Ny kollega til Koncernstyring og -økonomi i Erhvervsministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du kendskab til og interesse for tilskudsadministration og generel økonomistyring? Kan du lide at arbejde med tal og er du metodisk i dit arbejde? Og vil du arbejde i et departement, hvor du vil opleve, at vi går op i, at du trives og udvikler dig?

Så kan du være den nye kollega, vi mangler efter en af vores rigtig dygtige kolleger stopper med udgangen af året.

Om jobbet

I Erhvervsministeriets kontor for Koncernstyring og -økonomi er vi med til at udmønte og understøtte ministerens og regeringens politik, opnå den bedst mulige udnyttelse af ministeriets ressourcer og sikre en fælles retning på tværs af hele Erhvervsministeriets koncern.

Departementet har en omfattende økonomi, hvor vi i tillæg til departementets driftsvirksomhed administrerer tilskudsordninger og garantier og kapitalandele for et trecifret milliardbeløb. Som vores nye kollega, skal du hjælpe os med at løfte nogle af følgende opgaver:

  • Ydelse af drifts- og projekttilskud til kommuner og selvejende institutioner, herunder foreninger og fonde mv.
  • Administration af kapitalindskud og garantistillelse i relation til vores selvstændige offentlige virksomheder (SOV’er) og EU-relaterede institutioner.
  • Udarbejdelse af tilsagnsbreve med oplysninger om relevante vilkår og udbetalingsinstrukser
  • Løbende opfølgning samt kontrol af de stillede vilkårs overholdelse, herunder vurdering af den regnskabsmæssige afrapportering.
  • Løbende månedsopfølgninger, kvartalsvise udgiftsopfølgninger samt udarbejdelse af grundbudgetter.
  • Udarbejdelse af departementets årsrapport og gennemgang af årsrapporterne fra vores styrelser.
  • Samarbejde med Rigsrevisionen, herunder ifm. den løbende revision.
  • Kontrol af de kontrakter, som ikke er omfattet af de fællesstatslige indkøbsaftaler under Statens Indkøbsprogram
  • Rådgivning i generelle og konkrete budget- bevillingsspørgsmål, herunder bl.a. fortolkning af bestemmelserne i Finansministeriets Budgetvejledning


Du vil komme til at arbejde tæt sammen med dine kollegaer i kontoret og i resten af huset, og på sigt vil du få mulighed for at udvide din opgaveportefølje efter interesser og kompetencer.

Om dig

Vi søger en kollega, der er kan lide at arbejde med tal og har lyst til at skabe resultater sammen med andre dygtige kollegaer. Du ser dig selv som en del af et hold, kan skabe den gode dialog og trives med at samarbejde med andre.

Du har en lang videregående uddannelse inden for det samfundsvidenskabelige område og gerne relevant erfaring fra lignende stillinger i et departement eller en statslig styrelse. Nyuddannede kan også komme i betragtning.

Vi lægger desuden vægt på, at:

  • Du kan arbejde selvstændigt og tager ansvar for dine opgaver
  • Du er grundig, men formår samtidig at bevare overblikket
  • Du skaber resultater og er nysgerrig på at lære nyt
  • Du har lyst til at bidrage til, at vi sammen skaber en god arbejdsplads
  • Du kan formulere dig klart på skrift og i tale


Det vil derudover være en fordel, hvis du har kendskab til F2, Navision og Statens Koncern System.

Om os

Koncernstyring og -økonomi er en del af Erhvervsministeriets departement på Slotsholmen. Vi er ca. 15 medarbejdere, inklusiv to kontorchefer. Du kan forvente en arbejdsplads med en uhøjtidelig tone, hvor vi sætter pris på dialog, åbenhed, engagement og humor.

Vi samarbejder med vores kolleger i departementet, med ministeriets styrelser og med de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for.

Hvis du får en stilling hos os, er du sikker på, at vi har fokus på din faglige og personlige udvikling. Desuden bliver du en del af et stærkt fællesskab, hvor vi også vægter det sociale sammenhold i en uformel og humorfyldt hverdag.

Koncernstyring og -økonomi er en del af et samlet koncerncenter i departementet. Departementet består derudover af fire faglige områder samt et ledelsessekretariat. Erhvervsministeriet består ud over departementet af syv styrelser, Nævnenes Hus, Sikkerhedsstyrelsen, Finanstilsynet, Erhvervsstyrelsen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen samt Søfartsstyrelsen. Vi varetager Erhvervsministeriets ejerskab af de selvstændige offentlige virksomheder, Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Nordsøenheden, Finansiel Stabilitet og DanPilot.

Om ansættelsen

Du vil blive ansat efter overenskomsten for akademikere i staten.

Ansøgere skal kunne opnå den nødvendige sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

Er du interesseret?

Send din ansøgning via link på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/ senest den 23.oktober 2023 kl. 9:00. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer med stempel og underskrift samt andet relevant materiale.

1.samtaler bliver afholdt i uge 43 og 2.samtaler i uge 43/44. Vi benytter personligheds- og logiktest ifm. 2.samtalerne. Vi vil meget gerne ansætte dig hurtigst muligt og senest til 1.december 2023.

Hvis du brænder inde med spørgsmål, er du velkommen til at ringe til kontorchef Mads Ammitzbøll Thomsen på 22 17 77 45.

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I departementet ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark. På en bred vifte af ressortområder - fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og den teknologiske udvikling af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder - er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem.

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve, og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodelleret i lyset af den teknologiske og grønne omstilling og den geopolitiske udvikling.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 10.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Mandag den 23. oktober 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 19. juni 2024 København On-site. Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at rydde vanetænkning af bordet, så tror vi på, at du er vores nye Assisterende Restaurant Manager på Scandic Kødbyen.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København K

    Fri kontakt
    Studentermedhjælper til Procesafdelingen. Kan du være med til at effektivisere og digitalisere vores interne arbejdsgange, og være med til at bygge broer med bæredygtige løsninger - ganske enkelt sørge for at alle medarbejdere har de bedste betingelser for at levere deres ydelser?
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0
1. juni 2024 0
31. maj 2024 0
30. maj 2024 0
29. maj 2024 0
28. maj 2024 0
27. maj 2024 0
26. maj 2024 0
25. maj 2024 0
24. maj 2024 0
23. maj 2024 0
22. maj 2024 0
21. maj 2024 0
20. maj 2024 0
19. maj 2024 0
18. maj 2024 0
17. maj 2024 0
16. maj 2024 0
15. maj 2024 0
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0