Finansministeriet søger student til skattepolitik

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

Er du interesseret i at arbejde med, hvordan skatter og afgifter skal indrettes? Har du mod på spændende arbejdsopgaver i en afvekslende hverdag tæt på det politiske arbejde i Finansministeriet? Så er en stilling som studentermedhjælper i Finansministeriets 2. kontor måske noget for dig.

Økonomiske analyser tæt på den politisk proces Vi søger en student til Finansministeriets kontor for skattepolitik. Kontoret varetager bl.a. opgaver på det skattepolitiske område.

Et studiejob i 2. kontor giver derfor en unik indsigt i skattepolitiske problemstillinger, strukturpolitik og samspillet mellem politik og samfundsøkonomi. Det skattepolitiske område har stort politisk fokus, og en stor del af kontorets arbejde består i, at vi udarbejder beslutningsgrundlag til regeringen, fx i forbindelse med Finansministeriets økonomiske fremskrivninger, politiske aftaler og de årlige finanslove.

Du vil hovedsageligt arbejde med kvantitative analyser relateret til skatte- og afgiftsområdet. Opgaverne indebærer fx bidrag til:

  • Budgettering af statens indtægter fra skatter og afgifter i Finansministeriets løbende konjunkturvurderinger
  • Mikroøkonomiske analyser og metodeudvikling på skatteområdet
  • Adfærds- og fordelingsvirkninger af diverse person- og selskabsskattetiltag samt afgiftstiltag fx relateret til sundhed, klima og miljø.

Du vil indgå i tæt samarbejde med kontorets øvrige medarbejdere og bidrage til større analyseprojekter, men der vil også være mulighed for at arbejde selvstændigt med mindre analyseopgaver og projekter. Mindre administrative opgaver kan også være en del af opgaveporteføljen.

Arbejdet giver en stor indsigt i Finansministeriets økonomiske fremskrivninger, finanslovsprocessen, centrale økonomiske og finanspolitiske problemstillinger, skatteøkonomi samt modelanvendelse og databehandling. Det er muligt at præge arbejdsopgaverne ud fra dine kvalifikationer og interesser.

Om dig Vi forventer, at du læser på en samfundsvidenskabelig videregående uddannelse, som fx polit., oecon., scient. oecon. eller lignende. Vi ser gerne, at du har:

  • En stærk faglig profil og analytisk sans
  • Interesse for skatte- og finanspolitik
  • Godt humør og lyst til at udvikle dig fagligt og personligt
  • Gode skriftlige og mundtlige formuleringsevner
  • Gennemført mindst 1½ år af dine studier.

Derudover er solidt kendskab til Excel en fordel. Tidligere erfaring med skattepolitik er ikke et krav.

Om os 2. kontor består af en kontorchef, 7 økonomer og 3 studenter.

Foruden skattepolitiske problemstillinger – som du vil bistå med at løse – beskæftiger en del af kontoret sig også med opgaver vedrørende kapitalmarkeder og statsgæld.

Vi lægger stor vægt på, at alle inddrages i kontorets arbejde samt bidrager til en god arbejdsstemning. Du vil blive en naturlig del af kontoret og inddraget i de daglige diskussioner samt i sociale aktiviteter.

Som medarbejder i Finansministeriet bliver man en del af et hus, der er helt tæt på det politiske centrum og agerer koordinerende ministerium for regeringens økonomiske politik samt mange forskellige reformudspil og aftaler. Dertil er der sociale aktiviteter på tværs af kontorerne og på tværs af øvrige ministerier.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten.

Vi udviser fleksibilitet i forbindelse med dine ferier og eksamensperioder, men forventer samtidig, at du er fleksibel i perioder med stor arbejdsbelastning. Generelt tilstræber vi en arbejdstid på ca. 15 timer i gennemsnit pr. uge fordelt over et år, idet du selv aftaler din arbejdstid med din nærmeste chef. Der kan forekomme perioder med spidsbelastning i løbet af maj, august og november-december i forbindelse med økonomisk redegørelse og finanslovsarbejdet.

Yderligere oplysninger Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Frederik Lando på +45 40 43 88 79 / [email protected] eller Michael Wiemann på +45 33 92 41 07 / [email protected].

Ansøgning Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via Statens eRekruttering. Tryk på knappen ’Søg stillingen’. Indsend senest søndag den 14. januar 2024. Vi forventer at holde samtaler i løbet af januar, men vil være fleksible omkring eventuelle eksamener.

Vi ønsker ansættelsesstart hurtigst muligt og senest 1. marts 2024.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 21.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Søndag den 14. januar 2024

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 12. juni 2024 København On-site. Er du ambitiøs og målrettet og god til at håndtere alverdens spørgsmål, så tror vi på, at du er vores nye Shiftleader på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar, har overblik og handler hurtigt, når det gælder.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København V

    Fri kontakt
    Nu har du chancen for at ”låne” dette spændende job i omkring 8 måneder, når vores kollega skal på barsel. Brænder du for at arbejde med politikformulering og interessevaretagelse vedrørende regler og administrative forhold for internationale medarbejdere, så er det lige noget for dig. Om jobbet.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1