Nysgerrige fuldmægtige til arbejdet med erhvervslivets rammevilkår og forbrugerforhold

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du ambitiøs og drevet af den politiske dagsorden? Vil du arbejde tæt på ministeren og være med til at skabe fundamentet under fremtidens vækst og velstand?

Så er du måske vores nye kollega i Erhvervsministeriets departement. Vi søger én eller flere fuldmægtige – gerne nyuddannede. Du vil blive en del af et af de to nationale teams i området som arbejder med erhvervs- og forbrugerregulering.

Om jobbet

Vi søger nye kollegaer, som vil være med til at skabe stærke og sunde rammevilkår for dansk erhvervsliv og forbrugere. Du skal være motiveret af at gøre en forskel i et centralt placeret ministerium. Arbejdet indebærer en bred palet af opgaver og ofte med korte frister. Du vil skulle arbejde med ministerbetjening, herunder udarbejdelse af politiske udspil, regeringssager og bistå ministeren med folketingsarbejdet fx ifm. lovforslag. Du vil kunne komme til at løse opgaver inden for flere fagområder, bl.a.:

  • Søfart
  • Tech-giganter
  • Forbrugerforhold
  • Klagesager


Vi løser vores opgaver i tæt samarbejde med styrelser, andre ministerier og interessenter, og derfor lægger vi stor vægt på gode processer og gode relationer.

Om dig

Vi forestiller os, at du har en kandidatgrad i jura, statskundskab, økonomi eller har en anden form for samfundsvidenskabelig uddannelse. Du må gerne være nyuddannet, eller måske du har et par års erfaring fra en politisk ledet organisation, et andet ministerium eller tilsvarende. Det er centralt, at du kan tage ansvar og drive dine sager, både internt og eksternt.

Du er:

  1. nysgerrig på politik og politiske processer
  2. grundig og tager ejerskab over opgaver
  3. resultatorienteret og leveringsdygtig, også når problemstillingen kræver en ekstra indsats.
  4. ansvarsbevidst og ikke bange for at tage initiativ til næste skridt for at løse dine opgaver
  5. samarbejdsbevidst og har gode formidlingsevner


Dine kompetencer vil komme til udtryk, når du fx udarbejder materiale til regeringsudvalgene, samarbejder med ministeriets styrelser eller i forbindelse med folketingsbehandling af lovforslag, samråd, folketingsspørgsmål eller politiske initiativer. Vi lægger endvidere vægt på at du er nysgerrig på at lære nyt og søger dialog med bl.a. dansk erhvervsliv, organisationer m.fl.

Om os

I Området for Erhvervsregulering og Internationale forhold beskæftiger vi os med en bred vifte af opgaver til gavn for virksomheder og forbrugere. Vi er et område med både nationale og internationale dagsordener og lægger stor vægt på det sociale fællesskab på tværs af teams. Vi er 40 medarbejdere organiseret i 4 teams, og du vil blive en del af et af de to nationale teams, som hver består af ca. 8-10 kolleger.

Vi varetager processen omkring lovforslag og bidrager til politiske udspil med det formål at sikre de bedste regler og rammevilkår for virksomhederne og rettigheder for forbrugerne. Vi går op i, at virksomhederne og forbrugerne har de bedste vilkår, til glæde og gavn for dansk økonomi. Vores arbejde spænder bredt – i området er vi bl.a. ansvarlige for grøn omstilling af skibsfarten, Det Blå Danmarks vækstvilkår, sikkerhed til søs, regulering af forbruger- og konkurrenceforhold, tech-giganter og platformsøkonomi, klagenævn, og meget mere. Vi har et tæt samarbejde med ministeriets syv styrelser og de andre ministerier, og det er en nøgleopgave som medarbejder, at kunne navigere mellem forskellige fagligheder og politiske ønsker. Vores hverdag er præget af en uformel tone, hvor vi altid kan sparre med hinanden om stort og småt – både af faglig og social karakter.

Om ansættelsen

Du vil blive ansat efter overenskomsten for akademikere i staten.

Ansøgere skal kunne opnå den nødvendige sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

Er du interesseret?

Send din ansøgning via linket senest den 6. august 2023. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer med stempel og underskrift samt andet relevant materiale.

Samtaler forventes at blive afholdt mellem 15. og 25. august 2023, og vi håber, du kan starte den 1. oktober 2023. Der vil blive brugt faglig case og logik-/personlighedsanalyse i forbindelse med samtalen.

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Cathrine Munch Pedersen på tlf. 91 33 72 29 eller kontorchef Cecilie Føns Stelmer på tlf. 91 33 72 36.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I departementet ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark. På en bred vifte af ressortområder - fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science samt rammevilkår for finansielle virksomheder - er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem.

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve, og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodelleret i lyset af den teknologiske og grønne omstilling og den geopolitiske udvikling.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.6.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Søndag den 06. august 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at give byggeriets værdikæde en stemme samt udarbejde analyser, der sætter fokus på danske bygge- og anlægsvirksomheder i en CO2-neutral fremtid? Har du skarp politik- og talforståelse? Har du gåpåmod og lyst til at indgå i et team bestående af dygtige og engagerede kollegaer?
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 5. maj 2024 København On-site. Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at hjælpe? Så tror vi på, at du er vores Bellboy på Scandic Spectrum. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1