Patent examiners med service og formidling i fokus

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Taastrup

Patent- og Varemærkestyrelsen, Erhvervsministeriet Vil du bidrage til at Danmarks opfindere får luft under deres ideer? Er du også teknisk interesseret, serviceminded og kan engagere dig i at hjælpe virksomheder videre med deres patentrettigheder? Så er jobbet som patent examiner måske noget for dig.

Du kan blive vores nye kollega i Patent- og Varemærkestyrelsen. Vi søger medarbejdere til vores afdeling i Taastrup og Ikast. Du skal behandle patentansøgninger, lave patenttekniske undersøgelser for virksomheder i ind- og udland, engagere dig i kollegers opgaver og give sparring og bidrag hertil. Der vil endvidere være opgaver i internationalt regi, samt arbejde med at udvikle enhedens services og drift.

Vi bruger den internationale betegnelse patent examiner, da vores arbejde foregår i en international kontekst med fagkolleger i de fleste lande i verden.

Enhedens opgaveportefølje gør, at vi nu har behov for nye medarbejdere med viden og erfaring indenfor flg. tekniske områder:

  • Bioteknologi og molekylærbiologi
  • Medicinsk teknologi og organisk kemi
  • Maskiner og mekanisk teknik

Medarbejderne i Patentenheden er uddannede i ingeniør- eller naturvidenskabelige fag. Enheden har pt. lige over 50 medarbejdere. Vi leverer myndighedsservice og rekvirerede ydelser til virksomheder i ind- og udland og har opbygget en stærk faglig anseelse blandt vore kunder. Vi løser opgaverne individuelt i et professionelt fællesskab, hvor vi hver især bidrager med viden, engagement og faglig sparring til hinanden.

Jobbet som patent examiner er teoretisk og analytisk krævende, og stiller samtidig store krav til din formidlingsevne og forståelse af virksomheders tekniske og patentfaglige informationsbehov.

Enheden er fordelt på to adresser i hhv. Ikast og Taastrup, og vi arbejder i høj grad hybridt og betjener os af online-redskaber til møder, faglig udveksling og diskussion. Jobbet er derfor også fleksibelt og har bl.a. god mulighed for lejlighedsvist distancearbejde.

Om jobbet Som patent examiner vil du arbejde med at:

  • behandle danske og internationale patentansøgninger
  • fremfinde, analysere og formidle teknisk information til virksomheder, private og universiteter
  • levere informationsydelser til erhvervskunder med et tydeligt og højt niveau af service
  • vejlede opfindere og virksomheder om patentering og brug af teknisk information
  • bidrage til enhedens internationale aktiviteter, hvor vi samarbejder med myndigheder i Sydamerika og Asien
  • bidrage til drifts- og udviklingsopgaver på tværs af organisationen

Erfaring med patenter eller IP er en fordel men ikke et krav, da du vil blive grundigt introduceret til patentregler, informationssøgning og fagets forskellige services.

Om dig
  • Du har en relevant uddannelse som ingeniør eller cand.scient., gerne suppleret med supplerende uddannelse i forskning eller udvikling (ph.d.).
  • Du har erfaring fra forskning, udvikling eller produktion inden for et af de nævnte tekniske områder.
  • Vores forretning opererer internationalt, og du skal derfor kunne tale og skrive ubesværet på både dansk og engelsk.
  • Vores forretning fokuserer på at opfylde vore kunders behov. Du skal lytte og være dialogisk og fleksibel, når du arbejder med kunderne.
  • Teknologisk udvikling og patentansøgninger angår ofte flere tekniske discipliner, og du skal derfor være fagligt nysgerrig. Du kan lide teknisk litteratur og er god til at formidle.
  • Du arbejder struktureret og disciplineret, da du skal håndtere megen forskellig information.

Om os Patent- og Varemærkestyrelsen er en dynamisk, moderne og markedsorienteret del af Erhvervsministeriet. Det er styrelsens mission at hjælpe virksomheder med at gøre idéer til aktiver. Myndighedsopgaven består i at behandle ansøgninger om patenter, brugsmodeller, varemærker og designs.

Vi er godt 200 dedikerede medarbejdere, og fælles for alle vores medarbejdere er, at de yder en kvalificeret og professionel service i en forretnings- og kundeorienteret organisation.

Om ansættelsen Jobbet er på 37 timer med fleksibel arbejdstid. Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Der kan forhandles kvalifikationstillæg.

Lyder jobbet som noget for dig, så søg senest den senest den 2. januar 2023 via ”Søg stillingen”-knappen til højre for annoncen eller via vores hjemmeside www.dkpto.dk/job. . Læg venligst dit CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag ind i systemet sammen med din ansøgning.

Vi anvender test som led i rekrutteringsprocessen. Vi afholder samtaler primo januar.

Yderligere informationer om selve jobbet kan fås ved henvendelse til:
Taastrup: sektionschef Mogens Baltsen (tlf. 25 56 29 13) eller sektionschef Karin Vibeke Andersen (tlf. 22 75 41 70).
Ikast: sektionschef Nikolaj Uldum (tlf. 29 61 44 91).

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Taastrup.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Taastrup
  • Mandag den 02. januar 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 19. juni 2024 København On-site. Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at rydde vanetænkning af bordet, så tror vi på, at du er vores nye Assisterende Restaurant Manager på Scandic Kødbyen.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København K

    Fri kontakt
    Studentermedhjælper til Procesafdelingen. Kan du være med til at effektivisere og digitalisere vores interne arbejdsgange, og være med til at bygge broer med bæredygtige løsninger - ganske enkelt sørge for at alle medarbejdere har de bedste betingelser for at levere deres ydelser?
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Taastrup

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Taastrup over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
15. juni 2024 33
14. juni 2024 37
13. juni 2024 36
12. juni 2024 42
11. juni 2024 40
10. juni 2024 40
9. juni 2024 43
8. juni 2024 44
7. juni 2024 43
6. juni 2024 42
5. juni 2024 47
4. juni 2024 47
3. juni 2024 45
2. juni 2024 45
1. juni 2024 47
31. maj 2024 49
30. maj 2024 53
29. maj 2024 55
28. maj 2024 54
27. maj 2024 51
26. maj 2024 50
25. maj 2024 53
24. maj 2024 53
23. maj 2024 57
22. maj 2024 57
21. maj 2024 52
20. maj 2024 52
19. maj 2024 54
18. maj 2024 54
17. maj 2024 55
16. maj 2024 54