Erfaren økonom til Nationalbankens arbejde med makroøkonomiske modeller

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Om jobbet


Sammen med en kollega vil du være ansvarlig for udvikling og vedligehold af Nationalbankens makroøkonomiske modeller og øvrige dele af vores analytiske redskaber i afdelingen Økonomi og Pengepolitik. Modelarbejdet tager udgangspunkt i en overordnet strategi for brug af makroøkonomiske modeller, som bygger på en "suite of models"-tankegang, hvor vi anvender flere modeller sideløbende og lader dem "lære af hinanden".

Udviklingen af modelværktøjer sker i tæt samarbejde med kolleger i hele afdelingen, som anvender analyseredskaberne i forbindelse med bl.a. overvågning af dansk realøkonomi og de finansielle markeder samt udarbejdelse af Nationalbankens prognoser og policy- og scenarieanalyser for den samfundsøkonomiske udvikling. Du kommer dermed til at bidrage til centrale dele af Nationalbankens samfundsansvar.

Dine arbejdsopgaver vil primært omfatte udvikling, vedligeholdelse og anvendelse af:

    • den makroøkonometriske model MONA
    • Nationalbankens DSGE-model
    • nowcasting-modeller
    • partielle modeller (fx VAR) for fx pris- og løndannelsen, boligmarkedet, betalingsbalancen, de finansielle betingelser mv.


Det er samtidig en vigtig del af opgaverne at deltage i internationale og danske arbejdsgrupper og netværk om modeludvikling og -anvendelse.

Ud over det modelnære arbejde vil du kunne deltage i projektgrupper på tværs af banken, som kan spænde over et bredt udvalg af aktuelle temaer, fx fra pris- og løndannelsen til klimaforandringer.

Vi tilbyder


Du bliver en del af en spændende arbejdsplads, hvor høj faglighed er i fokus. Som medarbejder kommer du til at bruge dine økonomfaglige evner og bygge videre på din viden. Du vil også udvikle dine evner inden for samarbejde og formidling. Vi lægger stor vægt på din læring og udvikling, fx gennem daglig dialog og individuel sparring.

Din profil


Du har nogle års erfaring med anvendelse og udvikling af makroøkonomiske modeller samt en relevant lang videregående uddannelse (og gerne en ph.d).

Derudover er det vigtigste, at du:

    • er fagligt og metodisk dygtig og har interesse for samfundsøkonomi
    • er initiativrig, engageret og tager ansvar for at løse opgaver, både på egen hånd og i samarbejde med dine kolleger.
    • kommunikerer klart og præcist i skrift og tale på både dansk og engelsk
    • arbejder struktureret og grundigt og kan få tingene fra hånden.


Banken som arbejdsplads


Arbejdstiden deler vi mellem et åbent kontorlandskab på Langelinie Allé med udsigt til vandet og gode muligheder for at arbejde hjemmefra. Vi ønsker at understøtte en arbejdskultur med en god balance mellem arbejds- og fritidsliv, så alt efter opgaver og samarbejder har du også selv stor indflydelse på, hvor og hvordan du arbejder.

Det er vigtigt for os, at vi har en arbejdsplads, hvor medarbejdertrivslen er høj. Der er et solidt fagligt miljø og kolleger, der er imødekommende og giver sig tid til at dele deres viden.

Det sociale liv i banken vægtes højt. Du kan fx blive en del af vores foreningsliv, hvor du bl.a. kan løbe, dyrke yoga, synge i kor eller dele din interesse for kunst med kolleger.

Vi tilbyder gode vilkår: sundheds- og tandforsikring, indretning af hjemmearbejdspladsen, gratis parkering og en god kantineordning.

Vil du vide mere?


Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Martin Nygaard Jørgensen, Deputy Head of Department and Head of Macroeconomic Analysis (tlf. 3030 3548). Hvis du har spørgsmål til ansættelsesvilkår mv., kan du kontakte HR-partner Rikke Møller Fastø (tlf. 3363 6086).

Ansøgning


Send en motiveret ansøgning, CV og øvrige relevante papirer senest torsdag den 19. maj 2022.

Vi forventer, at der bliver to samtalerunder. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres en personlighedstest.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.4.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K

Lignende jobs

  • Økonom (praktik) i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 10. maj 2024 København On-site. Ønsker du at bygge en fremtid i hotelbranchen? Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye Serviceøkonom på Scandic Copenhagen.
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom (praktik) i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 27. maj 2024 København On-site. Ønsker du at bygge en fremtid i hotelbranchen? Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye Serviceøkonom på Scandic Hvidovre.
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom (vikar) i København

    Vil du have mere tid til børnebørnene eller til at spille golf ved at arbejde i kortere eller længere perioder med mulighed for lange ferier? Så er vikariater en oplagt mulighed for dig!Kelly F..
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom i København

    Green Power Denmark er i rivende udvikling, og som energisektorens grønne interesseorganisation arbejder vi for et elektrificeret Danmark. Vi beskæftiger os med et område med stor politisk og offen..
    • Økonom
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer over tid

Dato Alle jobs som økonomer
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0