Økonom – vær tallenes stemme i vores grønne anlægsprojekter

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Vil du have en stor indflydelse på vores projekter – bl.a. fordi resten af forretningen bakker op om din faglighed? Og vil du være en del af et stærkt fagmiljø, som du kan være med til at optimere, alt efter dine egne evner og interesser?Her er du med til at sikre, at vi bruger el- og gasforbrugernes penge så fornuftigt som muligt, når vi laver anlægsprojekter, der styrker og vedligeholder el- og gasnettet.”Du får selv tingene til at ske, i stedet for bare at være den løftede pegefinger udenfor projektet. På den måde vil du kunne se den forskel, du gør,” siger afdelingsleder Stine Straarup.”Du får selv tingene til at ske, i stedet for bare at være den løftede pegefinger udenfor projektet. På den måde vil du kunne se den forskel, du gør,”Velkommen til vores engagerede fagfællesskabVelkommen til vores engagerede fagfællesskabDu bliver en del af en afdeling med 32 kolleger, der består af risk managers, projektøkonomer og projektcontrollere. Sammen står vi for økonomi- og risikostyringen af Energinets anlægsprojekter i el- og gasnettet.”Du får lov at udvikle din faglige værktøjskasse i en afdeling, hvor vi har fokus på at lykkes sammen. Vi bliver rost af andre for vores engagement og er gode til at videndele. Og så vil vi hinanden som mennesker,” fortsætter Stine.”Du får lov at udvikle din faglige værktøjskasse i en afdeling, hvor vi har fokus på at lykkes sammen. Vi bliver rost af andre for vores engagement og er gode til at videndele. Og så vil vi hinanden som menneskerDu er ansvarlig for økonomistyringen i tværfaglige projekterDu er ansvarlig for økonomistyringen i tværfaglige projekterDu bliver ansvarlig for din egen portefølje af projekter, der typisk er sammensat ud fra geografi eller projekttype. Antallet af projekter kan variere og afhænger af porteføljens kompleksitet og sammensætning.Du er altid teamet op med en projektcontroller, som understøtter økonomistyringen gennem økonomiopfølgning og dialog med delprojektlederne og herved sikrer, at projekternes økonomi bliver afspejlet korrekt i systemerne.Da kollegerne i projektgrupperne typisk er tekniske profiler, er det vigtigt, at du selv formår at sætte din faglighed på dagsordenen – men samtidig kender du altid din besøgstid.Alle dage er forskellige, når du:
  • byder ind som garant for et økonomiske beslutningsgrundlag på projekt- og koordineringsmøder
  • udarbejder business cases, analyser og beregninger samt sikrer løbende økonomiopfølgning og rapportering
  • bidrager med økonomisk sparring ved kontraktstyring
  • sparrer med dine kolleger på fagområdet og bidrager til analyser og indsigter, der går på tværs af projektporteføljen
  • udvikler vores fagmiljø alt efter evner og interesse ved fx at stå for opdatering af vores beregningsmetoder eller uddannelsesmaterialer til projektlederne.
  • byder ind som garant for et økonomiske beslutningsgrundlag på projekt- og koordineringsmøderudarbejder business cases, analyser og beregninger samt sikrer løbende økonomiopfølgning og rapporteringbidrager med økonomisk sparring ved kontraktstyringsparrer med dine kolleger på fagområdet og bidrager til analyser og indsigter, der går på tværs af projektporteføljenudvikler vores fagmiljø alt efter evner og interesse ved fx at stå for opdatering af vores beregningsmetoder eller uddannelsesmaterialer til projektlederne.En bred økonomiprofil med sans for samarbejdeEn bred økonomiprofil medsans for samarbejdeDu behøver ikke at være 100-meter mester i alle aspekter af projektøkonomi. Men du har en nysgerrig tilgang og ved, hvornår du skal række ud til fageksperter i f.eks. regnskabsprincipper, beregningsmodeller eller told og moms.Du er typen, der hellere end gerne løfter blikket fra Excel-arket og ser folk i øjnene. For du har let ved at skabe konstruktive, tværfaglige arbejdsrelationer, og du nyder det.Og så forestiller vi os, at du:
  • har en økonomisk baggrund og f.eks. er uddannet cand.oecon. eller cand.merc. i økonomistyring
