Chef til forsknings- og udviklingscenter for sundhedsområdet, [xxxxx]

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus N

Vil du stå i spidsen for VIAs forsknings- og udviklingsaktiviteter på sundheds- og velfærdsområdet? Og har du lyst og evner til at varetage den strategiske ledelse af et nyoprettet forskningsområde, der sammen med uddannelserne producerer anvendelsesorienteret viden rettet mod praksis? Så læs videre her:

Nyoprettet stilling med betydeligt potentiale
Med afsæt i en omorganisering af forskningsområdet i VIA, er det besluttet, at forskningsaktiviteterne fremadrettet bliver samlet i tre større forskningsområder, der hver har en række forskningscentre. Hvert område får en forskningschef, der sammen med forskningsdirektøren skal være med til at tegne forskningsområdet og sætte en tydelig strategisk retning for den videre udvikling af områdets aktiviteter. Til at lede og udvikle det sammenlagte område for velfærd og sundhed søger vi nu en forskningschef, der med en stærk forskningsfaglig baggrund inden for enten det sundhedsfaglige og/eller socialfaglige område og et blik for strategi og kvalitet kan samle centeret, skabe synergier på tværs og medvirke til at realisere områdets mange potentialer.

Strategisk udviklingsopgave med fokus på synergier og muligheder
Der er tale om nyoprettet stilling med betydeligt strategisk ansvar og med mange udviklingsmuligheder. Du bliver chef for et område med fire dygtige centerledere og ca. 15 fastansatte forskere og en stor gruppe af tilknyttede forskningsmedarbejdere, der alle brænder for at levere relevante forsknings- og udviklingsaktiviteter i høj kvalitet.

En vigtig opgave på den korte bane bliver at samle centeret, sikre en fælles retning og gøre det muligt at udnytte de mange potentialer, der er på tværs af forskningsaktiviteterne på social- og sundhedsområderne. Det sociale område har fokus på ledelse, samfundsmæssige- og socialfaglige problemstillinger mens sundhedsområdet fokuserer på forskning der bl.a. kan styrke samarbejdet mellem de forskellige professioner på sundhedsområdet. Alt sammen med fokus på at kunne levere på kerneopgaven, som er at sikre relevant viden til understøttelse af vores uddannelser indenfor det sundheds- og socialfaglige område og sætte et tydeligt aftryk på samfundet gennem udvikling af praksisnær og nyttegivende viden af international kvalitet. I dette arbejde bliver det afgørende, at der sikres et tæt samspil med VIAs uddannelser samt eksterne samarbejdspartnere, så VIA samlet set kan levere de bedste professionsuddannelser af den højest mulige kvalitet.

Succeskriterierne og de væsentligste opgaver
Som overordnet chef får du det strategiske og økonomiske ansvar for området. Da området er nyoprettet og sammensat af en række eksisterende indsatser, er det vores forventning, at du i den indledende periode skal arbejde med følgende temaer:

  • Udvikle en fælles forskningsstrategi for området i tæt samspil med områdets fire centerledere
  • Skabe overblik og sammenhæng over områdets forskningsbidrag i forhold til VIAs FoU-strategi
  • Drive og lede områdets strategiske prioriteter og investeringer
  • Sikre og udvikle en sund kultur på området baseret på VIAs værdier
  • Opbygge en stærk ledergruppe med de fire centerledere
  • Videreudvikle og styrke samarbejdet med uddannelserne med henblik på at sikre de bedst mulige videnflow på tværs
  • Sikre fokus på kvalitet og relevans i forskningen i tæt samspil med centerets praksisfelter
  • Være områdets ansigt udadtil mod bl.a. fonde, styrelser, universiteter og samarbejdspartnere – både nationalt og internationalt

Vores forventninger til dig
Vi forventer, at du har: en forskeruddannelse på ph.d.-niveau samt betydelig og dokumenterbar forskningserfaring inden for enten sundheds- eller socialområdet. Du er vant til at arbejde med forskningsformidling og skal have et godt blik for kvalitet og anvendelighed i forskningen. Derudover skal du have solid erfaring med større forsknings- og udviklingsprojekter nationalt eller internationalt.

Vi forventer at du har en solid ledelseserfaring på strategisk niveau. Det er en fordel, hvis du har erfaring med ledelse af ledere, men det er ikke en forudsætning. Det er vigtigt for os, at du er strategisk dygtig, har organisatorisk flair og gode analytiske kompetencer. Du skal formå at sikre et sammenhængende overblik og skabe retning i en kompleks organisation og på et nyt sammensat forskningsområde.

Som leder og person skal du mestre at balancere i dit lederskab. Du skal både sikre medejerskab og involvering gennem nysgerrige og åbne processer, og samtidig skal du også kunne sætte retning, træffe beslutninger og sikre resultater. Det er vigtigt, at du trives i en rolle med mange interessenter både i og uden for VIA, og du skal have lyst til at gå forrest og være områdets ansigt udadtil både nationalt og internationalt. Vi forventer derfor, at du er en dygtig og engagerende kommunikator, der har blik for modtagerne og omverdenen.

