Ph.d. i Universel Design til Designskolen Kolding

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Kolding

Ph.d.-stilling i Universel Design på Designskolen Kolding

NB: Ansøgningsfristen til denne stilling er blevet forlænget til 1. januar 2024.

Designskolen Kolding ønsker hermed at modtage ansøgninger til ph.d.-forskningsprojekter med et stærkt designfagligt fokus. Det kunne være indenfor industriel design/produktdesign, beklædningsdesign, kommunikationsdesign eller Social design. Det er en forudsætning at projektet:

a) bidrager til forskningsområdet Universel Design eller de beslægtede områder ’inklusiv design’ og ’design for all’ ved at involvere mennesker med bevægelseshandicap og
b) at det er baseret på tilgange og metoder indenfor kunstnerisk udvikling, hvilket betyder at det skal være baseret på en samling af nyt og kreativt designarbejde.

Universel design er et relativt nyt designforskningsfelt i Danmark, og som ph.d.-studerende vil du spille en betydelig rolle i opbygningen af dette vigtige område. Ph.d.-projektet er en del af Designskolen Koldings strategi, hvori der fokuseres på udviklingen af Universel Design i vores forskning og undervisning. Arbejdet er delvist finansieret af en bevilling fra Bevica Fonden. Den succesfulde ansøger vil kunne bruge Bevicas omfattende netværk indenfor rådgivning og støtte af mennesker med forskellige typer af bevægelsesudfordringer. Du vil også blive en del af Bevica Fondens nationale netværk for ph.d.-studerende og postdocs indenfor forskningsområdet Universel Design i Danmark.

Som ph.d.-studerende vil du være en del af Designskolens tre laboratorier - nemlig Lab for Social Design, da projektet er naturligt knyttet til dette område. Lab for Social Design udfører designforskning og kunstnerisk udviklingsarbejde med det formål at skabe social og kulturel forandring. Vi udforsker socialt bæredygtige og inkluderende fremtider indenfor socialt design, social innovation og velfærdsdesign. Dette gør vi gennem demokratiske designprocesser, der anvender eksperimenterende, materialeorienterede og visuelle tilgange og metoder. Udgangspunktet er komplekse sociale- og samfundsmæssige udfordringer. Tilgangen er samskabende (co-design), empatisk og performativ. Målet er, at børn og voksne kan udfolde deres fulde potentiale i alle livets faser – også når livet gør ondt.

Det foreslåede ph.d.-projekt skal følge de generelle regler for ph.d.-programmet. Du kan læse mere om ph.d. uddannelsen samt gældende regler her.

Vi prioriterer forslag, der specifikt arbejder indenfor kunstnerisk udvikling og fører til en afhandling, der ’udgøres af en samling værker’ (’Værker forstås som kreative frembringelser, designobjekter, fabrikationseksperimenter ol.’).

Der stilles krav om, at man i ansøgningen skal:

  • demonstrere en generel forståelse af forskningsområdet Universel Design,
  • indikere et specifikt underområde indenfor Universel Design som vedrører mennesker med en form for bevægelseshandicap,
  • have et plausibelt og tydeligt udtrykt forskningsspørgsmål (ja/nej spørgsmål og lange abstrakte spørgsmål er uønskede). Du må gerne tilføje underspørgsmål til dit overordnede forskningsspørgsmål.
  • have en klar beskrivelse af den praksisbaserede Universel Design forskningsproces, hvorigennem forskningsspørgsmålet kan blive besvaret (hvad vil du gøre for at svare på spørgsmålet?).
  • inkludere en foreløbig forskningsplan, hvori vi opfordrer alle ansøgere til at lave en tydelig beskrivelse af en praksis-baseret tilgang med fokus på universel design (eller de ovennævnte tilknyttede områder) via konkrete eksperimenter. Det kan være i alle design discipliner.

Ansøgningen vil blandt andet blive vurderet ud fra emnets dybde og interesseområde - herunder hvordan det passer ind i forhold til skolens- og Lab for Social Designs overordnede strategi. Vi vil vurdere tydeligheden i beskrivelsen af, hvordan emnet skal udforskes samt relationen til eksisterende designforskning og -praksis. Du skal i ansøgningen forholde dig til den eksisterende praksis indenfor designforskning, fx ’research through design’ og også til designforskning generelt.

Ansøgningen (ph.d.-projektbeskrivelse) skal indeholde følgende dele:

  1. en introduktion til ph.d.- projektet,
  2. et ’litteratur review’ af Universel Design eller de beslægtede områder for at vise ’state of the art’ og dit kendskab til området samt indikationer på forskningsteorier i design og også forskning generelt,
  3. et tydeligt forskningsspørgsmål, herunder hvordan det bidrager til Universel Design og dets beslægtede forskningsområder; ’Inklusiv Design’ og ’Design for All’.
  4. en foreslået designforskningsmetodologi,
  5. en redegørelse for hvilke typer af empirisk materiale, der vil blive genereret, og hvem du ønsker at samarbejde med,
  6. en bibliografi/referenceliste.


