Carbon Manager til fremtidens metroprojekter

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Metroselskabet har ambitiøse klimamål for eksisterende og fremtidige metrolinjer. Ud over at halvere klimaaftrykket fra anlæg af nye linjer, skal alle øvrige klimapåvirkninger fra drift og reinvesteringer minimeres. Vi arbejder på to nye metrolinjer til København – en forlængelse af M4 i Nordhavn og en helt ny M5-linje, som blandt andet skal forbinde nye byudviklingsområder med resten af byen.

Vi søger en erfaren kollega, som kan løfte rollen som Carbon Manager på de to nye metroprojekter, og som vil være med på holdet, for at vi når de ambitiøse klimamål. Du skal drive udviklingen af metode og værktøjer til CO2-opgørelser, fra de tidlige designfaser hele vejen igennem til udførelsen af projekterne. Det vil foregå i tæt samarbejde med rådgivere og specialister indenfor anlægsdesign og transportsystemer.

Vi kan tilbyde et meningsfuldt job i en organisation, der lægger dedikeret handling bag sine bæredygtighedsmål, og som vægter medarbejdernes trivsel og udviklingsmuligheder højt – igennem alle livets faser.

Om stillingen

Du vil blive ansat i Metroselskabets Bæredygtighedsteam i afdelingen Bæredygtighed og Mobilitet. Teamet arbejder blandt andet med udvikling af mål og handleplaner for bæredygtighed på tværs af selskabet, samt har ansvar for at opgøre og reducere ressourceforbrug og klimapåvirkning i et livscyklusperspektiv.

I rollen som Carbon Manager vil du komme til at arbejde tæt sammen med de tværfaglige projektteams, som har ansvar for at planlægge, designe og udbyde de nye metrolinjer.

Her vil du blive en central figur, som vil få ansvar for:

  • At dokumentere og formidle hvordan klimaaftrykket fra nye metroprojekter udvikler sig
  • At følge og vurdere CO2-effekten af de designoptimeringer, materialevalg og udførelsesmetoder der forudsættes anvendt igennem de forskellige projektfaser. Det vil ske i tæt dialog med de designansvarlige både internt i Metroselskabet og hos vores rådgivere
  • At udvikle Metroselskabets eksisterende CO2-opgørelsesværktøj, så det kan bruges fra designfasen hele vejen gennem udførelsen
  • Bidrage til udviklingen af vores kontraktkrav, så de understøtter en valid dokumentation af udviklingen i klimaaftrykket
  • Følge med i hvad der er best practice indenfor opgørelsesmetoderne og klimakrav i bygge anlægsbranchen både herhjemme og internationalt.

I dit daglige arbejde vil du skulle opsøge og samarbejde bredt med andre afdelinger og fagligheder, herunder tekniske specialister indenfor både anlæg og drift af metro. Du vil komme til at arbejde selvstændigt og i et miljø præget af tillid, tryghed, samarbejde og sparring.

Kvalifikationer

Vi forestiller os, at du har flere af følgende erfaringer og kvalifikationer:

  • En kandidatgrad fra de naturvidenskabelige eller tekniske uddannelser
  • Minimum 5 års erfaring med klimaområdet fra en rådgivningsvirksomhed, internt i en større virksomhed eller offentlig organisation
  • Har erfaring med livscyklusanalyse og/eller klimaregnskaber og har overblik over metodiske diskussioner og praksis på området
  • Kan arbejde selvstændigt og har kendskab til projektledelse
  • Har interesse i at lære tekniske områder indenfor fx anlæg, teknik og energi bedre at kende
  • Har stærke samarbejds- og formidlingsevner, og interesserer sig for at forstå andre fagligheders perspektiv, også i sager med høj teknisk kompleksitet.

Vi tilbyder

Metroselskabet tilbyder et udviklende og udfordrende job i et fagligt stærkt og levende miljø. Vi tilbyder en stilling, hvor mulighederne for at bidrage og få indflydelse er store. Der er fart på i hverdagen, og sammen er vi med til at forandre og forbedre hovedstadens kollektive transport.

Vi tilbyder løn efter kvalifikationer, attraktive og fleksible ansættelsesvilkår, et godt arbejdsklima og gode kolleger. Vi har betalt frokostpause og derudover tilbyder vi muligheden for hjemmearbejde.

Ansøgning

Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte Enhedschef Jesper Overgaard på 7242 4588 eller Teamleder for Bæredygtighed Matilde Mostrup på 7242 4559.

Der holdes jobsamtaler løbende og vi afslutter rekrutteringen, når den rigtige kandidat er fundet.

Ansøgningsfrist 5. december 2023.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 20.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København S
  • Tirsdag den 05. december 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at give byggeriets værdikæde en stemme samt udarbejde analyser, der sætter fokus på danske bygge- og anlægsvirksomheder i en CO2-neutral fremtid? Har du skarp politik- og talforståelse? Har du gåpåmod og lyst til at indgå i et team bestående af dygtige og engagerede kollegaer?
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Har du flair for kommunikation i et digitalt univers? Vil du gerne have stor viden og indsigt i AI, hybridarbejde og andre tendenser inden for måden vi går på arbejde? Trives du med at få ansvar og mulighed for selvstændigt at drive processer? Så har vi et studiejob som måske er noget for dig! Om os.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
7. maj 2024 76
6. maj 2024 72
5. maj 2024 77
4. maj 2024 77
3. maj 2024 71
2. maj 2024 79
1. maj 2024 80
30. april 2024 75
29. april 2024 72
28. april 2024 75
27. april 2024 78
26. april 2024 76
25. april 2024 64
24. april 2024 74
23. april 2024 69
22. april 2024 75
21. april 2024 77
20. april 2024 79
19. april 2024 79
18. april 2024 74
17. april 2024 72
16. april 2024 75
15. april 2024 76
14. april 2024 76
13. april 2024 76
12. april 2024 73
11. april 2024 77
10. april 2024 74
9. april 2024 67
8. april 2024 68
7. april 2024 73