Vil du bidrage til at forme Nationalbankens syn på dansk og international økonomi?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Jobbet


I samarbejde med afdelingens økonomer kommer du bl.a. til at arbejde med den løbende produktion af analyser og præsentationer om konjunkturforhold, finansielle markeder og pengepolitik. Du vil selv have mulighed for at påvirke dine arbejdsopgaver, og de kan bl.a. bestå af arbejde med data, udarbejdelse af præsentationer til internt og eksternt brug samt mindre selvstændige analyser. Der er også mulighed for at indgå i større analytiske projekter med afdelingens økonomer.

Vi tilbyder


Et studierelevant job, hvor vi lægger stor vægt på samarbejde og faglig udvikling. Som student er du en integreret del af afdelingens teams, og du vil bl.a. have mulighed for at være med til møder, hvor vi diskuterer højaktuelle økonomiske problemstillinger og lægger fundamentet for politiske anbefalinger. Du vil få dybdegående kendskab til centrale datakilder for økonomisk analyse, fx databankerne Macrobond, Datastream og Bloomberg, og der vil også være mulighed for at arbejde med mikrodata i forbindelse med analyser på dansk registerdata.    

Dine primære arbejdsopgaver består af følgende:

  • Datasøgning, databehandling og optimering af dataleverancer til afdelingens faste publikationer Udsigter for dansk økonomi og Monetære og finansielle tendenser, løbende analyser, working papers og præsentationer

  • Koordination af internationalt samarbejde med ECB, EU og IMF

  • Produktion og opsætning af figurer til publikationer og præsentationer


Desuden får du muligheden for at bidrage til større projekter med afdelingens økonomer. Det kunne fx være analyser af følgende:

1.     Udviklingen i inflationen

2.     Udenlandsk arbejdskraft

3.     Hvordan omlægninger af realkreditlån påvirker rentegennemslaget til husholdninger

Du vil indgå i et velfungerende studenterteam på i alt fem studerende. Vi sidder i et åbent kontorlandskab, hvor der er plads til både faglige diskussioner og uformel snak henover skærmene, og vi bestræber os på altid at støtte hinanden og komme med feedback. Du vil også blive en del af Nationalbankens studenternetværk, som løbende afholder både faglige og sociale arrangementer.

Arbejdstiden er som udgangspunkt 15 timer pr. uge med mulighed for fleksibel tilrettelæggelse inden for arbejdsopgavernes rammer, og vi tager selvfølgelig hensyn til eksamener. Vi forventer til gengæld, at du lægger en ekstra indsats i de perioder, hvor der er brug for det, fx i forbindelse med udgivelser og pressemøder.

Din profil


Vi forestiller os, at du har mindst halvandet år tilbage af en relevant uddannelse, fx polit., oecon. eller matematik-økonomi. Vi lægger vægt på, at du har interesse for udviklingen i dansk og international økonomi samt finans- og pengepolitik. Du har kendskab til og interesse i at arbejde med programmering og data. Kendskab til Excel samt erfaring med Stata, Python eller registerdata er en fordel, men det er ikke et krav for at komme i betragtning til jobbet.

Alle medarbejdere i afdelingen viser stor hjælpsomhed og engagement i opgaveløsningen, og vi forventer det samme af dig. Som person er du omhyggelig og selvstændig. Du byder engageret ind med holdninger, ideer og forslag til forbedringer, og du medvirker til at øge samarbejdet og den gode stemning i studenterteamet.

Vil du vide mere?


Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Mikkel Bess, Senior Economist, tlf. 3073 2526 ([email protected]). Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos Lone Stehr Benjaminsen, HR-partner, tlf. 2171 7525 ([email protected]).

Ansøgning


Ansøg med CV og relevante eksamenspapirer hurtigst muligt og senest den 7. maj 2023. Vi indkalder løbende til samtaler med henblik på opstart efter sommerferien.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.4.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K

Lignende jobs

  • Økonom (praktik) i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 27. maj 2024 København On-site. Ønsker du at bygge en fremtid i hotelbranchen? Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye Serviceøkonom på Scandic Hvidovre.
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at udarbejde økonomiske analyser, som sætter Dansk Industris politik på den politiske dagsorden, og har du lyst til at indgå i et inspirerende team af dygtige og engagerede økonomer og studenter? Så er et studenterjob i DI’s afdeling for Økonomisk politik & Arbejdsmarkedspolitik måske noget for dig.
    • Økonom
    • København V
    Få mere info
  • Økonom (vikar) i København

    Vi har sendt en sikkerhedskode til din e-mail.Log på Glemt Annullér
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom i København

    Vi har sendt en sikkerhedskode til din e-mail.Log på Glemt Annullér
    • Økonom
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer over tid

Dato Alle jobs som økonomer
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0