Ansættelsesvilkår
Stillingen er en fast stilling på fuld tid.

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst med Finansministeriet, Bekendtgørelse om stillingsstruktur for kunstnerisk og videnskabeligt personale ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Arkitektskolen Aarhus samt Designskolen Kolding og den pågældende forhandlingsberettigede organisation.

Ansøgningsproces
For at ansøgningen kan komme i betragtning, skal den indeholde alle tre punkter nedenfor, og det nævnte materiale skal være medsendt:

  • Ph.d.-projektbeskrivelse på 4-6 sider. Projektbeskrivelsen skal indeholde en motiveret ansøgning, der redegør for den type designforskning, projektet skal handle om; en redegørelse for det empiriske materiale, som ansøgeren forventer at skabe; tydeligt udtrykte forskningsspørgsmål, et teoretisk grundlag, forskningsmetodologi og en oversigt over eksisterende viden på området og endelig en foreløbig forskningsplan.
  • Et CV på max 1 side. Det er også muligt at indsende en portfolio på 5 sider.
  • Eksamensbevis eller en komplet karakterudskrift (for bachelor- og kandidatgrad). For at komme i betragtning til stillingen skal ansøgeren som minimum have en to-årig relevant kandidatuddannelse, helst fra et designprogram.

Ansøgeren må endvidere have flydende og fejlfri mundtlige og skriftlige engelskkundskaber.
Ansøgningen skal være på dansk eller engelsk, og både danske og internationale ansøgninger er velkomne.

Ansøgning og væsentlige bilag skal sendes elektronisk via Designskolens Koldings rekrutteringssytem, som bl.a. kan tilgås under stillingsopslaget på Designskolen Koldings hjemmeside. Vær opmærksom på, at vi ikke behandler ansøgninger modtaget pr. mail.

Efter ansøgningsfristen vil de mest lovende ansøgninger blive udvalgt og herefter bedømt af et bedømmelsesudvalg. Når udvalget har afsluttet bedømmelsen, udsendes en kort bedømmelse til ansøgeren.

Ansøgningsfristen er d. 1. januar 2024. Bedømmelsen vil foregå hurtigst muligt herefter.

Designskolen Kolding opfordrer alle interesserede, uanset personlige forhold, til at søge stillingen.

Stillingen ønskes besat d. 1. februar 2024 eller hurtigst muligt herefter.

For yderligere information, kontakt Kvalitetskoordinator, forsknings- og udviklingssekretær Christina Stind Rosendahl, på +45 91 33 30 04 eller [email protected] eller lektor i Universel Design Richard Herriot på [email protected].

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Kolding.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Kolding
  • Mandag den 01. januar 2024

Lignende jobs

  • Øvrige i Esbjerg

    Fri kontakt
    Øvrige søges til organisation/virksomhed i 6700 Esbjerg
    • Øvrige
    • Esbjerg
    Få mere info
  • Øvrige i Christiansfeld

    Fri kontakt
    Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld søger erfaren, engageret hotelvært/værtspar til at drive og udvikle vores charmerende hotel som er en del af UNESCOs verdensarvsliste.
    • Øvrige
    • Christiansfeld
    Få mere info
  • Øvrige i Esbjerg

    Øvrige søges til organisation/virksomhed i 6700 Esbjerg
    • Øvrige
    • Esbjerg
    Få mere info
  • Øvrige i Vejen

    Har du en struktureret og detaljeorienteret debitor gemt i dig, og motiveres du af at arbejde med økonomi samt at få ting til at stemme? Så er du måske vores nye Debitor Assistant. Du bliver en del..
    • Øvrige
    • Vejen
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Kolding

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Kolding over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
28. maj 2024 80
27. maj 2024 81
26. maj 2024 83
25. maj 2024 83
24. maj 2024 84
23. maj 2024 87
22. maj 2024 81
21. maj 2024 78
20. maj 2024 85
19. maj 2024 85
18. maj 2024 86
17. maj 2024 85
16. maj 2024 82
15. maj 2024 83
14. maj 2024 84
13. maj 2024 92
12. maj 2024 93
11. maj 2024 94
10. maj 2024 94
9. maj 2024 91
8. maj 2024 87
7. maj 2024 85
6. maj 2024 85
5. maj 2024 86
4. maj 2024 89
3. maj 2024 83
2. maj 2024 88
1. maj 2024 93
30. april 2024 98
29. april 2024 95
28. april 2024 92