Vil du være med til at forberede Danmark på klimaforandringerne

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Lemvig

Ønsker du at bruge dine miljøøkonomiske kompetencer til håndtering af klimaforandringer og til gavn for mennesker, natur og samfund? Kan du gøre det gennem udvikling af modeller og værktøjer til sårbarheds- og risikoanalyser, der danner grundlag for klimatilpasningen i Danmark? Hvis ja, så har vi her stillingen til dig.

Kystdirektoratet spiller en central rolle i klimatilpasningen langs kysterne. En af Kystdirektoratets kerneopgaver er at vejlede kommunerne om klimaforandringernes konsekvenser, som for eksempel oversvømmelse og kysttilbagerykning i kystzonen. Sårbarheds- og risikoanalyser, risikohåndtering og risikokommunikation bliver afgørende for kommunernes planlægning og klimatilpasning.

Om jobbet
Som vores nye kollega skal du bidrage til udvikling af modeller og værktøjer, som blandt andet belyser de økonomiske konsekvenser af oversvømmelser og kysttilbagerykning i Danmark. Arbejdet vil også omfatte analyser, som skal kvantificere betydningen af et øget antal oversvømmelser og større kysttilbagerykning både for natur og mennesker. Du vil komme til at medvirke i udvikling af nye og videreudvikling af eksisterende metoder til beregning af håndgribelige og uhåndgribelige sårbarheder.

Dit arbejde med sårbarheds- og risikoanalyser kommer også til at omfatte scenarier for den aktuelle og fremtidige brug af ressourcer til klimatilpasning langs kysterne i Danmark. Du vil ligeledes indgå i løsning af vores opgaver med vejledning og undervisning af kommunerne bl.a. med tydeliggørelse og beregning af den økonomiske værdi og samfundsøkonomiske gevinster ved forskellige klimatilpasningstiltag. Du vil også komme til at arbejde med værdisætning af kystnaturen, rekreative aktiviteter i kystzonen og andre uhåndgribelige sårbarheder. Du får således en spændende mulighed for at bygge bro mellem natur- og samfundsvidenskaben på klimatilpasningsområdet.

I stillingen skal du selvstændigt sætte dig ind i relaterede problemstillinger ved hjælp af litteraturstudier og faglige netværk, samtidig med at du vil indgå i et fagligt tæt samspil med dine kolleger. Afhængig af dine kompetencer og erfaringer vil du også indgå i nationale og internationale samarbejdsrelationer.

Din profil
Du har erfaring med miljøøkonomisk metode, CBA, værdisætning og risikoanalyser. Du har en relevant universitetsuddannelse på kandidatniveau eller en ph.d., samt relevant faglig baggrund, og det er en fordel, hvis du bidrager med viden om både samfunds- og naturvidenskab. Derudover søger vi dig, der har interesse i at anvende og udvikle din viden og erfaring inden for spændingsfeltet mellem klimaforandringer og samfundsudvikling, med særlig fokus på klimatilpasning i forbindelser med oversvømmelser.

Vi forestiller os, at du har:

  • Erfaring med samfundsøkonomiske cost-benefit analyser, for eksempel anvendt i forbindelse med klima- eller bæredygtighedsanalyser.
  • Kendskab til miljøøkonomisk værdisætning af blandt andet natur og kultur.
  • Indsigt i betydningen af og udfordringer i anvendelse af økonomi og økonomisk tankegang i forhold til klimaændringer.
  • Erfaring med analyser af risikovurdering og risikohåndtering på samfundsniveau.
  • Erfaring med og kendskab til skades- og risikovurderinger samt en grundlæggende forståelse for, at uhåndgribelige sårbarheder som for eksempel kulturarv og natur skal indgå i en risikobetragtning.
  • Erfaring med/eller interesse i indsamling af både kvalitative og kvantitative data samt brug af GIS.

Vi lægger vægt på, at du har stærke analytiske kompetencer og er god til formidling, samt at du kan bringe din viden i spil i forhold til vores naturvidenskabelige discipliner og viden om processerne i kystzonen.

