Transportministeriets departement søger jurist

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du interesseret i at få selvstændigt ansvar, juridiske udfordringer på højt niveau samt at arbejde tæt på den politiske beslutningsproces og med opgaver både nationalt og i EU-regi? Så er du måske den kandidat, vi søger.

Vi har i øjeblikket en spændende stilling ledig som jurist i Transportministeriets Køretøjskontor. Kontoret beskæftiger sig med alle regler for køretøjer, herunder tekniske krav til køretøjers indretning og udstyr, grøn omstilling af bilparken, selvkørende biler, køretøjsgodkendelser og syn. Som jurist vil man komme til at arbejde med udvikling af ny lovgivning samt arbejde med sager, som står højt på den politiske dagsorden. Derudover vil man være med til at varetage Danmarks interesser i EU og andre internationale fora.

I kontoret er vi 4 sagsbehandlere, én studentermedhjælpere og én kontorchef. Vores arbejdsmiljø er uformelt, og vi lægger vægt på at hjælpe hinanden og holde godt humør.

Dine arbejdsopgaver

Som jurist i Køretøjskontoret får du mulighed for at arbejde med en række spændende juridiske opgaver inden for det køretøjstekniske område. Køretøjsområdet er i høj grad påvirket af international lovgivning på især EU-niveau, og opgaverne vil typisk variere afhængig af, hvilke sagsområder der aktuelt er i fokus i Danmark eller i EU. I kontoret kan du se frem til en alsidig hverdag med afvekslende arbejdsopgaver og en stejl læringskurve. Du bliver en vigtig og central medarbejder, der vil få stor kontaktflade til departementets andre kontorer, ministeriets styrelser, Europa-Kommissionen og eksterne aktører.

Dine opgaverne vil blandt andet indebære:

  • udarbejdelse af lovforslag og bekendtgørelser
  • afklaring af juridiske problemstillinger og sager
  • forberede og understøtte politiske udspil og forhandlinger
  • betjening af ministeren og Folketinget (fx udarbejdelse af svar til Folketinget m.fl., forberedelse af møder og bidrag til taler)
  • samarbejde og koordinering med andre ministerier, styrelser, kommuner og interesseorganisationer m.v.
  • forberedelse af og deltagelse i møder i EU-regi

Opgaverne vil blive tilrettelagt ud fra dine erfaringer og kvalifikationer.

Din profil

Vi søger en medarbejder, som:

  • er uddannet cand.jur.
  • har gode samarbejdsevner, da der er behov for meget koordinering
  • er klar på at arbejde med et stort lovkompleks samt med international lovgivning
  • er nysgerrig, udviklingsorienteret og kan tænke i nye og bedre løsninger
  • er god til at formulere sig skriftligt og mundtligt både på dansk og engelsk
  • er struktureret, analytisk, trives med stort selvstændigt arbejde og evner hurtigt at sætte sig ind i nye fagområder
  • interesserer sig for arbejdet i et politisk miljø

Både nyuddannede og erfarne ansøgere vil komme i betragtning.

Vi tilbyder

Transportministeriet er kendetegnet ved korte beslutningsgange og ved, at medarbejdere hurtigt får ansvar og mulighed for at påvirke sagerne. Ministeriets medarbejdere deltager således normalt på alle møder omkring deres sager, herunder når sagerne drøftes med ministeren, departementschefen eller eksterne parter. Det skaber spændende, udfordrende og ansvarsfulde jobs tæt på den politiske proces.

Som medarbejder i departementet bliver du en del af stærke faglige miljøer, og du styrker din handlekraft, beslutningsdygtighed og dine analytiske evner. Ligeledes udvikler du din evne til at forstå og overskue komplekse faglige problemstillinger og omsætte denne viden til en konkret politisk kontekst og dagsorden.

Ministeriet lægger vægt på en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv. Herudover får du gode kolleger i et udviklingsorienteret og engageret arbejdsmiljø med en uhøjtidelig omgangstone.

I Transportministeriet er din faglige og personlige udvikling vigtig. Derfor har vi som led i udviklingen af vores organisation fokus på individuelle karriere- og kompetenceudviklingsplaner.

Løn- og ansættelsesvilkår

Aflønning sker efter overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsesområdet er Transportministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef for Køretøjskontoret, Lars Damkjær Jespersen. Departementets telefonnummer er 41 71 27 00.

Sådan søger du

Send dit CV og ansøgning samt kopi af eksamensbeviser for både bachelor- og kandidatgrad senest den 11. marts 2024. Brug linket i højre side af opslaget.

Vi opfordrer alle – uanset køn, etnicitet, seksuel orientering, handicap, religion og alder – til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.2.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Mandag den 11. marts 2024

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du arbejde med grøn omstilling af transporten og analyser af mobilitet? Vil du lære mere om politisk interessevaretagelse? Så har du mulighed for at blive en del af et stærkt team i Danmarks største erhvervsorganisation for transport.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Øvrige i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at skabe forståelse for og bedre rammer for en central sektor i samfundsudviklingen og den grønne omstilling, så er arbejdet som konsulent i DI Ejendom måske noget for dig.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1