LCA-specialist til udviklingsopgaver

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

I HOFOR deler vi en fælles vision. Vi vil gøre byerne mere bæredygtige. Vi har sat et strategisk mål om CO2-neutralitet og effektiv ressourceudnyttelse i 2040. Som led heri har vi i HOFOR igangsat et tværgående udviklingsprojekt, som har til formål at implementere livcyklusanalyser (LCA) på alle bygge- og anlægsprojekter på tværs af 7 forsyningsområder. Projektet skal bidrage til, at vi i HOFOR kan reducere klima- og miljøaftrykket på vores bygge- og anlægsprojekter.

Vi søger derfor en ny kollega, der kan indgå i arbejdet med at udvikle og implementere livcyklusanalysemetoder og -værktøjer på anlægsprojekter på tværs af HOFORs forsyningsområder.

Udvikling og implementering af livcyklusanalyser på bygge- og anlægsprojekter
Vi har i første omgang fokus på implementering af LCA på bygninger, vandværker, skybrudstunneller og ledningsprojekter. Men på sigt skal livcyklusanalyser implementeres på alle bygge- og anlægsprojekter i HOFOR. Det er derfor en indsats som rækker over flere år.

Helt konkret er vi i gang med at undersøge, hvilke værktøjer, metoder og standarder vi skal anvende, hvordan LCA skal indgå i projekternes forskellige faser og beslutningsprocesser, hvilke færdigheder vi har brug for og hvordan arbejdet skal organiseres. Vi er også ved at danne os et overblik over de eksisterende krav til LCA i bygningsreglementet og de kommende krav til LCA, som kommer med implementeringen af EU’s taksonomiforordning.

Klimaregnskab og klimahandlingsplan
Foruden arbejdet med LCA skal vi i gang med at implementere EU’s direktiv for bæredygtighedsrapportering (CSRD). Derfor går vi i gang med at udarbejde et klimaregnskab og en strategi og handlingsplan for miljø- og klimaområdet.

Som LCA-specialist skal du indgå i arbejdet med udvikling og implementering af LCA på anlægsprojekter, hvor du skal bidrage med din viden og erfaringer inden for LCA og skal være med til at koordinere udviklingsindsatserne på tværs af HOFOR. Hertil vil du blive projektleder for et samarbejde med andre forsyningsselskaber om udvikling af et fælles LCA-værktøj, som du vil skulle være med til at være ansvarlig for.

Dine primære arbejdsopgaver omfatter, at du:

  • Bidrager til at forme HOFORs praksis for arbejde med livcyklusanalyser på anlægsprojekter, herunder bygninger, vandværker, skybrudstunneller og ledningsprojekter
  • Bidrager med viden om LCA-værktøjer og metoder
  • Er med til at opbygge viden og færdigheder inden for LCA i HOFOR
  • Udarbejder undersøgelser og oplæg til styregrupper og interne møder
  • Koordinerer organisatoriske udviklingsprocesser, herunder et tværorganisatorisk samarbejde om udvikling af et fælles LCA-værktøj

Afhængig af dine færdigheder og interesseområder vil du desuden få mulighed for at deltage i det kommende arbejde med udarbejdelse af klimaregnskab og omsætte dette til en klimahandlingsplan.

Indgående kendskab til LCA og erfaring med forretningsudvikling
Vi forventer at du har en uddannelsesmæssig baggrund inden for klima og miljøområdet fra fx DTU, Aalborg Universitet eller lignende og at du har erfaring med livcyklusanalyser og gerne også projektledelse og projektudvikling.

Vi forventer derudover, at du:

  • Har erfaring med udførelse af livcyklusanalyser inden for byggeri og anlæg og har kendskab til lovgivning og best practice inden for området
  • Motiveres af udviklingsopgaver og kan arbejde selvstændigt med tingene
  • Kan koordinere processer og gerne har erfaring med projektledelse
  • Kan arbejde strategisk, og kan svinge dig op i helikopteren og se organisationen udefra – og samtidig se, hvor virksomheden bevæger sig hen
  • Er god til at formidle og kommunikere både skriftligt og mundtligt, herunder at gøre komplekst stof forståeligt for folk uden faglig indsigt i LCA
  • Besidder gode samarbejdsevner og forståelse for nødvendigheden af at inddrage kolleger, leverandører og andre interessenter for at opnå de bedste resultater

Det vil også være en fordel, at du har erfaring med analyse og udviklingsopgaver inden for klima- og miljøområdet, herunder fx har arbejdet med klimaregnskaber og lignende.

Du bliver en del af et fagligt og socialt fællesskab
Du bliver en del af sektionen for Tværgående Udvikling, som arbejder strategisk og tværgående med grøn omstilling og bæredygtighed, innovation, Asset management og risikostyring. Her venter dig 8 kolleger med forskellige fagligheder og et godt sammenhold. Vi har en uformel omgangstone og vi arbejder efter mantraet at det skal være godt og sjovt at gå på arbejde. Du vil referere til sektionslederen.

Du kan læse mere om vores medarbejdergoder her

Bliv en del af HOFOR og vær med til at gøre en forskel
Er du klar til nye muligheder, så ser vi frem til at modtage din ansøgning senest den 13. august 2023 kl.23.59.Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Mads Nerup Nielsen, Senior Bæredygtighedsspecialist på tlf. 2795 2195 eller Maja Yhde, Sektionsleder på tlf. 2795 2104.Send din ansøgning ved at klikke på ”Søg stillingen” i højre side.

Samtaler holdes mandag den 21. august og fredag den 25. august.

Er jobbet ikke det rette match for dig?
Hvis dette job ikke er det rette match for dig, vil vi opfordre dig til at dele jobannoncen med andre i dit netværk, der kunne finde stillingen interessant. Tag også et kig på vores andre ledige stillinger her - måske vi har det rette job til dig.

I HOFOR går vi op i at skabe et inklusivt og mangfoldigt miljø, og vi søger aktivt efter kvalificerede kandidater uanset køn, kønsidentitet, seksuel orientering, etnicitet, religion, handicap eller alder. Du bliver en del af en mangfoldig og inkluderende virksomhed, hvor vi ser forskellighed som en styrke.

Vi ønsker at skabe lige muligheder for alle samt sikre en retfærdig rekrutteringsproces. Derfor bedes du undlade at vedhæfte et billede.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 24.7.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København S
  • Søndag den 13. august 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Karnov Group Danmark har til huse i lækre faciliteter i hjertet af København. Har du evnerne, har vi mulighederne og arbejdspladsen. I Karnov Group modtager vi meget gerne uopfordrede ansøgninger til fuldtids - såvel som deltidsstillinger.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du arbejde med grøn omstilling af transporten og analyser af mobilitet? Vil du lære mere om politisk interessevaretagelse? Så har du mulighed for at blive en del af et stærkt team i Danmarks største erhvervsorganisation for transport.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
10. maj 2024 79
9. maj 2024 79
8. maj 2024 80
7. maj 2024 76
6. maj 2024 72
5. maj 2024 77
4. maj 2024 77
3. maj 2024 71
2. maj 2024 79
1. maj 2024 80
30. april 2024 75
29. april 2024 72
28. april 2024 75
27. april 2024 78
26. april 2024 76
25. april 2024 64
24. april 2024 74
23. april 2024 69
22. april 2024 75
21. april 2024 77
20. april 2024 79
19. april 2024 79
18. april 2024 74
17. april 2024 72
16. april 2024 75
15. april 2024 76
14. april 2024 76
13. april 2024 76
12. april 2024 73
11. april 2024 77
10. april 2024 74