Vil du være med til at implementere en ny vagtplanlægningsstruktur og -system på Psykiatrisk Center København? Så har...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Er du en dygtig vagtplanlægger, og vil du være med til at udvikle og implementere ”best practice” for vagtplanlægning? Så mangler vi dig til at implementere et nyt vagtplanlægningssystem og understøtte en endnu bedre ressourcestyring på Psykiatrisk Center København (PCK). Med afsæt i den daglige drift, bliver du en del af det vagtplanlægningsteam, som står for vagtplanlægningsopgaven på centret. Det er en nøgleopgave i hospitalets ressourcestyring, som påvirker både økonomi, medarbejdertrivsel og forholdene for patienterne.

I løbet af 2022 skal vi begynde forberedelsen til implementeringen af et nyt vagtplanlægningssystem ”Optima – vores vagtplan”, der giver os en spændende mulighed for at udvikle vores vagtplanlægning yderligere.

Det betyder, at vi har fået mulighed for at udvide teamet med to stillinger - hhv.:

  • En central vagtplanlægger på PCK, hvordit primære formål vil være at understøtte implementeringen af det nye system, herunder både forberedelsen, implementering og oplæring/undervisning af kolleger i systemet.
  • En fælles vagtplanlægger for vores 9 afsnit på Frederiksbergmatriklen, hvor din primære opgave, I samarbejde med afsnittenes oversygeplejersker og chefsygeplejerske, bliver at understøtte en ”best practice” for god vagtplanlægning på tværs af matriklen.

Dine arbejdsopgaver og ansvarsområder Du skal understøtte en harmonisering og standardisering af vagtplanlægningen på tværs af hhv. Frederiksbergmatriklen eller Psykiatrisk Center København.

Hverdagen vil variere, men arbejdsopgaverne for de to stillinger vil fx være at:

  • Planlægge, drifte og rådgive i forhold til vagtplanlægning herunder udarbejde grundplaner
  • Besvare spørgsmål omhandlende arbejdstidsplaner fra afdelingssygeplejerskerne
  • Sikre at vagtplanlægningen overholder overenskomster og regler, samtidig med at den understøtter den samlede økonomistyring
  • Udarbejde fælles standarder og arbejdsgange for vagtplanlægningsopgaven
  • Have en koordinerende rolle ift. implementering af systemet Optima herunder deltage i arbejdsgrupper mv.
  • Deltage i netværk med øvrige vagtplanlæggere
  • Analyser til brug for videre udvikling af vagtplanlægningsopgaven.


Vi tilbyder
  • Et spændende og udfordrende job i et engageret fagligt miljø
  • Rig mulighed for faglig og personlig udvikling
  • Mange kontakt- og samarbejdsflader
  • Et godt arbejdsmiljø præget af høj social kapital

Du får selvfølgelig en grundig oplæring og introduktion til Optima, undervisning og formidling, arbejdstidsregler osv. Vi forventer dog også, at du er er nysgerrig og initiativrig ift. at tillære dig de nødvendige færdigheder omkring vagtplanlægningsopgaven.

Vores forventninger til dig Du er engageret, udadvendt og trives i dialogen med både ledere og medarbejdere. Du arbejder selvstændigt, struktureret og er serviceminded. Du kan lide at være en del af noget nyt, og er forandringsparat.

Dertil forestiller vi os, at du:

  • Har stor erfaring med vagtplanlægning og udarbejdelse af grundplaner
  • Har et godt kendskab til vagtplanlægningssystemet Silkeborg Data Tjenestetid
  • Har indgående kendskab til diverse overenskomster
  • Har meget gode samarbejdsevner og formår at tænke i helheder og sammenhænge
  • Tager selvstændigt ansvar for opgaveudførelse og fremdrift

Om du er akademiker, kontoruddannet eller kliniker er underordnet, så længe du har erfaring med vagtplanlægning og evner at gå i front ift. at skabe synergi og samarbejde i forhold til en kompleks opgave på et stort center.

Ansættelsesvilkår Stillingen er vagtfri og på 37 timer med tiltrædelse 1. oktober eller tidligere hvis muligt.

Som central vagtplanlægger refererer du til Administrationschef Kristina Stenbæk og får kontorplads på både Gentofte Hospital og Frederiksberg Hospital. Stillingen er i første omgang 1-årig men med mulighed for forlængelse.

