STEM-interesseret cheføkonom der tager del i samfundsdebatten

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

STEM-interesseret cheføkonom der tager del i samfundsdebatten

Har du en forkærlighed for STEM-området og brænder du for at skabe velunderbyggede økonomiske analyser og budskaber, der kan positionere ida stærkt i det offentlige rum? Og er du allerede en aktiv samfundsøkonomisk debattør med et veletableret, bredt og relevant netværk, så kan dit næste karriereskridt være indenfor rækkevidde.

ida er Danmarks største fagforening og faglige fællesskab for ingeniører, cand.scient’er og it-uddannede og er samtidig for tredje gang i træk kåret til Danmarks bedste fagforening. Vi har netop offentliggjort en ambitiøs vision og strategi, der skal være med til at rykke os yderligere – ikke mindst på det samfundsøkonomiske og -politiske område.

Din rolle

Den kommende cheføkonom bliver en del af området for Politik, som også omfatter fagklyngerne Arbejdsmarkedet, Uddannelse & Forskning, IT & Digitalisering og Teknologi inklusiv den grønne omstilling.

idas cheføkonom har det overordnede ansvar for at identificere og håndtere relevante samfundsøkonomiske spørgsmål, der understøtter idas synlighed gennem pressen og i aktuelle politiske debatter i tæt samarbejde med de fire øvrige fagklynger i området. Der er dermed høj grad af indflydelse på at definere fokusområder, hvor der er størst potentiale for at synliggøre ida samt frihed til og forventning om at have direkte kontakt med relevante journalister.

Cheføkonomen orkestrerer og tilvejebringer relevante økonomiske analyser og konklusioner af høj kvalitet såvel som estimater, der i overensstemmelse med idas ambitioner underbygger og fokuserer idas interessevaretagelse indenfor teknologi/STEM-området i det offentlige rum og blandt politikere.

Endelig har den kommende cheføkonom ansvar for en studentermedhjælper og på sigt et potentielt øget ledelsesansvar.

Rollen har direkte reference til Søren Lauridsen, Afdelingschef for Politik og omfatter også en bred intern samarbejdsflade inklusiv rådgivning af idas direktør og formand samt politiske udvalg. Aflønning på individuelle vilkår efter kvalifikationer og med udgangspunkt i relevante aftaler.

Din profil

Vi søger en cheføkonom, som har en forkærlighed for STEM-området og brænder for at udarbejde velunderbyggede økonomiske analyser og budskaber, der kan positionere ida stærkt i det offentlige rum.

Den kommende cheføkonom har minimum 5-10 års relevant erfaring fra lignende stilling i for eksempel et ministerium, en erhvervs-/interesseorganisation, tænketank, eller lignende interessenttungt miljø og har på denne baggrund etableret et stort, stærkt og relevant netværk og en profil, som naturligt debatterer og leverer indlæg på konferencer, i samfundsdebatten på landsdækkende medier mm.

Du er en dygtig formidler med lyst og evner til at formidle kompliceret viden gennem storytelling samt øje for ’den gode pressevinkel’ i data, nyhedsværdi og timing. Desuden tænker du strategisk og holistisk og bruger samtidig dine solide analytiske kompetencer og politiske tæft til at levere relevante økonomiske analyser og konklusioner af høj kvalitet.

Endelig er du en moderne leder, som hviler i lederrollen og har stærke ledelseskompetencer. Dertil kommer solid erfaring med stakeholder management og evnen til at opnå følgeskab internt og eksternt.

Mere specifikt har/er du blandt andet:

  • Solid erfaring med skriftlig og mundtlig formidling - både i forhold til udarbejdelse af klummer, SoMe-opslag og selvstændig medieoptræden.
  • Erfaring med at samarbejde med en presseafdeling/forståelse for pressearbejdet.
  • Erfaring med gennemførelse af webinarer og eksterne oplæg på baggrund af et bredt emnefelt.
  • Erfaring fra politisk ledet organisation.
  • En relevant videregående uddannelse på kandidatniveau som for eksempel cand.polit., cand.oecon. eller lignende.

Erfaring med ledelse af mindre teams vil være en fordel, og derudover forventes en team-orienteret, delegerende og motiverende ledelses- og samarbejdsstil samt en udadvendt, formidlings- og talstærk personlighed med gennemslagskraft.

Mere om ida

Vi er Danmarks største fagforening og faglige fællesskab for ingeniører, IT- og naturvidenskabeligt uddannede med mere end 150.000 medlemmer og oplever, at stadig flere vælger at være medlem af ida. Foreningen ida har ca. 350 ansatte og kontorer i København, Odense, Aarhus og Aalborg. ida-koncernen omfatter derudover ida Forsikring, ida Conference, Teknologiens Mediehus samt Mannaz.

Arbejdssted er i Ingeniørforeningens lokaler på Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V, og det daglige arbejde foregår i et åbent kontorlandskab i lyse lokaler på Kalvebod Brygge med udsigt til vandet og en attraktiv frokostordning. Der er mulighed for at fortrække til mindre kontorer ad hoc.

ida har gode arbejdsforhold og arbejder "fri af tid og fri af sted", hvilket betyder, at medarbejderne selv har mulighed for at tilrettelægge arbejdstiden i det omfang, opgaverne tillader det.

Du kan læse mere på: https://ida.dk/ og LinkedIn.

Kontakt

Rekrutteringen sker i samarbejde med Nordic Headhunting. Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Birgitte Rasmussen, Partner i Nordic Headhunting på [email protected]

Ansøgning

Der er ansøgningsfrist er mandag 8. januar 2024 og forventet tiltrædelse er 1. april 2024.

Stillingen søges via Ingeniørforeningens rekrutteringssystem. Vi vil bede dig om ikke at indsætte et foto i dit CV, da det hjælper os til en bedre og mere fair proces.

ida opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København V

Lignende jobs

  • Økonom (praktik) i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 27. maj 2024 København On-site. Ønsker du at bygge en fremtid i hotelbranchen? Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye Serviceøkonom på Scandic Hvidovre.
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at udarbejde økonomiske analyser, som sætter Dansk Industris politik på den politiske dagsorden, og har du lyst til at indgå i et inspirerende team af dygtige og engagerede økonomer og studenter? Så er et studenterjob i DI’s afdeling for Økonomisk politik & Arbejdsmarkedspolitik måske noget for dig.
    • Økonom
    • København V
    Få mere info
  • Økonom (vikar) i København

    Vi har sendt en sikkerhedskode til din e-mail.Log på Glemt Annullér
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom i København

    Vi har sendt en sikkerhedskode til din e-mail.Log på Glemt Annullér
    • Økonom
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer over tid

Dato Alle jobs som økonomer
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0