  • har nogle års erfaring fra en projekt-, analyse eller business controlling-funktion i en større virksomhed - men vi er også åbne for andre baggrunde, der har givet dig relevant erfaring
  • er nysgerrig – også på projektets tekniske aspekter, så du forstår den helhed, projektet indgår i og kan spørge kritisk ind.
  • har en økonomisk baggrund og f.eks. er uddannet cand.oecon. eller cand.merc. i økonomistyringhar nogle års erfaring fra en projekt-, analyse eller business controlling-funktion i en større virksomhed - men vi er også åbne for andre baggrunde, der har givet dig relevant erfaringer nysgerrig – også på projektets tekniske aspekter, så du forstår den helhed, projektet indgår i og kan spørge kritisk ind.Vil du gøre grøn bundlinje til grøn omstilling?
    Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”ansøg job”, så vi har den senest 20. februar 2024. Vi holder samtaler løbende og tillader os at lukke rekrutteringen før ansøgningsfristen, hvis vi finder den rette kandidat inden da. Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte manager Stine Straarup på telefon +45 52 15 97 85.Vil du gøre grøn bundlinje til grøn omstilling?ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”ansøg job”, så vi har den senest 20. februar 2024.Vi holder samtaler løbende og tillader os at lukke rekrutteringen før ansøgningsfristen, hvis vi finder den rette kandidat inden da. Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte manager Stine Straarup på telefon +45 52 15Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.mangfoldighedspolitik her.Særlige forhold
    Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse.Særlige forholdEn fleksibel arbejdsplads - med en stærk visionEn fleksibel arbejdsplads - med en stærk visionDu bliver en del af Energinet Koncernøkonomi og Business Support, der understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med ydelser inden for indkøb, compliance, regnskab samt økonomi og Facility Service.Glæd dig til at blive en del af en organisation med et meningsfuldt formål. Med visionen ”Grøn energi for en bedre verden” arbejder vi hver dag for, at vi når i mål med den grønne omstilling af energisystemet. Med værdierne mod og tillid som fundament stræber vi konstant efter at udvikle både vores organisation og de enkeltpersoner, der udgør den. Vi er nysgerrige, åbne og vægter samarbejde og inddragelse højt, samtidig med at vi har stort fokus på løbende udvikling og læring. I tråd med vores værdier er Energinet en fleksibel arbejdsplads ud over det sædvanlige. Hos os får du stor indflydelse på, hvor og hvornår du løser dine arbejdsopgaver i en god balance mellem egne ønsker og værdiskabelsen for Energinet. Læs mere om vores medarbejderfordele HER, der også inkluderer en aktiv personaleforening, en attraktiv forældrepakke, hjemmearbejdsplads og udstyr seniorordning mv.HER


    Information og data

    Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

    Jobbet er oprettet på vores service den 12.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

    Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
    • Økonom
    • Tirsdag den 20. februar 2024

    Statistik over udbudte jobs som økonomer

    Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

    Se flere statistikker her:
    Statistik over udbudte økonomer over tid

    Dato Alle jobs som økonomer
    30. maj 2024 355
    29. maj 2024 355
    28. maj 2024 343
    27. maj 2024 333
    26. maj 2024 343
    25. maj 2024 334
    24. maj 2024 341
    23. maj 2024 329
    22. maj 2024 325
    21. maj 2024 326
    20. maj 2024 337
    19. maj 2024 346
    18. maj 2024 348
    17. maj 2024 357
    16. maj 2024 349
    15. maj 2024 342
    14. maj 2024 333
    13. maj 2024 326
    12. maj 2024 330
    11. maj 2024 328
    10. maj 2024 339
    9. maj 2024 343
    8. maj 2024 336
    7. maj 2024 320
    6. maj 2024 307
    5. maj 2024 302
    4. maj 2024 309
    3. maj 2024 290
    2. maj 2024 287
    1. maj 2024 285
    30. april 2024 268