Kort om det nye forskningscenter
Det nye og samlede forskningsområde for sundhed og velfærd indeholder fire forskningscentre, der samlet indeholder 11 eksisterende forskningsprogrammer. To af de centrene er rettet mod sundhedsområdet mens de to andre centre fokuserer på det socialfaglige område. Ud over de 11 forskningsprogrammer er der også en række forsknings- og udviklingsprojekter i samarbejde med universiteter og Region Midtjylland. Forsknings- og udviklingsprojekterne i centret er kendetegnet ved høj forskningsfaglig kvalitet og publicering i anerkendte nationale såvel som internationale tidsskrifter. Ambitionsniveauet er højt både i forhold til faglighed og ekstern finansiering, som gerne skal øges gennem yderligere funding-aktiviteter i de kommende år. Derudover er der stor fokus på videnomsætning, dvs. produktion og formidling af kvalificeret viden, der bruges af professioner, erhverv, uddannelser og samfundet.

Du kan læse mere om de eksisterende forskningscentre her: https://www.via.dk/forskning

Vil du høre mere?
Hvis du har uddybende spørgsmål til stillingen, kan du kontakte VIAs Forskningsdirektør Helle Kryger Aggerholm på mobil: 87553990 eller mail: [email protected].

Indsend din korte og målrettede ansøgning, CV med link til UC-Viden og dine eksamenspapirer via vores online rekrutteringssystem på via.dk/job senest den 17. januar 2024.

Der holdes samtaler i uge 4, og tiltrædelse i stillingen sker senest pr. 1. marts 2024. I forbindelse med rekrutteringsprocessen kan der blive anvendt test og case.

Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesforhold forhandles med afsæt i gældende Cirkulære om Ansættelse af chefer ved institutioner inden for undervisning, uddannelse og forskning på Uddannelses- og Forskningsministeriets område.
Stillingen er uden højeste arbejdstid.
Ansættelsessted er VIAs Campus på Hedeager 2, 8200 Aarhus N, men der må forventes aktiviteter i hele Region Midtjylland, og vi forventer derfor, at du har kørekort og bil til rådighed.

Om VIA University College
VIA er en professionshøjskole og en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner. Vi uddanner bl.a. lærere, sygeplejersker, ingeniører og designere – i samarbejde med arbejdslivet og med afsæt i forskning og et globalt udsyn. Det gør vi, så de studerende med mod, passion og nysgerrighed sætter aftryk på verden.
Vi tager ansvar for samfundet og for at skabe en bæredygtig fremtid sammen med vores omverden. Vi står solidt på vores faglige fundament og flytter grænserne for, hvordan vi udvikler, deler og anvender viden. Og vi fejler, lærer og lykkes sammen. For det er i ambitiøse lærende fællesskaber, vi sætter det stærkeste aftryk. Derfor arbejder vi i VIA mod en enkel, fælles vision: Tag ansvar. Flyt grænser. Lær sammen.
VIA i runde tal: 19.100 studerende på flere end 40 professionsbacheloruddannelser. 21.000 studerende og kursister om året på diplomuddannelser og andre efter- og videreuddannelsesforløb. 2.100 medarbejdere fordelt på otte campusser i Region Midt. I 2020 blev VIA udpeget til UNESCO Verdensmålsskole for vores arbejde med at integrere FN’s verdensmål i undervisningen.

Læs information om anvendelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering på dette link: https://via.career.emply.com/persondatapolitik
VIA opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Læs mere om VIA University College på http://www.via.dk/.



Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus N.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.1.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Århus N

Lignende jobs

  • Øvrige i Brabrand

    Job Description Selvstændig udekørende montør - mekaniker til virksomhed i Brabrand området Er du en erfaren montør eller uddannet mekaniker, som har kendskab til flere forskellige typer af .
    • Øvrige
    • Brabrand
    Få mere info
  • Øvrige i Brabrand

    Job Description Uddannet mekaniker søges til virksomhed Aarhus området. Til Virksomhed i Aarhus området søger vi en uddannet mekaniker, som skal vedligeholde & servicere virksomhedens materie..
    • Øvrige
    • Brabrand
    Få mere info
  • Øvrige i Brabrand

    Job Description Intern udlejnings konsulent til Brabrand området Er du en person som brænder for pc arbejde og godt kunne tænke sig at arbejde for en virksomhed som har travlt, og kan lide at..
    • Øvrige
    • Brabrand
    Få mere info
  • Øvrige i Århus C

    Har du erfaring med at køre gravemaskine, så er det dig, jeg leder efter. Der er tale om 2, der kan køre minigraver (8-10 tons graver), og 3, der kan køre 14-30 tons gravemaskine. Det er et krav, a..
    • Øvrige
    • Århus C
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Århus N

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Århus N over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
17. maj 2024 27
16. maj 2024 28
15. maj 2024 28
14. maj 2024 26
13. maj 2024 25
12. maj 2024 26
11. maj 2024 24
10. maj 2024 24
9. maj 2024 26
8. maj 2024 25
7. maj 2024 23
6. maj 2024 20
5. maj 2024 20
4. maj 2024 19
3. maj 2024 19
2. maj 2024 19
1. maj 2024 20
30. april 2024 20
29. april 2024 21
28. april 2024 20
27. april 2024 19
26. april 2024 17
25. april 2024 18
24. april 2024 20
23. april 2024 22
22. april 2024 24
21. april 2024 25
20. april 2024 25
19. april 2024 26
18. april 2024 29
17. april 2024 30