Dynamisk ledende oversygeplejerske til psykiatrisk sengeafsnit

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Almenpsykiatrisk Afdeling, Syd, Sengeafsnit S6, søger dynamisk ledende oversygeplejerske, som formår at omsætte psykiatriens værdier i mødet med det enkelte menneske. Vi lægger vægt på en tillidsvækkende profil, der byder ind med engagement, iderigdom, faglige indspark og en positiv indstilling

Om jobbet
Som ledende oversygeplejerske får du ansvaret for den samlede pleje af døgn-indlagte patienter samt personaleansvaret for en personalegruppe på ca. 30 medarbejdere (hovedsageligt sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter, men også andre fagpersoner som pædagoger, terapeuter og aktivitetsmedarbejdere kan høre under den ledende oversygeplejerske). Der vil være budgetansvar for drift og normering af sengeafsnittet.

En del af opgaven som ledende oversygeplejerske består i af at kunne praktisere ”det dobbelte lederskab”, hvor du i daglig praksis såvel som i strategisk anliggende, er i stand til at varetage ledelsesopgaver i fællesskab med øvrige ledere i afdelingen. S6 hører under akutområdet, hvor den lokale ledelse består af ledende overlæge og 3 ledende oversygeplejersker, der i øvrigt samarbejder tæt med afdelingsledelsen som er chefsygeplejerske og cheflæge for Almenpsykiatrien, Syd.

Om jobbet
Som ledende oversygeplejerske indgår du på daglig basis i et tæt samarbejde med den ledende overlæge med henblik på at sikre sammenhængende og optimale patientforløb og patientflow på sengeafsnittet.
Du vil desuden indgår i et fagligt og kollegialt fællesskab med de øvrige ledende oversygeplejersker i Almenpsykiatrisk Afdeling, Syd.

Vi har fokus på faglig udvikling i et godt læringsmiljø. Kompetenceudvikling prioriteres højt i afdelingen. Der er god introduktion og målrettede kompetenceudviklingsforløb for hele personalegruppen.

Uddannelse af studerende og elever er en af Psykiatriens kerneopgaver, som alle medarbejdere bidrager til.

Ledelse i Psykiatrien er med afsæt i Region Nordjyllands ledelsesgrundlag aldrig noget, vi bedriver alene. Ledelse finder altid sted i et samspil med andre – med lederkollegaer, med vores medarbejdere, samarbejdspartnere, patienter og pårørende.

God ledelse i Psykiatrien handler både om at kunne sætte kursen og at kunne arbejde efter den fælles kurs i Psykiatrien, så vi styrker sammenhængskraften i organisationen. Samtidig skal du som leder kunne skabe følgeskab. Det gælder både sammen med lederkollegaer, med medarbejdere og interne og eksterne samarbejdspartnere, så beslutninger, strategier, mål og indsatser føres ud i livet. Først når dette sker, skaber vi reel værdi for vores patienter og pårørende.

God ledelse handler derudover om at kunne understøtte sammenhængskraften ved at kunne koordinere organisationens mange forskellige opgaver, mål, projekter, strategier og forståelser, så de trækker i samme retning.

Om dig
Vi forventer du
  • Er sygeplejerske af grunduddannelse, gerne med psykiatrierfaring men det er ikke noget krav
  • Evner ledelse, hvor der tages udgangspunkt i sygeplejens virksomhedsområder: at udføre sygepleje, at udvikle sygepleje, at lede sygepleje, at formidle sygepleje samt regionens værdigrundlag for ledere.
  • Har ledererfaring og har eller ønsker at erhverve en lederuddannelse på diplomniveau
  • Kan skabe en god struktur i dagligdagen og samtidig gøre plads til udvikling og fornyelse
  • Kan inspirere og motivere til faglig udvikling og engagement
  • Har gode samarbejdsevner, gennemslagskraft og evnen til at gå i dialog
  • Har fokus på arbejdsmiljøet, gerne have arbejdsmiljøuddannelsen eller være indstillet på at tage den
  • Har evne til at skabe balance mellem relationer og resultater
  • Viser medansvar for at kvalitetssikre sygeplejen
  • Formår at arbejde målrettet og selvstændigt

Vi tilbyder
  • Introduktion til afsnittet og Almenpsykiatrisk Afdeling, Syd som helhed
  • Mentorordning ved kollega fra gruppen af ledende oversygeplejersker
  • Ledelsessparring både internt og eksternt
  • Udviklingssamtale med fokus på ledelse og kompetenceudvikling med udgangspunkt i kurskoordineringcommitment
  • Engageret personale
  • Klinisk afsnitskoordinerende sygeplejerske til at understøtte den daglige praksis i afsnittet


Om os
S6 er et velfungerende afsnit, hvor fagligheden er i fokus og i konstant udvikling. Og vi har fokus på det gode arbejdsmiljø, som er en grundstenen i vores daglige arbejde.

