Analytikere til Nationalt ID-center

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Birkerød

Kunne du tænke dig at arbejde i et stærkt fagligt miljø med et område, der er genstand for stor offentligt interesse? Nationalt ID-center søger to analytikere til centerets arbejde med informationsindhentning, analyse og formidling.

Vil du være med til at gøre en samfundsmæssig forskel?
Som analytiker i Nationalt ID-center, bliver du en del af Hjemrejsestyrelsen, der er en styrelse under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Nationalt ID-centers primære opgave er at yde rådgivning og bistand til danske myndigheder i forhold til spørgsmål om fastlæggelse og kontrol af udlændinges identitet. Du kan læse mere om centeret her.

Du bliver en del af centerets analyseteam, som indhenter og formidler ID-relateret information, både via desk-studies og gennem fact finding missioner til udlændinges oprindelseslande. En anden central rolle er at sikre, at trends, erfaringer og risikovurderinger fra relevante lande gøres tilgængelige for relevante myndigheder. Derudover er en af kerneopgaverne at koordinere et overordnet og tværgående myndighedssamarbejde på ID-området.

Din arbejdsdag vil være alsidig og din opgaveportefølje bred. Eksempler på dine opgaver er:

  • at bidrage til varetagelsen af centerets opgaver i forhold til indhentelse, bearbejdning og formidling af ID-relaterede oplysninger. Nationalt ID-center tilvejebringer løbende opdateret information til brug for udlændingemyndighederne og centrets dokumenttekniske laboratorium, hovedsageligt i form af notater, vejledninger og mundtlige præsentationer. Dette kan indebære at indhente oplysninger via fact finding missioner til relevante lande i og uden for Europa.
  • at indsamle, bearbejde og formidle relevant viden om trends og metoder vedrørende dokumentfalsk og personelfalsk med henblik på, at oplysningerne bliver gjort tilgængelige for de relevante myndigheder.
  • at kunne deltage som underviser for de danske repræsentationer i udlandet, og især for den ene analytikers vedkommende at skulle undervise i centrets ID-kurser for danske myndigheder. Du vil derfor i forbindelse med din ansættelse i Nationalt ID-center skulle gennemgå et træningsforløb i ID- og dokumentkontrol.

Du kommer endvidere til at beskæftige dig med en bred vifte af arbejdsopgaver inden for centerets virke, herunder udarbejdelse af vejledninger og anden koordineret videndeling, deltagelse i nationalt og internationalt samarbejde mv.

Nationalt ID-centers arbejde sker i tæt samarbejde med en række nationale aktører på det udlændingeretlige område, herunder Udlændingestyrelsen, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Rigspolitiet og Udenrigsministeriet mv. Derudover har Nationalt ID-center også et tæt samarbejde med en række internationale samarbejdspartnere.

I vores moderne domicil, med direkte udsigt til skoven, vil du blive taget godt i mod af kontorets 35 engagerede medarbejdere. Vi værdsætter vores gode kollegaskab og bidrager alle til en arbejdskultur, som er kendetegnet ved fagligt engagement og socialt sammenhold.

Hjemrejsestyrelsen har generelt fokus på at sikre gode rammer for trivsel og work-life balancen ved bl.a. fleksible arbejdstider, mulighed for hjemmearbejde, massageordning og motionsrum.

Vores forventninger til dig
Du har en relevant akademisk uddannelsesmæssig baggrund, f.eks. statskundskab, jura, historie eller lign.

Vi forventer, at du:

  • arbejder struktureret, analytisk og har sans for detaljer
  • har stort drive og er løsningsorienteret
  • er god til at kommunikere og kan formidle kompliceret stof til en forskelligartet målgruppe og på tværs af faggrænser på både dansk og engelsk
  • er engageret, fleksibel og formår at have mange bolde i luften uden at miste humør og overblik
  • kan arbejde selvstændigt, samtidig med at du bidrager til at sikre et godt samarbejde med både kollegaer og samarbejdspartnere
  • har interesse for andre landes samfundsstrukturer og kulturforståelse

Det er en fordel, men ikke et krav, at du kan begå dig på andre sprog end dansk og engelsk.

Yderligere information
Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter gældende overenskomst for akademikere i staten og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Du skal opnå sikkerhedsgodkendelse til ”HEMMELIGT” for at arbejde i denne stilling, og opretholde denne under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Nationalt ID-center har arbejdssted på Birkerød Kongevej 2, 3460 Birkerød.

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte chef for Nationalt ID-center, Jakob Dam Glynstrup, på telefonnummer 22 73 48 98.

Søg stillingen
Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, cv, eksamensbevis mv. senest mandag den 5. juni 2023.

Vi forventer at holde samtaler i uge 24.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Birkerød.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Birkerød
  • Mandag den 05. juni 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Birkerød

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Birkerød over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
28. april 2024 12
27. april 2024 12
26. april 2024 12
25. april 2024 8
24. april 2024 8
23. april 2024 8
22. april 2024 8
21. april 2024 8
20. april 2024 8
19. april 2024 8
18. april 2024 8
17. april 2024 8
16. april 2024 8
15. april 2024 8
14. april 2024 8
13. april 2024 8
12. april 2024 8
11. april 2024 7
10. april 2024 6
9. april 2024 6
8. april 2024 5
7. april 2024 5
6. april 2024 5
5. april 2024 5
4. april 2024 5
3. april 2024 5
2. april 2024 5
1. april 2024 6
31. marts 2024 6
30. marts 2024 6
29. marts 2024 8