Specialestuderende

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

Vi tilbyder


Specialepladser til kandidatstuderende ved et af universiteterne i Danmark med start i 2. halvår 2023, hvor du:

  • får din daglige gang i et udfordrende fagligt miljø, der også afholder faglige arrangementer

  • får stillet en mentor og en arbejdsplads til rådighed gennem hele din specialeskrivningsproces

  • undervejs i specialeskrivningen får tilbud om at holde en opstarts- og midtvejspræsentation, hvor du kan få sparring og nye perspektiver fra erfarne økonomer.


Specialeforløbet afsluttes med et oplæg i Nationalbanken, hvor du præsenterer dine resultater. Specialepladsen er samtidig en god mulighed for at vurdere, om du ønsker et job i Nationalbanken efter studiet, og den kan også give inspiration til en eventuel ph.d. efter specialet. Nationalbanken betaler dig et honorar på 4.000 kr. pr. måned i den periode, du har aftale med dit universitet om at skrive speciale.

Hvad siger tidligere specialestuderende om deres specialeplads i Nationalbanken?


”Specialepladsen i Nationalbanken gav os en rigtig god struktur i hverdagen med specialeskrivning og rum til fordybelse, men derudover var den største ressource fra Nationalbanken klart al den faglige viden og sparring vi fik – dels fra vores meget engagerede mentor men også andre interesserede i afdelingen. Vores speciale havde aldrig nået samme slutresultat uden specialepladsen i Nationalbanken”

Signe og Johan – specialestuderende hos Økonomi og Pengepolitik - efteråret 2022

Disse afdelinger tilbyder at være vært for specialestuderende:

  • Bank og Marked, som investerer og styrer risikoen på valutareserven, forvalter statens finansielle aktiver og gæld og fungerer som bank for bankerne.

  • Finansiel Stabilitet, som analyserer udviklingen i den finansielle sektor, herunder systemiske risici og den finansielle stabilitet i Danmark. Det sker bl.a. ved hjælp af data science, fx ved at bruge mikrodata, tekstanalyse og scraping. Derudover arbejder afdelingen med risici i forhold til cyberangreb, klimaforandringer og kryptoaktiver. Afdelingen udvikler makroprudentiel politik, er sekretariat for Det Systemiske Risikoråd og overvåger den finansielle infrastruktur (betalingsformidling) i Danmark.

  • Finansiel Statistik, der analyserer indsamlede data om bl.a. detailbetalinger, internationale investeringer, ESG, kreditgivning samt investering og opsparing på både mikro- og makroniveau.

  • Økonomi og Pengepolitik, der analyserer de makroøkonomiske, monetære og finansielle forhold samt den økonomisk-politiske udvikling både herhjemme og i udlandet. Derudover udarbejder afdelingen prognoser for dansk økonomi og bidrager til formulering af anbefalinger til finans- og strukturpolitikken samt udvikler og vedligeholder Nationalbankens makroøkonomiske modelapparat.


Din profil


Du er på vej til at planlægge din specialeskrivning og ser en fysisk arbejdsplads i Nationalbanken som en god mulighed for at få supplerende sparring. Du har en relevant faglig baggrund og vil skrive speciale om et emne inden for et af Nationalbankens arbejdsområder. Du er god til at formidle det stof, du sætter dig ind i, og til at bruge det faglige miljø, som du bliver en del af i den periode, du har en specialeplads hos os. Vi forventer samtidig, at du byder ind med din akademiske viden.

Vil du vide mere?


Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte HR-partner Lone Stehr Benjaminsen på 3363 6062 eller [email protected].

Ansøgning


Send dit CV og dine eksamensresultater senest den 23. april 2023. Du skal formulere og motivere de overordnede rammer for dit specialeemne, men du behøver ikke at have den endelige problemformulering endnu. Vi beder dig oplyse, hvem din vejleder bliver. Vi forventer at afholde samtaler i ugerne 18-20.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.3.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Vi har travlt, og vi søger nu nye kolleger til vores Transfer Pricing-afdeling.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 5. maj 2024 København On-site. Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at hjælpe? Så tror vi på, at du er vores Bellboy på Scandic Spectrum. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1