Vi tilbyder
Du bliver en del af et engageret team, der favner forskellige faglige baggrunde inden for natur- og ingeniørvidenskab, herunder kystteknik, naturgeografi, samfundsøkonomi og geologi. Teamet arbejder med vidensopbygning om konsekvenser af klimaforandringer, kysttilbagerykning og oversvømmelse samt udvikling af værtøjer og modeller til håndtering af konsekvenserne herunder også design af kystbeskyttelse. Vi er ansvarlig myndighed for implementeringen af EU’s Oversvømmelsesdirektiv i Danmark, og vi arbejder med såvel nationale som internationale projekter i tæt samarbejde med partnere i ind- og udland. Vi tilbyder således et spændende fagligt og dynamisk miljø, hvor der er rig mulighed for faglig udvikling, samt at få en indflydelse på, hvordan Danmark i fremtiden skal møde klimaforandringerne.

Om os
Kystdirektoratet er fagligt førende ekspert på kysterne i Danmark. Vi sætter vores viden i spil for at skabe værdi for mennesker og natur. Samarbejde er en grundsøjle i vores organisation, og vores faglige opgaver er organiseret i teams og projekter. Hos Kystdirektoratet får du mulighed for at udvikle dig som medarbejder, og du er med til at skabe tryghed for vores samfund. Din arbejdsplads er placeret midt i Lemvig og er tæt på både Limfjorden og Vestkysten. I alt kan Danmark bryste sig af mere end 7.300 km kystlinje. Du kan være med til at arbejde for, at benyttelse og beskyttelse går hånd i hånd på hver en kilometer.

Der er fleksible rammer for arbejdet, og vi lægger vægt på balance mellem privatliv og arbejdsliv. Vi har flekstidsordning og mulighed for hjemmearbejde.
Læs mere om Kystdirektoratet her: https://kyst.dk/om-os/job-og-uddannelse/.

Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skattesministeriet og en række akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).
Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner med arbejdssted i Kystdirektoratet i Lemvig.

Yderligere oplysninger
Kontakt teamleder for Team Kyst og Klima Thorsten Piontkowitz på telefon 21 70 10 92 eller fuldmægtig Urs Steiner Brandt på telefon 91 35 74 36.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen ved at sende din ansøgning med CV og eksamensbevis senest den
13. august 2023.

Rekrutteringsforløb
Samtaler gennemføres i Kystdirektoratet, Højbovej 1, 7620 Lemvig, torsdag den 17. august 2023.

Tiltrædelse den 1. oktober 2023 eller efter nærmere aftale.

Der indgår en case-opgave i forbindelse med samtalen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Lemvig.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.7.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Lemvig
  • Søndag den 13. august 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i Vestjylland

    Kan du se dig selv i ovenstående, er det måske dig, vi mangler i en 30 timers pædagogstilling til Børnehaven Lærkereden.Lærkereden er en del af Rækker Mølle Børnefirkløver, som består af dagple..
    • Øvrige
    • Vestjylland
    Få mere info
  • Øvrige i Engesvang

    Ist exzellenter Kundenservice Teil Ihrer DNA? Möchten Sie sich und Ihre Fähigkeiten in einem internationalen Unternehmen mit kompetenten und hilfsbereiten Kollegen weiterentwickeln? Dann sind Sie e..
    • Øvrige
    • Engesvang
    Få mere info
  • Øvrige (elev) i Lemvig

    Lemvig søger elever til Social- og sundhedsuddannelserne med uddannelsesstart 2. oktober 2024. Har du i forvejen en afsluttet Social- og Sundhedshjælperuddannelse vil uddannelsesstart være 31. augu..
    • Øvrige
    • Lemvig
    Få mere info
  • Øvrige i Skjern

    Smilende og ansvarsfuld assistance søges til Danmarks største lavprisbyggemarkedBliver du motiveret af at være en del af et team hvor samarbejde og fælles succes vægtes højt? Søger du et sted h..
    • Øvrige
    • Skjern
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Lemvig

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Lemvig over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
17. maj 2024 3
16. maj 2024 3
15. maj 2024 3
14. maj 2024 2
13. maj 2024 2
12. maj 2024 2
11. maj 2024 2
10. maj 2024 2
9. maj 2024 2
8. maj 2024 2
7. maj 2024 2
6. maj 2024 2
5. maj 2024 2
4. maj 2024 2
3. maj 2024 2
2. maj 2024 2
1. maj 2024 3
30. april 2024 4
29. april 2024 4
28. april 2024 6
27. april 2024 6
26. april 2024 6
25. april 2024 6
24. april 2024 6
23. april 2024 6
22. april 2024 8
21. april 2024 8
20. april 2024 8
19. april 2024 8
18. april 2024 8
17. april 2024 8