Generalist søges til politikudvikling, analyser og ministerbetjening inden for kystbeskyttelse og klimatilpasning

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du lyst til at udvikle ny politik og beslutningsoplæg i tæt samarbejde med andre ministerier og gå i dialog med interesseorganisationer? Har du lyst til at levere ministerbetjening på højt niveau og være projektleder på analyser og implementering? Og vil du være med til at implementere regeringens nationale klimatilpasningsplan, som skal bidrage til at sikre Danmark bedre mod oversvømmelser i fremtiden?

Så er der et job for dig i kontoret for Vand og klimatilpasning i Miljøministeriets departement.

Alsidigt job med stort ansvar
Dit arbejdsområde vil være inden for klimatilpasning, hvor Miljøministeriet er ansvarlig for opfølgningen på regeringens klimatilpasningsplan. Teamets opgaver består bl.a. i udvikling af ny regulering af kommunernes kystbeskyttelsesindsats, lovforslag om højtstående grundvand, analyser af investeringsbehov og sekretariatsbetjening af en tværministeriel taskforce.

Der er mange aktører, herunder kommuner, forsyningsselskaber, grundejere og interesseorganisationer samt flere regelsæt og forskellige finansieringsrammer, som sammen danner ramme om arbejdet med klimatilpasning i Danmark. Det er et område med stor politisk bevågenhed, hvor du vil bidrage med ministerbetjening, tværministeriel koordinering, analyser og løsning af både faglige og politiske problemstillinger relateret til klimatilpasningsplanen.

Derudover vil du skulle bidrage til ministerbetjening og koordinering i forhold til øvrige sager på området – i samarbejde med Miljøstyrelsen og Kystdirektoratet – herunder også opgaver relateret til EU.

Din opgaveportefølje vil bestå af ministerbetjening og andre typer af generalistopgaver, især projektledelse af analyserne under klimatilpasningsplanen og koordination med andre ministerier og ministeriets styrelser.

Det er ikke en forudsætning, at du kender til klimatilpasningsområdet allerede, men du forventes at kunne arbejde effektivt og tilrettelægge, styre og drive processer, og i den forbindelse sikre, at sagerne kommer hele vejen rundt og bliver belyst fra alle vinkler, både fagligt, økonomisk og politisk. Du skal kunne skrive og fremlægge sager præcist og med klart blik for det væsentlige. Vi lægger vægt på, at du kan samarbejde godt med såvel dine kollegaer i departementet som styrelser, interessenter og andre ministerier.

Dagligdagen i kontoret er præget af, at der ofte er mange bolde i luften, der skal håndteres på én gang, så det forventes, at du er robust og trives med en meget omskiftelig arbejdsdag. Du vil komme til at arbejde i centraladministrationen, hvor mange vigtige beslutninger tages, og du får med jobbet mulighed for at være med til at gøre en forskel.

Foruden klimatilpasning arbejder kontoret med regulering, politikudvikling og ministerbetjening inden for følgende områder: beskyttelse af vandmiljøet, spildevand, akvakultur, strand- og klitbeskyttelse samt varetagelse af miljø- og landskabsinteresser i den kommunale planlægning.

Hvad forventer vi af dig?
Du har en samfundsvidenskabelig eller anden relevant uddannelse, og du brænder for at bidrage til regeringens grønne dagsorden. Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring fra en kommune eller centraladministrationen.

Vi ønsker en kollega, som kan opfylde nedenstående punkter:

  • Overblik og politisk forståelse: Du har et ønske om at levere på et højt fagligt niveau, og du besidder et stort overblik, har veludviklet analytisk sans og forståelse for den politiske kontekst.
  • Samarbejde: Har stærke samarbejdsevner, kan effektivt styre og drive komplekse processer, koordinere og skabe resultater ved at arbejde struktureret og målrettet. Du trives i en hverdag med skiftende prioriteringer og varierende opgaver.
  • En god formidler: Kan formidle komplekse problemstillinger klart og præcist.
  • En god kollega: Du bidrager som holdspiller, er en god kollega, men er også klar til at påtage dig et selvstændigt ansvar. Du er imødekommende, får energi af at præstere som en del af et team og sætter pris på et godt kollegaskab, hvor vi løfter i flok.

Vi tilbyder

  • Et særdeles spændende og varieret arbejde i et politisk orienteret miljø med en bred interessekreds.
  • Gode faglige og personlige udviklingsmuligheder.
  • Dygtige kollegaer med mange forskellige fagligheder og et udbredt samarbejde om opgaveløsningen.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen er på fuld tid, og aflønning sker som fuldmægtig eller specialkonsulent i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Der vil afhængig af kvalifikationer være mulighed for at forhandle kvalifikationstillæg.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. Tjenestestedet er Miljøministeriets departementet, der har adresse på Frederiksholms Kanal 26, 1216 København K.

Stillingen er til besættelse snarest muligt eller pr. 1. februar 2024.

Kontakt os gerne
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Jens Brandt Sørensen på tlf.
41 73 12 66.

Du kan også læse mere om karriere og Miljøministeriet på www.mim.dk.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV og eksamensbevis for både bachelor- og kandidatuddannelse m.m. senest mandag den 4. december 2023.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 49. Der vil i forbindelse med samtalen skulle løses en case hjemmefra af en times varighed.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 21.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Mandag den 04. december 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (praktik) i København

    Fri kontakt
    Ønsker du at prøve kræfter med en journalistisk arbejdsplads, hvor der er kort vej fra tanke til handling? Har du mod på at prøve dine kompetencer af i et idérigt miljø med høje krav til fagligheden? Og vil du være en del af en af Europas måske vigtigste virksomheder for retssikkerhed? Så er det dig, vi mangler! Om os.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 12. juni 2024 København On-site. Er du ambitiøs og målrettet og god til at håndtere alverdens spørgsmål, så tror vi på, at du er vores nye Shiftleader på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar, har overblik og handler hurtigt, når det gælder.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1