Vi søger en ny leder til Nationalt Videncenter for Læsning

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Har du lyst til at stå i spidsen for et stærkt nationalt vidensmiljø? Har du faglig indsigt i læse-skriveområdet, solid erfaring med fondsansøgning og ledelse – gerne fra uddannelsesverdenen? Så er du måske NVL´s kommende leder.

Nationalt Videncenter for Læsning (NVL) har udviklet sig til at være et af Danmarks toneangivende centre for forskning, udvikling og formidling inden for literacy. Centeret er veldrevet og har stor gennemslagskraft både i forskningsmiljøer på uddannelser og i praksisfeltet. NVL drives af alle seks professionshøjskoler og har til formål at skabe, samle og sprede viden om literacy, primært inden for det pædagogiske felt.

NVL blev etableret i 2006 på en bevilling fra Undervisningsministeriet. I 2009 overtog professionshøjskolerne centeret i et partnerskab og har siden drevet centeret. Centeret har en mindre grundbevilling, men er afhængig af ekstern finansiering til projekter.

Til Nationalt Videncenter for Læsning er der knyttet et Nationalt Videncenter for Ordblindhed og andre Læsevanskeligheder (NVOL). NVL´s leder er også leder af NVOL.

Centerlederens opgaver:

  • Daglig ledelse af videncenteret, herunder personaleledelse af centerets medarbejdere
  • Videreudvikling af centerets strategi og skabe engagement indadtil og udadtil i forhold til centerets faglige fokus
  • Sikre centerets fortsatte aktiviteter gennem målrettet fundraising
  • Modning og udvikling af nye og større projekter
  • Etablere og videreudvikle tætte faglige relationer til relevante videnmiljøer på de seks professionshøjskoler og andre relevante samarbejdspartnere
  • Understøtte udvikling af formidlingsformater målrettet professionsuddannelser og praksisfeltet og sikre formidling af centerets resultater nationalt og internationalt
  • Sikre daglig drift og stabile administrative processer
  • Udarbejde budget og regnskab.

Centerlederens profil

  • Relevant akademisk uddannelse og dyb faglig indsigt i literacy-feltet, gerne på ph.d.-niveau
  • Solid erfaring med ledelse af vidensmedarbejdere - meget gerne fra en uddannelsesinstitution
  • Erfaring med og kan fremvise resultater af fundraising
  • Relevant netværk
  • Er udadvendt og opsøgende
  • Har stærke samarbejdsevner, kan kommunikere direkte og troværdigt til forskellige målgrupper og er god til at skabe eksterne relationer
  • Er lyttende og inddragende
  • Er en synlig leder, der kan sætte retning for centeret.

NVL består dels af ni fastansatte medarbejdere, som refererer til centerlederen, dels af en række projektansatte, der er frikøbt fra professionshøjskolerne til at løse konkrete opgaver. Som arbejdsplads er NVL/NVOL kendetegnet ved fagligt engagement, gensidig kollegial respekt, en afslappet omgangstone og respekt for forskellige fagligheder.

En styregruppe bestående af repræsentanter for de seks professionshøjskoler har det overordnede ansvar for centerets strategiske retning og aktiviteter, herunder budget og regnskab. Styregruppen sekretariatsbetjenes af NVL.

Centeret er juridisk og økonomisk forankret på Københavns Professionshøjskole (KP) og er organisatorisk forankret på Institut for Læreruddannelse. Centerlederen refererer til institutchef på Institut for Læreruddannelse. Centerlederen indgår i et ledelsesfagligt samarbejde med instituttets øvrige ledelsesgruppe (i alt 13 ledere).

På Københavns Professionshøjskole er ambitionen at ledelse udøves professionelt med udgangspunkt i det fælles ledelsesgrundlag, så alle medarbejdere på KP oplever ledelse, der udvikler og understøtter deres arbejde. Det er derfor vigtigt, at du kan se dig selv i vores 6 ledelsesprincipper og har interesse for at udfolde din ledelsesopgave i denne ramme.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som leder med start den 1. januar 2024.

Ansættelse og aflønning sker som udgangspunkt efter aftale om Ansættelse af chefer ved institutioner inden for undervisning, uddannelse og forskning på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Stillingen er en fast stilling uden højeste arbejdstid.

Arbejdspladsen er beliggende på Humletorvet 3, 1799, København V.

Vil du vide mere?
Københavns Professionshøjskole vil bidrage til udviklingen af det danske samfund, dets velfærd og velstand, kultur og demokrati. Det gør vi ved at sætte nye standarder for professionsbacheloruddannelse, for videreuddannelse og for praksisnær forskning og udvikling. Det kræver ikke alene god, men fremragende undervisning.

Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’ på www.kp.dk.

For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte institutchef Lis Madsen på tlf.: +45 41897671.

Interesseret?
Send din ansøgning og CV via ansøgerknappen senest den 25-10-2023.

Vi forventer at afholde 1. samtale d. 8.11. og 2. samtale 21.11. Der vil indgå personlighedstest i forbindelse med samtalerne. Der vil blive afsat tid til tilbagemeldingssamtale på testen inden 2. samtale. Vi anvender case i forbindelse med ansættelsesforløbet.

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.

_________________________________________________________________________________________

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og 2.000 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere.

Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.9.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København V

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (praktik) i København

    Fri kontakt
    Ønsker du at prøve kræfter med en journalistisk arbejdsplads, hvor der er kort vej fra tanke til handling? Har du mod på at prøve dine kompetencer af i et idérigt miljø med høje krav til fagligheden? Og vil du være en del af en af Europas måske vigtigste virksomheder for retssikkerhed? Så er det dig, vi mangler! Om os.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 12. juni 2024 København On-site. Er du ambitiøs og målrettet og god til at håndtere alverdens spørgsmål, så tror vi på, at du er vores nye Shiftleader på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar, har overblik og handler hurtigt, når det gælder.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
20. maj 2024 2
19. maj 2024 2
18. maj 2024 2
17. maj 2024 3
16. maj 2024 3
15. maj 2024 4
14. maj 2024 5
13. maj 2024 5
12. maj 2024 5
11. maj 2024 5
10. maj 2024 4
9. maj 2024 4
8. maj 2024 4
7. maj 2024 4
6. maj 2024 4
5. maj 2024 4
4. maj 2024 4
3. maj 2024 3
2. maj 2024 3
1. maj 2024 4
30. april 2024 4
29. april 2024 4
28. april 2024 4
27. april 2024 4
26. april 2024 4
25. april 2024 4
24. april 2024 5
23. april 2024 6
22. april 2024 5
21. april 2024 5
20. april 2024 5