Stillingen som vagtplanlægger på Frederiksbergmatriklen er en fast stilling, og du refererer til Kit Bergstein.

Løn og ansættelsesvilkår følger gældende overenskomst indgået mellem den faglige organisation og Regionernes Lønnings-og Takstnævn.

Ansøgningsprocedure Har du spørgsmål til stillingerne, er du velkommen til at kontakte oversygeplejerske Kit Bergstein på tlf. 29657962 i uge 28, 29 og 30 eller chefsygeplejerske Pia Døssing på tlf. 26850498 i uge 31 og 32.

Søg stillingen ved at uploade ansøgning, CV, uddannelsesbevis og andre relevante dokumenter via linket her på siden. Ansøgningsfristen er den 14. august 2022. Angiv i din ansøgning, hvilken af de to stillinger du ønsker at blive taget i betragtning til.

Vi glæder os til at læse din ansøgning og forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 33/34.

Vil du vide mere om din arbejdsplads? Psykiatrisk Center København er Danmarks største psykiatriske afdeling med et optageområde på cirka 430.000 borgere dækkende Københavnerområderne Nordvest, Nørrebro, Østerbro, indre by, Frederiksberg og Vanløse.

Vi har i alt cirka 1300 medarbejdere, har årligt cirka 5500 indlæggelser og 190.000 ambulante kontakter.

Vi er fordelt på 11 matrikler, og vores døgnafsnit ligger på hhv. Gentofte Hospital, Frederiksberg Hospital, Bispebjerg Hospital og Rigshospitalet. Vi har Danmarks største psykiatriske forskningsenhed med mere end 100 forskere.

Psykiatrisk Center København står over for en kompleks og spændende forandring. I de kommende år samler vi centret fysisk og organisatorisk i et funktionelt, lyst og imødekommende nybyggeri på Bispebjerg, som er designet ud fra den nyeste viden om helende arkitektur- Ny Psykiatri Bispebjerg.

Indflytningen foregår i faser. I november 2022 flytter afsnit ind fra Bispebjerg og Rigshospitalet samtidig med at afsnit flytter til Frederiksberg matriklen fra Rigshospitalet. I 2025 flytter yderligere afsnit ind fra Gentofte-matriklen og Frederiksberg-matrikel til Ny Psykiatri Bispebjerg.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Administrativ medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 8.7.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Administrativ medarbejder
  • København Ø
  • Søndag den 14. august 2022

Lignende jobs

  • Administrativ medarbejder i København

    Fri kontakt
    Elskede du at arbejde i Excel i gymnasiet? Drømmer du om at kickstarte en karriere inden for mediebranchen? Er du god til at tænke fremad og hele tiden være et skridt foran? Så er det måske lige dig, vi søger!
    • Administrativ medarbejder
    • København
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i København SV

    Er du nyuddannet og ivrig efter at starte din karriere inden for planning and order management og supply chain? Er du klar til at tage ansvar i en dynamisk rolle, hvor hver dag byder på nye udfordr..
    • Administrativ medarbejder
    • København SV
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i København

    We are looking for a proactive, self-driven and detail-oriented Executive Assistant to provide effective and comprehensive administrative support to [xxxxx]’s Senior Leadership Team.The roleAs an .
    • Administrativ medarbejder
    • København
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i København

    Bliv praktikant i et af Skandinaviens førende rekrutterings- og vikarbureauer:Vi søger en praktikant til et af vores rekrutteringsteams i København, som har blik for detaljen og kan holde hovedet..
    • Administrativ medarbejder
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som administrative medarbejdere i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte administrativ medarbejder i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal administrative medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte administrative medarbejdere over tid

Dato Alle jobs som administrative medarbejdere
16. juni 2024 3
15. juni 2024 3
14. juni 2024 3
13. juni 2024 3
12. juni 2024 2
11. juni 2024 2
10. juni 2024 2
9. juni 2024 3
8. juni 2024 3
7. juni 2024 3
6. juni 2024 3
5. juni 2024 3
4. juni 2024 3
3. juni 2024 2
2. juni 2024 2
1. juni 2024 2
31. maj 2024 4
30. maj 2024 4
29. maj 2024 4
28. maj 2024 5
27. maj 2024 7
26. maj 2024 7
25. maj 2024 7
24. maj 2024 8
23. maj 2024 8
22. maj 2024 8
21. maj 2024 7
20. maj 2024 9
19. maj 2024 10
18. maj 2024 10
17. maj 2024 9