Jurist med politisk flair til Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du udvikle dig fagligt og personligt i et stærkt fagligt miljø? Og vil du bruge dine juridiske kompetencer til at finde løsninger på problemstillinger af stor samfundsmæssig betydning? Så er en stilling i Indenrigs- og Sundhedsministeriet måske noget for dig.

Om forebyggelseskontoret
I kontoret arbejder vi – som en del af Indenrigs- og Sundhedsministeriet – for, at flest muligt danskere får flere sunde leveår. Kontoret beskæftiger sig med love og regler for tobak, nikotin og alkohol og med sundhedslovens regler for den tidlige forebyggende indsats i kommunerne. Vi arbejder også med ulighed i sundhed, overvægt, fysisk aktivitet og trivsel. Endelig arbejder vi med strålebeskyttelse fx tilsyn med røntgenstråling i sundhedssektoren, solarier og radioaktiv stråling.

Konkret står kontoret overfor at udarbejde lovforslag og bekendtgørelser, som udmønter forebyggelsesplanen målrettet børn og unge, og kontoret kommer til at indgå aktiv i den kommende revision af EU’s tobaksvaredirektiv. Vi har desuden lov- og bekendtgørelsesopgaver på strålebeskyttelsesområdet bl.a. som opfølgning på EU-direktiver og internationale missioner.

Din hverdag hos os
Som jurist hos os får du en afvekslende hverdag. Du får mulighed for at komme tæt på de politiske beslutninger. Samtidig får du mulighed for at arbejde med komplekse juridiske problemstillinger og lovudvikling, som kræver fordybelse. Du vil – udover at sidde med egne juridiske ansvarsområder – blive sparringspartner for kolleger i kontoret, og du vil være med til at omsætte politiske ambitioner til konkrete forandringer til gavn for borgerne.

Vi prioriterer at holde en tæt kontakt med centrale aktører, som arbejder med forebyggelse i praksis fx i kommuner og private organisationer. Vi har også et godt samarbejde med vores faglige styrelser og med andre ministerier, herunder Justitsministeriet.

Kontoret har en bred portefølje, hvor der skal sikres et fagligt og juridisk fundament, som fx:

  • Forberedelse og fortolkning af lovgivning og bekendtgørelser
  • Politikudvikling og politiske udspil
  • Regeringssager
  • Ministerbetjening i forbindelse med samråd, folketingsspørgsmål mv.
  • Oplæg til møder og forhandlinger
  • Koordination af sager på tværs af huset eller andre ministerier

Vi kan garantere spændende og meningsfulde opgaver – helt tæt på den politiske dagsorden. Vi forventer, at du byder ind og bringer dine ideer i spil, og at du vil bidrage til kontorets faglige og sociale udvikling. Du bliver en del af et hold med store ambitioner og højt til loftet. Vi lægger vægt på at understøtte hinanden i opgaveløsningen og sætter pris på gode relationer og en uformel omgangstone.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Vi søger en grundig jurist med politisk flair. Du har en kandidatgrad i jura, og gerne et par års erfaring evt. fra en anden politisk ledet organisation.

Det centrale er, at du er:

  • i besiddelse af stærke juridiske kompetencer
  • politisk skarp, og kan se løsninger på tværs af fagområder
  • god til at skrive, og kan formidle komplicerede problemstillinger klart og præcist
  • god til at samarbejde, og kan opbygge relationer til centrale samarbejdspartnere
  • klar på en omskiftelig hverdag, og at du kan bevare det gode humør, når tempoet er højt.

Vi tilbyder
Du bliver en del af et dynamisk tværfagligt miljø, hvor du sammen med dygtige og engagerede kollegaer får mulighed for at anvende og udvikle dine kompetencer. Vi er et hus som kan lide at have det sjovt, vi har en aktiv personaleforening, der holder mange faglige og sociale arrangementer i løbet af året, og et kontor, hvor vi hjælper hinanden og griner sammen undervejs.

Om ansættelsen
Du vil som udgangspunkt blive ansat som fuldmægtig, men kan afhængig af kvalifikationer og erfaring blive ansat som specialkonsulent efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til kontorchef Trine Vig Houe på tlf. 2087 1752.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 8.

Du kan læse mere om os på www.sum.dk

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 19.1.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Torsdag den 08. februar 2024

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Vi har travlt, og vi søger nu nye kolleger til vores Transfer Pricing-afdeling.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 5. maj 2024 København On-site. Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at hjælpe? Så tror vi på, at du er vores Bellboy på Scandic Spectrum. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1