Regnskabschef til Erhvervsministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Erhvervsministeriets departement har en omfattende økonomi, hvor vi i tillæg til departementets driftsvirksomhed administrerer tilskudsordninger, garantier og kapitalandele for et trecifret milliardbeløb. Vi har brug for en ny regnskabschef, der selvstændigt kan varetage departementets fulde økonomi i form af driftsregnskabet samt garantier, kapitalandele mv.

Om jobbet

Koncernstyring og Økonomi i Erhvervsministeriets departement varetager bl.a. ministeriets overordnede finansielle og resultatmæssige styring, ministeriets ejerskab af en række større virksomheder (f.eks. Danmarks Eksport- og Investeringsfond, og Finansiel Stabilitet), den overordnet styring af ministeriets tilskudsordninger samt departementets interne økonomifunktion.

Vi søger en regnskabschef, som hurtigt kan tage selvstændigt ansvar for departementets regnskab. Konkret skal du kunne varetage følgende opgaver:

  • Give sparring vedr. regnskabsmæssige spørgsmål
  • Løbende dialog med Rigsrevisionen om de finansielle revisioner
  • Løbende dialog med Statsregnskabet omkring afklaring på regnskabsområdet
  • Være Erhvervsministeriets repræsentant i Forum for statslige regnskabschefer og Kundeforum for Statens Administration
  • Være fortrolig med regnskabsinstruksens regler og løbende vedligeholdelse af denne
  • Kortlægge og implementere Interne finansielle kontroller
  • Regnskabsmæssig håndtering af departementets kapitalandele og afgivne garantier
  • Måneds- og årsafslutning af regnskab
  • Løbende kontrol og godkendelse af bogføringsbestillinger til Statens Administration
  • Løbende tilskudsregistrering og -udbetalinger
  • Bidrage til ad hoc og løbende opgaver, fx aktindsigter, fakturahåndtering og åbenhedsordningen


Vi forventer ikke, at du kan løse alle opgaver fra start, men det er en fordel, hvis du har erfaring med hovedparten af opgaverne. På sigt forventer vi, at du kan varetage ovenstående opgaveportefølje. En række opgaver håndteres i samarbejde med dine kollegaer i regnskabsteamet, mens andre foretages selvstændigt og på eget initiativ.

Som regnskabschef vil du være faglig ansvarlig for dit område, og du vil løse dine opgaver i samarbejde med et hold, som består af en regnskabsmedarbejder, en tilskudsansvarlig, en bogholder og en student, som alle bidrager til arbejdet på regnskabsområdet.

Hvis du får en stilling hos os, kan vi love dig, at vi har fokus på din faglige og personlige udvikling. Desuden bliver du en del af et stærkt fællesskab, hvor vi også vægter det sociale sammenhold i en uformel og humorfyldt hverdag.

Om dig

Det er et job, der stiller krav til dine nuværende faglige kompetencer, men også et job som giver dig mulighed for at udvikle dig yderligere både fagligt, personligt og evt. ledelsesmæssigt. Vi ser gerne, at din profil matcher flere af følgende punkter:

  • Du har stærke regnskabsmæssige kompetencer, herunder grundlæggende regnskabsmæssig forståelse (du har helt styr på debet og kredit)
  • Du kan koordinere og understøtte arbejdet på regnskabsområdet
  • Du har relevant erfaring fra fx centraladministrationen, en styrelse, Rigsrevisionen el.
  • Du har erfaring med at arbejde i Navision Stat og IndFak, gerne også RejsUd og LDV
  • Du er løsnings- og detaljeorienteret, samt trives i at være specialist
  • Du kan formidle komplekse problemstillinger på både skrift og i tale
  • Du er proaktiv og tager ansvar for dine opgaver


Vi forestiller os desuden, at du har en relevant videregående uddannelse fx cand.merc.aud., cand.merc., HD i Regnskab og Økonomistyring el.

Om os

Koncernstyring og Økonomi er en del af Erhvervsministeriets departement på Slotsholmen. Vi er 10-15 medarbejdere, inklusiv en kontorchef.

Vi samarbejder med vores kolleger i departementet, med ministeriets styrelser og med de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvaret for.

Vi har fokus på faglig og personlig udvikling, kvalitet og rettidighed i opgaveløsningen, godt humør, samt respekt i ord og handling over for hinanden og vores samarbejdspartnere.

Koncernstyring og Økonomi er en del af et samlet koncerncenter i departementet. Departementet består derudover af fire faglige områder samt et ledelsessekretariat. Erhvervsministeriet består ud over departementet af syv styrelser, Nævnenes Hus, Sikkerhedsstyrelsen, Finanstilsynet, Erhvervsstyrelsen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen samt Søfartsstyrelsen. Vi varetager Erhvervsministeriets ejerskab af de selvstændige offentlige virksomheder, Danmarks Eksport og Investeringsfond, Nordsøenheden, Finansiel Stabilitet, DanPilot og Visit Denmark.

Om ansættelsen

Du vil blive ansat som chefkonsulent efter overenskomsten for akademikere i staten.

Ansøgere skal kunne opnå den nødvendige sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

Er du interesseret?
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til kontorchef Kasper Hjortebjerg Lund på 91 33 70 91.

Send din ansøgning via linket eller på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/ senest 13.marts 2024, kl. 12:00. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer med stempel og underskrift samt andet relevant materiale.

Vi forventer at afholde 1. samtaler fredag i uge 11 og 2. samtaler i uge 12. Der vil blive brugt case samt personligheds- og logikanalyse i forbindelse med 2. samtalen.

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, handicap, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I Erhvervsministeriets departement ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark. På en bred vifte af ressortområder - fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og den teknologiske udvikling af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder - er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem.

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve, og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodeller i lyset af den teknologiske og grønne omstilling og den geopolitiske udvikling.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonomichef", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.2.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonomichef
  • København K
  • Onsdag den 13. marts 2024

Lignende jobs

  • Økonomichef i København

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGESPå vegne af vores internationalt anerkendte kunde, Vilhelm Lauritzen Arkitekter (VLA), søger vi en CFO som evner både at være strategisk Group CFO og samtid..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info
  • Økonomichef i København

    THE POSITION IS CLOSED AND DO NOT ACCEPT APPLICATIONS NO LONGER Obsidian is a dynamic and rapidly growing company within digital marketing backed by a leading international private equity fund..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info
  • Økonomichef i København Ø

    Head of Financial Risk & QualityDNB er Norges største finanskoncern og en af de største i Norden målt på markedsværdi. Koncernen tilbyder et komplet udvalg af finansielle ydelser, herunder lå..
    • Økonomichef
    • København Ø
    Få mere info
  • Økonomichef i København

    BeskrivelseEr du en erfaren Financial Manager, der trives med at jonglere med tal og processer? Vil du være en del af et professionelt team hos en internationalt anerkendt arkitektvirksomhed me..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomichef i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonomichef i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomichef.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomichef over tid

Dato Alle jobs som økonomichef
21. maj 2024 0
20. maj 2024 0
19. maj 2024 0
18. maj 2024 0
17. maj 2024 0
16. maj 2024 0
15. maj 2024 0
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0