Koordinerende grænsedyrlæge (specialkonsulent) til grænsekontrollen i Esbjerg

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - Esbjerg

Vil du være med til at fremme sikkerhed og sundhed ved kontrol af animalske fødevarer, dyr m.m. der kommer til EU fra tredjelande? Vil du arbejde sammen med engagerede kollegaer i en verden, hvor ingen dage ligner hinanden? Hvis ja, så er jobbet som koordinerende grænsedyrlæge måske noget for dig.

Opgaver
Vi tilbyder et job, der har stor offentlig opmærksomhed. Et udadvendt job med mange kontakter til eksempelvis andre myndigheder, borgere og det erhvervsliv, som er vores kunder. Travle arbejdsdage med varierede arbejdsopgaver, som løftes sammen med kolleger i et venligt og uformelt arbejdsmiljø, hvor vi arbejder på tværs af faglighed, kompetencer og præferencer i en enhedsorganisation. Løbende kompetenceudvikling i et job, hvor dagen i morgen sjældent ligner dagen i dag og i en organisation under stadig udvikling.

Som koordinerende grænsedyrlæge refererer du til en sektionsleder i FødevareSydVest. Du vil få tjenestested på grænsekontrollen i Esbjerg

Opgaverne som omfatter bl.a.:
• At du er faglig ansvarlig for arbejdstilrettelæggelsen og indgår i den daglige opgaveløsning
• At du i det daglige arbejde bidrager til at sikre en fælles forståelse af regler og instrukser
• At du har kompetence til at afgøre faglige specialspørgsmål
• At du har ansvaret for kvalitetskontrol i grænsekontrollen
• At du sikrer, at grænsekontrollen løser sine opgaver med de prioriteringer og frister, der er fastlagt
• At du prioriterer opgaverne med de til rådighed værende ressourcer
• At du står for den daglige kontakt til Esbjerg Havn, Fredericia Havn og Billund Lufthavn samt myndigheder, operatører og andre relevante interessenter i relation til grænsekontrollen
• At du bidrager til udvikling af grænsekontrollen i samarbejde med sektionslederen
• At du forbereder, planlægger og gennemfører teammøder i samarbejde med sektionslederen

Grænsekontrollen på Esbjerg Havn er bemandet alle dage i tidsrummet 8 – ca. 19. Grænsekontrolstederne i Fredericia Havn og i Billund lufthavn er uden fast bemanding og opgavernene her varetages ad hoc.

Om os
FødevareSydVest er en af Fødevarestyrelsens fire udkørende fødevareenheder. Vi har ca. 100 medarbejdere og varetager Fødevarestyrelsens direkte kontakt med virksomheder og forbrugere. Medarbejderne gennemfører bl.a. kontrol med alle fødevarevirksomheder i den sydvestlige halvdel af Jylland. Du bliver ledende grænsedyrlæge i et team med 9 engagerede og dygtige kollegaer. Teamet er en del af FødevareSydVest. I spidsbelastningsperioder indlånes medarbejdere til grænsekontrollen fra andre dele af enheden. Grænsekontrollen beskæftiger sig med import fra tredjelande af animalske fødevarer, avlsmateriale og animalske produkter m.v. samt i mindre omfang levende dyr. Vi kan tilbyde dig et spændende og varierende job i et godt, uformelt arbejdsmiljø med stor faglighed samt gode muligheder for at udvikle dig personligt og fagligt. Der er en stor samfundsmæssig interesse for vores arbejde, og det mener vi forpligter. Vores medarbejdere skaber gode resultater hver dag og yder deres allerbedste for en god fødevare- og veterinærkontrol og en høj fødevaresikkerhed.

Vi ønsker, at medarbejderne trives og udvikler deres kompetencer i det daglige. Vi praktiserer en åben og uformel ledelse i hverdagen og lægger vægt på ærlighed og forventningsafstemning mellem ledelse og medarbejdere. I Fødevarestyrelsen har vi også fokus på mobilitet mellem enhederne.
Du kommer til at arbejde selvstændigt og kan glæde dig til at få en række engagerede kolleger, der vil støtte dig i arbejdet og yde dig faglig sparring i hverdagen. Du vil indgå i grænsekontrollens vagtplan og tilrettelægger selv dit daglige arbejde i samarbejde med dit team og din nærmeste sektionsleder.

