Senioranalytiker

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Jobbet


Et af Nationalbankens overordnede formål er at bidrage til at sikre stabilitet i det finansielle system. Det gør vi bl.a. ved at analysere sundhedstilstanden for de finansielle aktører i Danmark, og hvordan de påvirker samfundsøkonomien. Forsikring- og pensionssektoren er en central aktør i det finansielle system og spiller en betydelig rolle i sikre opsparingsmuligheder og forsikringer for borgerne. Forsikrings- og pensionssektoren er ligeledes en vigtig aktør på de finansielle markeder for danske realkredit- og statsobligationer samt derivater.

Nationalbanken analyserer risici i forsikrings- og pensionssektoren og dennes påvirkning af de finansielle markeder som en del af arbejdet med at sikre den finansielle stabilitet i Danmark.  

Du kommer til at arbejde med en bred vifte af opgaver indenfor forsikrings- og pensionsområdet, fx:

  • Markedsrente vs. garantiprodukter

  • Central clearing af derivater

  • Likviditetsrisiko

  • Effekter af ændrede solvensregler, gearing mm.



Arbejdet vil indebære både datatunge analyser og ad hoc-projekter.

Derudover kan din erfaring og dine interesser også være med til at forme stillingens indhold.

Du vil indgå i et team på fem personer. Du får ansvarsområdet for pensions- og forsikringssektoren og dennes betydning for de finansielle markeder i Danmark.

Jobbet vil give dig en bred kontaktflade både internt i Nationalbanken og eksternt. Du vil bl.a. kunne repræsentere Nationalbanken i forhold til interesseorganisationer, andre myndigheder, ratinginstitutter, clearingscentraler samt forsikrings- og pensionsselskaberne.

Vi tilbyder


Du bliver en del af sektionen Analyse og Modeller i Nationalbankens afdeling for Finansiel Stabilitet. Du får en fagligt udviklende stilling med høj samfundsmæssig relevans, hvor der er mulighed for at påvirke og videreudvikle dine arbejdsområder. Vi er 20 medarbejdere i sektionen, og vi har en uformel omgangstone, er motiverede og lægger vægt på det gode samarbejde.

Din profil


Du har nogle års relevant erhvervserfaring indenfor den finansielle sektor, gerne med fokus på forsikrings- og pensionssektoren. Uanset din baggrund sammensætter vi en spændende opgaveportefølje, der er tilpasset din erfaring. Derudover er det vigtigste, at du:

  • har interesse i at arbejde struktureret med data

  • kan indgå i faglig sparring med andre specialister, som ikke nødvendigvis har samme vinkel på en opgave som dig

  • tager ansvar for egne opgaver og sikrer inddragelse af relevante interessenter undervejs.

  • er god til at formidle, både skriftligt og mundtligt

  • er venlig, imødekommende og god til at samarbejde.



Kendskab til Solvency II og derivater vil være en fordel.

Banken som arbejdsplads


Arbejdstiden deler vi mellem et åbent kontorlandskab på Langelinie Allé med udsigt til vandet og mulighed for op til to ugentlige distance-arbejdsdage afhængig af din funktion og dine opgaver. Vi ønsker at understøtte en arbejdskultur, der skaber de bedste rammer for en effektiv opgaveløsning, samtidig med at der sikres balance mellem privat- og arbejdsliv.

Det er vigtigt for os, at vi har en arbejdsplads, hvor medarbejdertrivslen er høj. Der er et solidt fagligt miljø og imødekommende kolleger, som giver sig tid til at dele deres viden.

Vi lægger stor vægt på læring og løbende udvikling af vores evner. Vi tilbyder gode vilkår med sundheds- og tandforsikring, indretning af hjemmearbejdspladsen, gratis parkering og en god kantineordning.

Det sociale liv i banken vægtes højt. Du kan fx blive en del af vores foreningsliv, hvor du bl.a. kan løbe, dyrke yoga, spille floorball eller dele din interesse for kunst med kolleger.

Ansøgning


Vi har gjort det nemt for dig at søge stillingen. Du skal blot uploade dit CV eller din LinkedIn-profil. Derudover har du mulighed for at skrive en kort motivation i et tekstfelt, når du ansøger. Ansøgningsfristen er den 15. juni 2023.

Vil du vide mere? 


Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte leder for analyse af finansielle institutter, Jens Skovsted Halsnæs, [email protected], tlf. 3073 2393. Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR-partner Dorte Kvisgaard, tlf. 3363 6511, [email protected].


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 25.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Vi har travlt, og vi søger nu nye kolleger til vores Transfer Pricing-afdeling.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 5. maj 2024 København On-site. Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at hjælpe? Så tror vi på, at du er vores Bellboy på Scandic Spectrum. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1