Data- og analysekonsulent til Skatteankestyrelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Vil du gerne komme tæt på ledelsens beslutningsprocesser, når du leverer databaseret information? Har du lyst til at arbejde med at videreudvikle dataområdet? Så er denne stilling interessant for dig; I Skatteankestyrelsen anvender vi data, analyser og prognoser i arbejdet med at sikre borgernes og virksomhedernes uafhængige klagebehandling inden for skatte- og vurderingsområdet. I data- og analyseteamet dykker vi ned i de store datasæt – og vi har en plads i teamet.

Vær med til at understøtte styrelsen med data og analyser.
Du bliver en del af økonomikontoret, som pr. 1. september består af 4 teams med forskellige opgaver indenfor henholdsvis data og analyse, budget, regnskab og administration og service. Vi er klar til at byde dig velkommen i Data og Analyse, som er et lille team, hvor fagligheden og humøret er højt. Det betyder meget for os, at vi har et godt samarbejde, så selvom vi arbejder selvstændigt, sørger vi for at hjælpe hinanden, så vi kommer i mål med teamets opgaver.

Fælles for økonomikontoret er vores tætte og understøttende samarbejde både internt i styrelsen samt med departementet og andre styrelser i Skatteministeriets koncern. Du får altså en bred kontaktflade, hvor du er opsøgende i forhold til teamets samarbejdspartnere og interessenter.

I Data og Analyse arbejder vi bl.a. med dimensionering og prognoser over, hvor mange klager vi forventer at få, hvor hurtigt vi kan håndtere dem, og hvor mange sagsbehandlere arbejdet kræver. I denne tid er vi bl.a. opmærksomme på de aktuelle klager over de nye ejendomsvurderinger, som vi følger tæt. Du får en aktiv rolle i at være med til at styrke datagrundlaget og dermed styrelsens mulighed for at anvende data til optimering og planlægning af produktionen.

Når du starter hos os, får du tilknyttet en fast sparringspartner, som sørger for din oplæring i bl.a. vores prognosesimuleringsværktøj. Vi sikrer rammerne for din fortsatte faglige udvikling fx i form af mulighed for at deltage på kurser, så du kan holde dig fagligt opdateret. I Skatteankestyrelsen understøtter vi fleksible arbejdsvilkår, og rammerne for arbejdstilrettelæggelsen drøfter du med din leder med udgangspunkt i den samlede opgaveløsning.

Dine ansvarsområder og primære opgaver

  • databaseret ledelsesinformation og analyser til direktionen og andre ledere/kontorer i styrelsen
  • skrive indstillinger/beslutningsoplæg og notater til direktionen
  • udarbejde data til departementet, øvrige styrelser i Skatteministeriet og/eller afgørelsesmyndighederne
  • prognoser om sagsindgang og -afgang, sagsbehandlingstider m.v. samt dimensioneringsanalyser ift. årsværksbehov.


Med de opgaver forestiller vi os, at du

  • har erfaring fra en stilling, hvor du har anvendt din forståelse for data og analyse, og fx har en samfundsvidenskabelig uddannelsesbaggrund.
  • bidrager med en struktureret tilgang til data og datafremstilling og arbejder med fokus på orden og overblik.
  • er hjemmevant i Excel og gerne har erfaring med forskellige BI-værktøjer og måske endda Power-BI. Du har også gerne kendskab til Powersim.
  • har en organisatorisk forståelse ift. processer og er udstyret med gode formidlingsmæssige evner, både skriftligt og mundtligt, og formår at omsætte tal og analyser, så forskellige modtagere kan forstå det.

Din nye kollega Astrid Alsing glæder sig til at møde dig
”I Data og Analyse bliver du budt velkommen af et lille team på 4 kolleger. Vi arbejder hver især med vores egne opgaver, men vi kender stort set alle teamets samlede opgaver og kan byde ind, hvor det passer. Det betyder, at alle hjælper hinanden, og vi sikrer os sammen, at vi når i mål med opgaverne. Udover det faglige sammenhold så har vi det også godt sammen socialt – vi hygger os sammen og interesserer os for hinanden. Vi prioriterer sociale arrangementer. Og når det er ferietid, så husker vi altid lige at tage ferieslik med til teamet”, fortæller teamkoordinator Astrid Alsing.

I Skatteankestyrelsen går vi op i at lære hinandens kernekompetencer at kende og forstå, hvad vores individuelle forskelligheder betyder for vores måder at samarbejde på.

Vidste du…
… at Skatteankestyrelsen er en af landets største juridiske arbejdspladser, der dækker hele spektret af kompleksitet i skatteretten – lige fra ejendomsvurdering til transfer pricing og beskatning af lønmodtagere.

… at Skatteankestyrelsen er en uafhængig klagemyndighed. Det betyder, at når en borger eller virksomhed har fået en afgørelse fra fx Skattestyrelsen, som de ikke er enige i, så kan de klage til os. Det kan handle om hvilken skat eller moms, de skal betale. Vores vigtigste opgave er at hjælpe borgere og virksomheder med at få den korrekte afgørelse i deres sag inden for en rimelig sagsbehandlingstid. Hver dag går vi på arbejde for at sikre retssikkerhed, og det, synes vi, giver vores arbejde mening.

Kontakt og ansættelsesvilkår
Upload din ansøgning, dit CV og eksamensbevis via linket ”Søg stillingen” senest den 29. oktober 2023.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Tine Kofoed Andersen på telefonnummer 3376 2336. Ønsker du at høre mere om opgaverne fra en eventuelt kommende kollega, er du velkommen til at kontakte teamkoordinator Astrid Alsing på telefonnummer 3376 0210.

Vi læser ansøgninger løbende. Vi forventer at holde 1. samtaler den 1. og den 3. november 2023. 2. samtaler holder vi den 10. november, og vi bruger personligheds- og adfærdstest og logisk test som dialogværktøj på 2. samtalen. Der vil eventuelt være en faglig case ved 2. samtalen.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet referencer og straffeattest.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Startdato og arbejdssted
Startdato er 1. januar 2024 eller efter aftale.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted er som udgangspunkt Ved Vesterport 6, 4. sal, 1612 København V. Skatteankestyrelsen ligger helt centralt ved Vesterport Station.

Læs mere om ansættelse i styrelsen på www.skatteankestyrelsen.dk/job-og-karriere/

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 6.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København V
  • Søndag den 29. oktober 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Karnov Group Danmark har til huse i lækre faciliteter i hjertet af København. Har du evnerne, har vi mulighederne og arbejdspladsen. I Karnov Group modtager vi meget gerne uopfordrede ansøgninger til fuldtids - såvel som deltidsstillinger.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du arbejde med grøn omstilling af transporten og analyser af mobilitet? Vil du lære mere om politisk interessevaretagelse? Så har du mulighed for at blive en del af et stærkt team i Danmarks største erhvervsorganisation for transport.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
11. maj 2024 5
10. maj 2024 4
9. maj 2024 4
8. maj 2024 4
7. maj 2024 4
6. maj 2024 4
5. maj 2024 4
4. maj 2024 4
3. maj 2024 3
2. maj 2024 3
1. maj 2024 4
30. april 2024 4
29. april 2024 4
28. april 2024 4
27. april 2024 4
26. april 2024 4
25. april 2024 4
24. april 2024 5
23. april 2024 6
22. april 2024 5
21. april 2024 5
20. april 2024 5
19. april 2024 5
18. april 2024 5
17. april 2024 5
16. april 2024 4
15. april 2024 5
14. april 2024 4
13. april 2024 4
12. april 2024 4
11. april 2024 4