Finansministeriet søger ambitiøs og fagligt stærk studentermedhjælper

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

Har du ambitioner på dine egne og samfundets vegne, og vil du opleve, hvordan politiske beslutningsoplæg formes i regeringens økonomiske maskinrum? Motiveres du af at finde faglige løsninger på komplekse problemer i samarbejde med andre? Så er det måske dig, der er vores nye studentermedhjælper i Finansministeriets 3. kontor, der varetager Finansministeriets opgaver på Udenrigsministeriets, Erhvervsministeriets, Kulturministeriets, Transportministeriets, Økonomiministeriets og By-, Land-, og Kirkeministeriets områder.

Om Finansministeriets 3. kontor I Finansministeriets 3. kontor vil du få indsigt i, hvordan finansloven bliver til og Finansministeriets centrale rolle heri. Du vil konkret blive involveret i den udgiftspolitiske beslutningsproces og styring på de områder, som 3. kontor har ansvar for.

3. kontor varetager Finansministeriets opgaver på Udenrigsministeriets, Erhvervsministeriets, Kulturministeriets, Transportministeriets, Økonomiministeriets og By-, Land-, og Kirkeministeriets områder. Du kan fx blive involveret i analyser af en grøn og klimavenlig omstilling af transportsektoren, opgørelser af udviklingsbistanden eller beslutningsoplæg om store infrastrukturprojekter. Andre aktuelle opgaver i kontoret vedrører blandt andet Ukrainefonden, Lynetteholmen, DSB, en kommende museumsreform m.fl.

Vores opgaver vedrører derudover særligt finanslovsarbejdet, herunder det løbende budgetarbejde, analyser af policy-tiltag, beslutningsoplæg og politiske forhandlingsforløb mv.

Vi tilbyder I Finansministeriets 3. kontor vil du få indsigt i, hvordan et klassisk budgetkontor i Finansministeriet arbejder, og hvordan centrale politiske processer fungerer i praksis. Du vil have opgaver med korte frister – ofte i forbindelse med finanslovprocessen – men også være en del af længerevarende analyser. Dine opgaver vil derfor spænde bredt og give dig god mulighed for at udvikle dig både fagligt og personligt. Opgaverne vil løbende blive tilpasset til at understøtte din udvikling og kompetencer bedst muligt i dialog med kontorets studenterkoordinator. Du vil herudover have rig mulighed for sparring med øvrige fastansatte medarbejdere i kontoret.

Gennem arbejdet vil du få et indgående kendskab til centraladministrationens arbejde og politiske beslutningsprocesser og udarbejdelse af den årlige finanslov. Jobbet vil dermed give dig en række kompetencer og forudsætninger, som du forhåbentligt kan bruge, når du er færdig med dit studie.

Som student i 3. kontor vil du samarbejde med engagerede, dygtige og imødekommende kollegaer i et kontor med en uformel og humoristisk omgangstone. Vi lægger stor vægt på at inddrage studentermedhjælpere i kontorets daglige arbejde, faglige diskussioner og sociale aktiviteter.

Samtidig vil du blive en del af et stærkt studenterfællesskab på tværs af hele departementet med arrangementer af både faglig og social karakter.

Om dig Vi forventer, at du:

  • Har interesse for politikudvikling og analyser. Tidligere erfaring er en fordel, men ikke et krav.
  • Har stærke analytiske kompetencer samt flair for både tal og skriftlig formidling
  • Har gode samarbejdsevner og tager selvstændigt ansvar for dine opgaver
  • Har lyst til at lære og at samarbejde med din studenterkoordinater om din faglige udvikling
  • Er målrettet og initiativrig og har mod på at bringe din faglige viden i spil
  • Har lyst til at bidrage til den gode stemning i kontoret og deltage i kontorets sociale aktiviteter

Om os Du bliver ansat i Finansministeriets 3. kontor. I kontoret understøtter vi regeringens politikudvikling, økonomiske politik og udgiftsstyring inden for kontorets ansvarsområder, som aktuelt omfatter Udenrigsministeriet, Erhvervsministeriet, Kulturministeriet, Transportministeriet, Økonomiministeriet og By-, Land-, og Kirkeministeriet. På disse områder varetager kontoret opgaver i relation til finanslovsarbejdet, herunder det løbende budgetarbejde, analyser af den udgiftsmæssige udvikling, politiske beslutningsoplæg samt forhandlingsforløb mv. Der er et godt sammenhold i kontoret, hvor vi lægger vægt på at hjælpe hinanden i travle perioder og løbende prioriterer sociale arrangementer.

Kontoret består af 8 AC-medarbejdere, 3 studenter, en souschef og en kontorchef.

Se mere om at arbejde i Finansministeriet på www.fm.dk.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten.

Generelt tilstræber vi en arbejdstid på ca. 15 timer i gennemsnit pr. uge. Der vil være mulighed for fleksibilitet i eksamensperioder.

Vi ønsker at besætte stillingen med henblik på opstart snarest muligt.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It, Økonomistyrelsen samt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

Ansøgning Hvis stillingsopslaget har din interesse, så tryk på ”Søg stillingen” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest d. 19. marts 2024 og gerne før. Vi indkalder løbende til samtaler.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater, uanset personlig baggrund, til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Marie Skougaard på tlf. +45 20 21 34 35 eller mail på [email protected] eller chefkonsulent Mads Aleksander Daugaard Buhl på tlf. +45 24 90 10 81 eller på mail [email protected].

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.4.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Fredag den 19. april 2024

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at give byggeriets værdikæde en stemme samt udarbejde analyser, der sætter fokus på danske bygge- og anlægsvirksomheder i en CO2-neutral fremtid? Har du skarp politik- og talforståelse? Har du gåpåmod og lyst til at indgå i et team bestående af dygtige og engagerede kollegaer?
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Har du flair for kommunikation i et digitalt univers? Vil du gerne have stor viden og indsigt i AI, hybridarbejde og andre tendenser inden for måden vi går på arbejde? Trives du med at få ansvar og mulighed for selvstændigt at drive processer? Så har vi et studiejob som måske er noget for dig! Om os.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1