som klargøringslærling får du en grundig oplæring, og du bliver tilknyttet en mentorordning under uddannelsen. Uddannelsen veksler mellem praktik på arbejdsstedet og teori, der foregår på EUC Lillebælt i Fredericia. Der er tre skoleperioder på i alt syv uger. Uddannelsens samlede varighed er på ca. 12 måneder afhængigt af hvilken grunduddannelse du kommer til DSB med. Som en del af uddannelsen er der også en studietur til Tyskland sammen med de andre lærlinge på dit hold.

Vi tilbyder dig et spændende og fysisk aktivt lærlingeforløb. Vi arbejder døgnet rundt alle ugens 7 dage, så forskudte arbejdstider er en del af hverdagen, også på helligdage og i weekender. Det betyder også, at du i dit privatliv har fleksibiliteten i, at du nogle gange har hverdagsfri.

Uddannelsen er en erhvervsuddannelse og efter du har afsluttet din svendeprøve, kan du søge job som klargøringsmedarbejder.

Løn- og ansættelsesvilkår Uddannelsen starter 1. februar 2024, og du ansættes på aftalte løn- og ansættelsesvilkår mellem DSB og Industriens Overnskomst. Du får løn og optjener pension under hele uddannelsen, og der er gode karrieremuligheder samt god mulighed for fastansættelse efter afsluttet uddannelse.

Hvad kan DSB tilbyde dig? Vi lægger stor vægt på vores medarbejderes trivsel og tilbyder dig blandt andet mulighed for medarbejdertogkort, fordelagtige rejsemuligheder med DSB for dig og din familie samt sundhedsforsikring med både forebyggelses- og behandlingstilbud.

Som den største leverandør af offentlig transport i Danmark er vi stolte af at holde landet kørende. Det er vores mål at gøre bæredygtig, kollektiv transport til det naturlige valg for alle i Danmark, og vi vil gerne have dig med på rejsen.

Som ny medarbejder i DSB bliver du en del af et stort fællesskab og en mangfoldig arbejdsplads. Som klargøringslærling bliver du en del af et uddannelseshold, der starter samtidigt med dig. Hos os er der plads til alle uanset køn, etnisk baggrund, handicap, alder, seksuel orientering og religion, og du får et arbejde, hvor tonen er uformel og arbejdsglæden i højsædet.

Rekrutteringsforløbet Sæt kryds i kalenderen onsdag d. 22. november 2023. Der holder vi nemlig informations- og testdag hos DSB i Telegade i Taastrup for de ansøgere, vi udvælger. Testdagen starter med, at du besvarer en række kognitive test. Det er en forudsætning, at du består testene på informations- og testdagen (et krav fra Trafikstyrelsen for at kunne erhverve et lokofører A-certifikat, der giver tilladelse til at føre tog uden passagerer). Sidste del af rekrutteringsforløbet er en jobsamtale.

I forbindelse med din ansøgning skal du besvare en kort test. Testen sendes til dig på mail umiddelbart efter du har søgt jobbet.

Ansøgning Ansøg jobbet senest d. 19. november 2023 via "Søg stillingen" i højre side. Ansøgninger sendt via mail tages ikke i betragtning.

Du behøver ikke at lave et CV og en ansøgning for at søge jobbet, men du skal besvare en række spørgsmål, når du klikker på ”Søg stillingen”.

Vi ser frem til at læse om dig, og de erfaringer du har gjort dig.

Har du spørgsmål til det at være klargøringslærling i DSB, er du velkommen til at kontakte Produktionsleder Flemming Holm Laursen på telefon 24 68 71 34.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Mekaniker", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i Taastrup.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Mekaniker
  • Taastrup
  • Søndag den 19. november 2023

Lignende jobs

  • Mekaniker i Taastrup

    Er du en person der vægter vores værdier HANDLINGSORIENTERET, ANERKENDENDE og UDVIKLENDE højt, er du måske vores nye medarbejder i vores team der vil være ”BRANCHENS BEDSTE”Er du en person der væg..
    • Mekaniker
    • Taastrup
    Få mere info
  • Mekaniker i Kastrup

    Vi oplever en stor tilstrømning af nye kunder og mangler hænder, så vi kan opretholde den gode service overfor vores kunder. Vi søger derfor en udlært mekaniker.Teamet på Amager tilbyder et job med..
    • Mekaniker
    • Kastrup
    Få mere info
  • Mekaniker i Glostrup

    Er du en erfaren mekaniker, der brænder for at levere kvalitet og hjælpe kunder med deres bilbehov? Så er denne stilling måske det næste skridt for dig.Hos [xxxxx] Glostrup vil du blive..
    • Mekaniker
    • Glostrup
    Få mere info
  • Mekaniker i Albertslund

    Har du hænderne skruet rigtig på og går du og dagdrømmer om fælge, bremseklodser og lækkert værktøj? Så er du måske Ejner Hessels nye personbilsmekaniker i Albertslund. Vi søger en dygtig og e..
    • Mekaniker
    • Albertslund
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som mekanikere i Taastrup

Herunder ser du udviklingen i udbudte mekaniker i Taastrup over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal mekanikere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte mekanikere over tid

Dato Alle jobs som mekanikere
15. maj 2024 11
14. maj 2024 8
13. maj 2024 8
12. maj 2024 9
11. maj 2024 9
10. maj 2024 9
9. maj 2024 9
8. maj 2024 9
7. maj 2024 9
6. maj 2024 10
5. maj 2024 9
4. maj 2024 9
3. maj 2024 8
2. maj 2024 9
1. maj 2024 9
30. april 2024 10
29. april 2024 9
28. april 2024 9
27. april 2024 9
26. april 2024 9
25. april 2024 9
24. april 2024 9
23. april 2024 9
22. april 2024 8
21. april 2024 9
20. april 2024 9
19. april 2024 9
18. april 2024 9
17. april 2024 10
16. april 2024 10
15. april 2024 9