Afsnittets målgruppen er patienter, der har brug for et psykiatrisk intensivt behandlingstilbud i forudsigelige og rolige rammer. Der er 12 sengepladser, alle med enestuer samt gode fælles arealer og have.

Faglig kvalitet og kompetenceudvikling prioriteres højt i afsnittet.
Vi arbejder patientinddragende, miljøterapeutisk og anvender kognitive metoder med fokus på fremadrettede pleje-, aktivitets-, og behandlingsplaner.

Vi arbejder med kontaktpersonfunktionen og vægter tværfagligt samarbejde, hvor de enkelte faggrupper bidrager med deres specifikke viden i det samlede patientforløb.
Der fokuseres på udviklingen af den psykiatriske sygepleje.

Vi ønsker at give patienterne den bedste og mest optimale behandling i et roligt miljø, hvor konflikter nedtrappes og den individuelle behandling sættes i højsæde med patienten i centrum. Pårørendeinddragelse vægtes højt.

Psykiatrien i Region Nordjylland er i en spændende udvikling med fokus på faglig specialisering og øget ambulant behandling. Kvalitetsudvikling og forskning er centrale elementer ikke mindst på Aalborg Universitetshospital - Psykiatrien.

Inden for de nærmeste år vil Almen psykiatrisk afd, syd flytte ud og blive en del af det nye sygehusbyggeri i Aalborg Øst.

Vil du vide mere
Har ovenstående vakt din interesse, eller ønsker du at få mere at vide om afsnittet, er du velkommen til at kontakte chefsygeplejerske Bodil Bech Winther, telefon 97643601.
Funktionsbeskrivelse kan rekvireres ved henvendelse til afdelingsledelsens sekretariat, på e-mail:

Det praktiske
Ansættelse: 1. maj 2024
Ansøgningsfrist: 12. februar 2024
Samtaler forventes at finde sted den 4. marts 2024 (med forbehold for ændring)

Stillingen er på fuld tid.

Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.

Vi indhenter referencer på den person vi ønsker at ansætte. Er det påkrævet for stillingen, indhenter vi også straffeattest og børneattest.

I Region Nordjylland har vi røgfri arbejdstid.

Vi modtager udelukkende ansøgninger via linket i stillingsopslaget. Ansøgninger sendt på mail, vil ikke blive behandlet.

Du kan læse mere om Psykiatrien og Almen psykiatrisk afdeling, Syd på hjemmesiden

Om Region Nordjylland
Vi er ca. 15.000 meget forskellige medarbejdere, der hver dag leverer velfærd til omkring 590.000 nordjyder inden for sundhed, regional udvikling og det specialiserede socialområde. Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge jobbet - uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder. Læs mere om os på .


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sygeplejerske", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Jobbet er oprettet på vores service den 15.1.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sygeplejerske

Statistik over udbudte jobs som sygeplejersker

Herunder ser du udviklingen i udbudte sygeplejerske over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sygeplejersker.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sygeplejersker over tid

Dato Alle jobs som sygeplejersker
15. juni 2024 807
14. juni 2024 815
13. juni 2024 813
12. juni 2024 787
11. juni 2024 787
10. juni 2024 771
9. juni 2024 804
8. juni 2024 803
7. juni 2024 801
6. juni 2024 768
5. juni 2024 743
4. juni 2024 697
3. juni 2024 660
2. juni 2024 665
1. juni 2024 671
31. maj 2024 670
30. maj 2024 669
29. maj 2024 668
28. maj 2024 656
27. maj 2024 655
26. maj 2024 656
25. maj 2024 658
24. maj 2024 677
23. maj 2024 676
22. maj 2024 690
21. maj 2024 727
20. maj 2024 749
19. maj 2024 770
18. maj 2024 775
17. maj 2024 802
16. maj 2024 784