Uddannelsesvejleder søges til at vejlede om hele uddannelsessystemet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Brænder du for at gøre en forskel og samtidig bidrage til, at alle i Danmark får de bedste muligheder for at vælge deres uddannelsesmæssige fremtid? Så er det dig vi søger til en kombinationsstilling halvtid i eVejledningen hos Styrelsen for It og Læring (STIL) og halvtid hos Studievalg Danmark, center Hovedstaden.

Om STIL og Studievalg


Hos eVejledning i STIL tilbyder vi vejledning til alle borgere i Danmark, lige fra elever og forældre i grundskolen til unge på ungdoms- og videregående uddannelser samt voksne og virksomheder i uddannelses-, efteruddannelses- og erhvervsvalg. Vi vejleder på forskellige digitale medier og via digitale oplæg.

Hos Studievalg vejleder vi elever/unge i ungdomsuddannelser om valg af videregående uddannelse og erhvervsuddannelse. Vi kommer på de unges skole og har forskellige kollektive og individuelle vejledningsaktiviteter. Vi samarbejder med skolen og lærere om studie- og karrierekompetencer. Derudover vejleder vi unge og voksne om uddannelse og karriere. Vejledningen er med få undtagelser på hverdage i dagtiden.

Dine arbejdsopgaver


Kerneopgaven i jobbet er at vejlede vejledningssøgende – uanset hvilken målgruppe de repræsenterer.

Konkret vil dine opgaver primært være at:

  • vejlede de vejledningssøgende, der henvender sig telefonisk eller på digitale medier med spørgsmål om uddannelse, karriere og erhvervsvalg
  • afholde digitale oplæg og møder for vejledningssøgende og professionelle fra andre vejledningsinstanser, fx forskellige skoler og andre vejledere
  • vejlede elever på de to skoler, du får ansvaret for, både kollektiv vejledning på klassebasis og individuelle samtaler med elever, der har brug for det
  • indgå i individuel vejledning af unge og voksne, som kommer til vejledning i centeret hos Studievalg
  • deltage i opsøgende aktiviteter for at understøtte behovet for løbende vejledning for målgrupperne
  • udvikle og vedligeholde metoder og medier i vejledningen
  • deltage i supervision og sparring
  • deltage i intern videndeling og udvikling.

Din profil


Du skal have en videregående uddannelse og så vil det være en klar fordel, hvis du har en vejlederuddannelse på diplom- eller masterniveau. Du skal brænde for uddannelses- og vejledningsområdet og have lyst til at gøre en forskel. Samtidig skal du være nysgerrig og have lyst til at vejlede alle målgrupper.

Vi søger herudover dig, som:

  • har erfaring med vejledning om uddannelse og karriere
  • er god til at håndtere it og har digitale færdigheder
  • kan kommunikere i øjenhøjde med forskellige målgrupper både på skrift og i tale, så de føler sig forstået og hjulpet
  • har empati og er tålmodig og lyttende, da disse egenskaber er centrale for at kunne sætte sig ind i den vejledningssøgendes situation
  • er god til at bevare overblikket, da du har to arbejdspladser, hvor du har gang i både vejledningssamtaler med vejledningssøgende og intern chat på vagtholdet.

Vi tilbyder


Du får en grundig oplæring og introduktion til dine to arbejdspladser, hvor du vil møde:

  • et alsidigt, indflydelsesrigt, selvstændigt og udfordrende job i et stærkt vejledningsfagligt og uformelt arbejdsmiljø
  • to fleksible arbejdspladser i konstant bevægelse, hvor vi trives med både at drifte og at udvikle og eksperimentere med nye vejlednings- og kommunikationsformer og digitale værktøjer
  • entusiastiske og fagligt stærke kolleger, der glæder sig til at byde dig velkommen
  • muligheden for at hjælpe unge og voksne til at træffe et oplyst og velovervejet uddannelsesvalg
  • en bred indsigt i uddannelser inden for både grundskole, ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og voksen efter- og videreuddannelse.

Vil du vide mere?


Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte

  • Teamleder Else Lücking på telefon 41 74 16 02 eller sende en e-mail til [email protected]. Du kan også læse mere om STIL www.stil.dk.
  • Centerleder Torben Theilgaard på telefon 33 33 20 81 eller sende en e-mail til [email protected]. Du kan også læse om Studievalg på www.studievalg.dk.

Løn- og ansættelsesvilkår


Du ansættes i en kombinationsstilling med hovedansættelse i Styrelsen for It og Læring i kombination med en ansættelse hos Studievalg Danmark, center Hovedstaden. Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til overenskomst for akademikere i staten med mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg.

Det er en fuldtidsstilling, hvor arbejdet følger vagtplaner. Da vi vil være tilgængelige, når de vejledningssøgende har brug for os, skal du være indstillet på at tage dag-, aften- og weekendvagter. Qua kombinationsansættelsen, arbejder du halv tid i eVejledning i STIL og halv tid hos Studievalg Danmark, center Hovedstaden. Arbejdstiden vil som udgangspunkt være fordelt på bestemte dage, så du har en aftalt fordeling.

Arbejdssteder er Styrelsen for It og Læring, Teglholmsgade 1, 2450 København SV og Studievalg Danmark, center Hovedstaden, Valhalsgade 5, 2200 København (samt to skoler i det nordlige København).

Ansættelsen er snarest muligt og senest pr. 15. august 2023.

Sådan søger du


Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest torsdag den 25. maj 2023.

Vi forventer at holde samtaler i uge 23.

Du kan i forbindelse med ansættelsesforløbet blive bedt om at løse en case, som vil indgå som en del af den samlede vurdering.

Da det er en ansættelse i kombination mellem eVejledning og Studievalg, vil din ansøgning mv. blive delt med Studievalg Danmark, center Hovedstaden, som også indgår i ansættelsesprocessen.

I Styrelsen for It og Læring ønsker vi en sammensætning af medarbejdere, der afspejler det omgivende samfund, og vi vurderer udelukkende ansøgere på baggrund af kvalifikationer og kompetencer.

Om Styrelsen for It og Læring (STIL)


STIL er en styrelse i Børne- og Undervisningsministeriet, der gennem it, digitalisering og data arbejder for at sikre fagligt stærke uddannelser og dagtilbud for alle. Vores vision er at være de bedste i staten til at skabe værdi gennem it, digitalisering og data – og derved forbedre børn, unge og voksnes læring. STIL beskæftiger ca. 370 medarbejdere i København og Aarhus.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Uddannelsesvejleder", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Jobbet er oprettet på vores service den 10.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Uddannelsesvejleder
  • Torsdag den 25. maj 2023

Statistik over udbudte jobs som uddannelsesvejleder

Herunder ser du udviklingen i udbudte uddannelsesvejleder over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal uddannelsesvejleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte uddannelsesvejleder over tid

Dato Alle jobs som uddannelsesvejleder
10. maj 2024 29
9. maj 2024 28
8. maj 2024 28
7. maj 2024 23
6. maj 2024 21
5. maj 2024 19
4. maj 2024 21
3. maj 2024 18
2. maj 2024 17
1. maj 2024 17
30. april 2024 18
29. april 2024 15
28. april 2024 17
27. april 2024 18
26. april 2024 15
25. april 2024 13
24. april 2024 11
23. april 2024 12
22. april 2024 13
21. april 2024 15
20. april 2024 15
19. april 2024 15
18. april 2024 16
17. april 2024 16
16. april 2024 18
15. april 2024 23
14. april 2024 23
13. april 2024 26
12. april 2024 24
11. april 2024 25
10. april 2024 25