Om dig
Du er uddannet dyrlæge. Du forstår at udvise og fastholde autoritet i kontrolfunktionen. Du har gennemslagskraft og myndighed som daglig leder samtidig med at du kan indgå i et teamsamarbejde. Du er fleksibel og ser positivt på nye arbejdsopgaver. Det vil være en fordel, hvis du har kendskab til regelsættet om grænsekontrol og at du har gennemført det obligatoriske kursus i grænsekontrol, der afholdes af Fødevarestyrelsen. Erfaring fra offentlig forvaltning er en fordel men ikke en betingelse. Du har et stort engagement og lyst til at bruge din faglige viden samt lyst til at sætte dig ind i de mange regler, der findes på fødevare- og veterinærområdet.

Du kan se dig selv i rollen som myndighedsperson og kan lide at have ansvar. Du er god til kommunikation og formidling såvel skriftligt som mundtligt. Du ser IT-værktøjer som en naturlig del af dit arbejde. Du har en struktureret og fokuseret arbejdsform, og du formår at holde fokus i et til tider travlt arbejdsmiljø. Du er robust, åben og udadvendt med gode samarbejdsevner, men er samtidig bevidst om din myndighedsrolle i kontrolfunktionen. Du er indstillet på aktivt at bidrage til et fagligt og socialt fællesskab med dine kolleger og til aktivt at medvirke til at nå de mål, der er opstillet for dig og det team, som du til daglig er en del af.

Det er en forudsætning, at du har kørekort til personbil.

Hvornår skal du starte
Tiltrædelse er den 1. juni 2023 eller snarest muligt derefter.

Løn og ansættelsesvilkår
Stillingen er en fuldtidsstilling som specialkonsulent. Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst for akademikere i staten. Der kan være mulighed for tillæg efter kvalifikationer.

Din ansøgning
Vi glæder os til at modtage din ansøgning sammen med CV, kopi af eksamensbevis og eventuelt andre relevante bilag via vores rekrutteringssystem på fvm.dk/job senest den 1. april 2023.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i midt april 2023.

Vil du vide mere?
Ønsker du at høre mere om jobbet, kan du kontakte sektionsleder Annette Arbjerg på telefon 7227 5925 eller fungerende fødevarechef Bente Jarling på telefon 7227 5615.

Du kan læse mere om Fødevarestyrelsen og fødevarekontrol på www.fvst.dk.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Veterinær", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Esbjerg.

Jobbet er oprettet på vores service den 14.3.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Veterinær
  • Esbjerg
  • Lørdag den 01. april 2023

Lignende jobs

  • Veterinær i Kolding

    Veterinær søges til organisation/virksomhed i 6000 Kolding
    • Veterinær
    • Kolding
    Få mere info
  • Veterinær i Brørup

    Kødkontrollen ved Tican Brørup søger en embedsdyrlæge til en fast fuldtidsstilling 37 timer ugentlig, med tiltrædelse 1. juli 2024, eller snarest muligt derefter. Hos os får du mulighed for at..
    • Veterinær
    • Brørup
    Få mere info
  • Veterinær i Brørup

    Kødkontrollen ved Tican Brørup søger en embedsdyrlæge til en fast fuldtidsstilling 37 timer ugentlig, med tiltrædelse 1. juli 2024, eller snarest muligt derefter. Hos os får du mulighed for at .
    • Veterinær
    • Brørup
    Få mere info
  • Veterinær i Brørup

    Kødkontrollen ved Tican Brørup søger en embedsdyrlæge til en fast fuldtidsstil..
    • Veterinær
    • Brørup
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som veterinærer i Esbjerg

Herunder ser du udviklingen i udbudte veterinær i Esbjerg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal veterinærer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte veterinærer over tid

Dato Alle jobs som veterinærer
4. april 2024 1
3. april 2024 1
2. april 2024 1
1. april 2024 1
31. marts 2024 1
30. marts 2024 1
29. marts 2024 1