Student til arbejde med EU's erhvervspolitik og det danske EU-formandskab

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

Synes du EU og erhvervspolitik lyder spændende? Vil du gerne arbejde med det kommende danske EU-formandskab? Så er du måske vores nye student i kontoret for Internationale Forhold i Erhvervsministeriet.

Om jobbet I Erhvervsministeriets kontor for internationale forhold er vores nuværende student blevet fastansat og derfor søger vi en ny student.

I kontoret arbejder vi for gode internationale rammevilkår for erhvervsliv og forbrugere. I lyset af den geopolitiske udvikling har vi fokus på at præge den nye globalisering for at understøtte dansk erhvervsliv. Det indebærer arbejde med en fremsynet industripolitik, et velfungerende indre marked og værktøjer som eksportkontrol og sanktioner. Samtidig arbejder vi med det kommende danske EU-formandskab, hvor Erhvervsministeriet med sine mange EU-sager spiller en central rolle.

Som student i Erhvervsministeriets departement er din vigtigste opgave at understøtte kontorets medarbejdere med koordination mellem Erhvervsministeriets styrelser og departementet og research, der fx vil indgå i ny politikudvikling og interessevaretagelse i EU. Du vil indgå i et studenterteam af fire på tværs af området og dine opgaver vil bl.a. indebære at bidrage til svar på henvendelser til ministeren, bistå ved aktindsigter, forberedelse af mødemateriale til både chefer og ministeren og lave analyser.

Vi lægger vægt på, at det er sjovt at gå på arbejde, og at vi løfter i flok. Du vil bl.a. få erfaring med:

  • Forberedelsen af det danske EU formandskab i 2025
  • Forhandling af EU-retsakter
  • Nationale politiske processer, herunder i forhold til Folketinget
  • Samarbejde på tværs af ministerier, styrelser, dansk erhvervsliv og andre interessenter.

Om dig Vi lægger vægt på, at du:

  • Er i gang med en samfundsvidenskabelig uddannelse og har mindst ét år tilbage på studiet
  • Har interesse for EU og offentlig forvaltning/politik
  • Har gode evner til at formulere dig mundtligt og skriftligt på både dansk og engelsk
  • Kan lide at samarbejde med andre og er frisk på at give en hjælpende hånd
  • Har lyst til at lære
  • Er initiativrig.

Om os I kontoret for Internationale Forhold kan vi tilbyde en spændende og forskelligartet hverdag, hvor der vil være mulighed for at stifte bekendtskab med en bred pallette af EU-sager med relevans for danske virksomheder og forbrugere. Vi har en god og uformel omgangstone, hvor vi hjælper og støtter hinanden. Vi lægger vægt på, at der er mulighed for sparring og udvikling i rollen.

Om ansættelsen Du vil blive ansat i henhold til overenskomsten mellem HK–stat og Finansministeriet. Stillingen er på 1 timer om ugen med mulighed for fleksibilitet i eksamensperioder.

Er du interesseret? Send din ansøgning via linket senest den 15. april 2024. Husk også gerne at uploade dine studieindskrivningspapirer og karakterblad.

Samtaler vil blive afholdt i uge 17 og tiltrædelsesdatoen er hurtigst muligt.

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, handicap, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til chefkonsulent Sophie Ødgaard Blæsbjerg på telefon 91 33 72 43.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement? I Erhvervsministeriets departement ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark. På en bred vifte af ressortområder - fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og den teknologiske udvikling af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder - er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem.

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve, og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodeller i lyset af den teknologiske og grønne omstilling og den geopolitiske udvikling.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 25.3.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Mandag den 15. april 2024

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (praktik) i København

    Fri kontakt
    Ønsker du at prøve kræfter med en journalistisk arbejdsplads, hvor der er kort vej fra tanke til handling? Har du mod på at prøve dine kompetencer af i et idérigt miljø med høje krav til fagligheden? Og vil du være en del af en af Europas måske vigtigste virksomheder for retssikkerhed? Så er det dig, vi mangler! Om os.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 12. juni 2024 København On-site. Er du ambitiøs og målrettet og god til at håndtere alverdens spørgsmål, så tror vi på, at du er vores nye Shiftleader på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar, har overblik og handler hurtigt, når det gælder.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1